Beställ en färgkarta i fickformat

Beställ en färgkarta
Alcro har tagit fram en färgkarta i fickformat  - "
Alcro Designers Inredningskollektion". Om du inte har nån Alcro-återförsäljare i närheten går denna färgkarta att beställa på webben. Jag gjorde en beställning... det tog ett tag men den är värd att vänta på. Många användbara kulörer i flera olika färgskalor. Denna är perfekt att ha i väskan när man är ute och inredningsshoppar. För min del är det min kära NCS-fjäder (1750 olika kulörer samlade på ett och samma ställe. En riktig guldgruva!) som får följa med när det är dags för shopping av textilier eller annat som det är noga med att nyanserna stämmer. Jag är nämligen väldigt känslig på den punkten! Efter sex år i färgaffär har ögat tränats på att se små, små nyansskillnader. Rätt intressant faktiskt att man kan lära sig att se hur en färg "drar iväg" åt det gröna, det gula, det blåa eller det röda hållet. Grått är en extra känslig kulör. Samtidigt är det viktigt att veta hur olika kulörer påverkar varandra. Oj, oj... nu skenar jag iväg. Det jag ville få sagt var att om du hittar nån kulör du tycker om i denna färgkarta men inte har nån Alcro-återförsäljare i närheten så är det bara att ta med sig färgkartan till en konkurrent så brukar de antingen kunna hitta färgreceptet i sin brytmaskin eller så använder de "sitt väl tränade färgseende" för att hitta en liknande kulör.

Foto: Alcro

Nu är soffbordet färdigmålat

Nu är soffbordet färdigmålat
Sådärja, nu kommer äntligen bildbevis på det färdigmålade soffbordet. Men suck vad svårt det är att få till några vettiga bilder. Vi har nämligen en inglasad uteplats som täcker alla fönstren i vardagsrummet. Och med ett rejält snötäcke på taket så är ljuset något begränsat. Nåja, ni får i alla fall en uppfattning om hur det blev. Mina
egentillverkade sittpuffar trivs ypperligt tillsammans med det nya bordet.

Foto: Privat 

Nu har jag gjort det igen!

102134-90
Jag börjar bli riktigt bra på det här...
fynda på Blocket alltså. Kul är det också! :-) Igår var jag och köpte denna "bokhylla" i teak från 50-talet nån gång. Jag föll direkt för den enkla formen och jag gillar även att det går att välja själv om man vill använda hylldelen eller bara det lilla skåpet. En mycket lättplacerad och användbar möbel. Och till det trevliga priset av 200 kronor tyckte jag inte det var så mycket att fundera på. Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om jag skall använda bara skåpet eller alltihopa. Jag har heller inte bestämt mig för om jag ska behålla möbeln teakfärgad eller måla den. Om jag beslutar mig för att måla blir den svart eller vit, beroende på vilken vägg den passar bäst vid. Jag får väl ta och flytta runt bokhyllan i vardagsrummet nån dag och känna mig för lite. Nu kom jag på... jag har ju inte visat soffbordet när det är färdigmålat. Bild kommer inom kort!

Foto: Privat

Ett besök i Fabriksbutiken

102134-89
Idag har lilla familjen besökt
Fabriksbutiken. Det var några mil att åka, men det var det värt. Det blev en hel del fina prylar inhandlade, till riktiga fyndpriser. För några dagar sedan läste jag en annons från Fabriksbutiken i vår lokala morgontidning. 20% rabatt på hela sortimentet! Inte illa... Men jag tyckte det var lite väl långt att åka bara för att nöjesshoppa lite så den tanken försökte jag kvickt slå bort.  När jag sedan i fredags fann en 50-tals bokhylla i teak på Blocket (vart annars... ;-) ) i samma stad så var det ingen tvekan om att denna butik var tvungen att besökas. Så idag bar det av för att hämta bokhyllan och besöka Fabriksbutiken. Och jag gjorde en del riktiga fynd. Den stora Alvar Aalto vasen hade jag sedan tidigare, men de två andra inhandlades idag. Den rökfärgade såldes ut, så priset blev 239 kronor. Helt överkomligt! Den lilla ljuslyktan köpte jag för att jag tyckte det blev en fin effekt med samma form men i olika storlekar och med olika innehåll. Lite annat smått och gott inhandlades också, såsom några fler ljuslyktor, servetter och en brödkorg. Men en del av sakerna tas nog inte fram förrän framåt hösten. Ja, ja... jag vet, jag är lite före min tid. Först måste vi ju njuta av våren och sommaren. Men, den som väntar på nåt gott... :-)

Foto: Privat

Myrica Design - skapar i plexiglas

102134-88
Redan första gången jag såg något av
Myrica Design föll jag för det annorlunda materialvalet och de spännande formerna. Sedan dess har det kommit fler och fler produkter tillverkade i plexiglas. Senaste nytt är ett stort fat med namnet Lucy. Flera av produkterna finns att beställa på DesignOnline.
Myrica Bergqvist har designat lampor, skålar, fat, servettringar, glasunderlägg och sänggavlar. Min favorit av alla dessa är sänggaveln Queenie. Så enkel i sin form men ändå ett riktigt utropstecken!

Foto: Myrica Design
Collage: Privat


Ny användning av en tapet

102134-87

Foto: Eco
Collage: Privat

Mitt första tradera-köp... en grön glasvas

102134-86
I helgen "ropade" jag hem en grön, ca 20 centimeter hög glasvas på
Tradera. Första gången jag köpte nåt faktiskt, men sålt har jag gjort nån gång tidigare. Med spänning öppnade jag mitt paket och vasen motsvarade mina förväntningar. Puh! Den kommer passa bra i köket sen när det är dags för "vår-styling". Jag har tidigare i vinter inhandlat tre stycken Kivi-lyktor i precis samma gröna färg som ska fram ur gömmorna om ett tag. Det kommer bli ett trevligt litet arrangemang tillsammans med vasen.

Foto: Privat
Tapet i bakgrunden: Boråstapeter, Anno 1905 nr 12928

Bädda om med ny bäddtextilserie från Mio

102134-85
Att sova gott är viktigt, säger man på Mio. Med detta i tankarna lanserar Mio i vår en helt
ny bäddtextilserie som sägs ge ännu skönare sömn. Hmm... varför inte, sova gott är ju alltid trevligt.
Stilen man satsar på är retromönster från 50-talet i sval, krispig bomull. Mönstrena är designade av Linda Svensson, en relativt ny designer som man på Mio är övertygade om kommer att synas i fler sammanhang i framtiden.  En säker känsla för vad som ligger i tiden och ett tydligt formspråk präglar hennes arbeten.
"De nya bäddtextilerna andas mycket retro, flörtar med 50-talet och den tidens stora designer Stig Lindberg. Grundtonen i formspråket är organiskt där bland annat björklöven hamnar i fokus. Resultatet är en blond, frisk och vårig serie sängkläder i skandinavisk stil som lockar till att bädda om i sängen bums.

Seriens färgskala är ljus men något mättad. Färgerna passar utmärkt till framförallt ek."
Citat från Mio 
Från slutet av februari kan man hitta denna kollektion i butikerna. Senare framåt vårkanten kommer även fler produkter i samma serie. Kul!
Antar att det är för att göra plats för nyheter som man nu har kampanj på vissa bäddset  - "Köp två bäddset och få 100:- i rabatt!" Jag skulle inte tacka nej till bäddsetet Rialto i svart. Nice!

Foto: Mio


Skapa ditt eget korsstygnsbroderi

102134-84

Gillar du att handarbeta? En del tycker väl fortfarande att det är lite "tant-varning" på handarbete såsom stickning, virkning och brodering. Men jag tycker mig märka att handarbete är på uppsving. Det blir allt populärare att skapa, även när det gäller handarbete. Jag är väl ingen hejare på stickning och virkning, men jag skulle gärna lära mig mer, om bara tiden fanns. Men, ett korsstygnsbroderi skulle jag mycket väl kunna tänka mig att pyssla med. Då är det ju extra roligt att man kan skapa sina egna korsstygns-motiv. Hos
Ditt Mönster kan man skicka in en bild via mail eller foto så gör de om den till ditt unika korsstygnsmönster. Sedan väljer man om man vill köpa bara mönstret eller allt man behöver för att brodera.
Hos microRevolt finns en funktion som de kallar knitPro. Det är en webbapplikation som omvandlar digitala bilder till bla. stickmönster och korsstygnsmönster. Det är bara att skicka in sin bildfil och man får tillbaka ett mönster. Om du däremot vill fixa dina egna mönster finns ett flertal korsstygnsprogram att ladda hem hos Free Downloads Center. Tex. X-Stitch Studio, men även många fler. Bara att surfa runt... du hittar säkert många andra intressanta program, även inom helt andra områden.
Så, gillar du korsstygnsbroderier finns nu tre olika nivåer att välja på.
1. Skicka in en bild - få tillbaka mönster och material.
2. Skicka in en bild - få tillbaka mönster - skaffa material
3. Ladda hem program - gör ett mönster - skaffa material
Vilken typ är du? Jag skulle nog satsa på trean till att börja med. Kul att prova sig fram med olika motiv och se hur det blir. Sen om det kommer ända till att börja brodera, det återstår att se. Men lite kul verkar det allt... :-)

Hanna - nu i fyra nya färgställningar

102134-79
Rörstrands har precis lanserat
muggen Hanna, formgiven av Hanna Werning i ytterligare fyra färgställningar.
"Genom sin form inbjuder den till mer än dryck – servering eller förvaring – låt fantasin bestämma. Hanna vänder sig till den modiga, moderna konsumenten som vågar ta ut svängarna..."
Jättehärliga färger, tycker jag!
Hanna själv berättar att hon hämtat mycket av sin inspiration från sitt barndomshem. Hennes mor gjorde en studieresa till Ryssland i slutet av 70-talet och tog då med ett antal souvenirer hem som Hanna hämtat inspirationen ifrån till detta mönster.

Foto: Rörstrands


Färga disktrasor

102134-78
Även denna söndag blev det lite pysslat här hemma. Dagens pysslande bestod i att färga disktrasor till köket. Jag hade för några veckor sedan inhandlat 
Nitors textilfärg och salt för att kunna fräscha upp ett par urtvättade svarta tröjor och lakan. Idag fick jag äntligen tummen ur och fixade det. (Så här gör man...) Då passade jag även på att slänga in fyra nyinköpta disktrasor för att färga dom svarta. De gamla vanliga och tråkiga men ack så bra Wettex-dukarna behövde en upp-piffning tyckte jag. Detta var första gången jag gjorde detta, men det blev riktigt bra. Självklart går det att färga i någon annan kulör, men då är det extra känsligt vilken färg alt. mönster trasorna har från början. Bäst är att satsa på vita med minsta möjliga mönster. Superfina blev dom i alla fall!

Foto:
Diskmaskin:Cylinda
Textilfärg+salt: Alfort & Cronholm
Wettexduk: Vileda-Consumer
Collage: Privat

Våren har gjort sitt intrång...

102134-77
Ute snöar det, men i min hjärna har redan våren flyttat in. Så när jag surfade runt på Inreda för att kolla på vilka nya produkter de fått in föll jag genast för dessa
plasturnor från danska Rice. Med en diameter på 38 cm och en höjd på 43 cm passar de perfekt i trädgården, på balkongen eller i mitt fall på trappan. Vårt hus är mörkgrått med vita detaljer. Till det stilrena intrycket som jag försöker eftersträva så skulle det bli häftigt med dessa limegröna (vad annars...!?) urnor som ett riktigt stilbrott. Något man lägger märke till. Jag gillar... Plast är något som inte föll mig i smaken för några år sedan, men sedan barnen gjort sitt intåg har jag insett hur praktiskt detta material är. Så allt fler plastsaker har fått flytta hem till oss och det trivs jag med.

Foto: Inreda.com
Collage: Privat

Inspirationscollage kök - tema grönt

102134-76

Åh vad jag längtar efter våren! Men än dröjer det väl ett tag till. Men längta går ju... Nu har jag dessutom köpt gardintyg till köksfönstren vilket gör att jag vill börja vårstyla köket redan nu.
Jag vet inte om det har undgått någon läsare här på bloggen att jag gillar (lätt underdrift... älskar är nog rätt uttryck) limegrönt? På senaste tiden har jag dessutom börjat gilla den "vanligt" gröna kulören mer och mer. Med dessa färger i bakhuvudet beslutade jag mig för att köpa det gröna
Unikko-tyget från Marimekko. Grönt, limegrönt, svart och vitt. Precis de färger jag har i köket. Jag tror det kan bli riktigt bra. Så nu ligger tyget här hemma och pockar på uppmärksamhet. Får se hur länge jag kan hålla mig ifrån symaskinen. Jag köpte mitt tyg på en lokal inredningsaffär, men det går att beställa på DesignOnline.
Det är väl lika bra att köra vidare på det gröna temat med ett litet inspirationscollage. Gummivasen från DesignOnline är en favorit, passar perfekt till vårens tulpaner. Den står högt upp på min önskelista. Till frukten, kakorna, godiset eller annat smått och gott passar det äppelgröna kakfatet Babell från Koziol. Detta finns att köpa på Favoritsaker.se. Jag har detta kakfat men i svart och det använder jag som fruktfat. Superbra! En lekfull äggkopp med utseende av en blomma finns även den att beställa på Favoritsaker.se. De härligt gröna glasburkarna finns att klicka hem hos Inreda. Även den ljusgröna glasvasen finns att beställa hos Inreda. Under matbordet eller framför diskbänken passar det perfekt med en plastmatta. Plastmattan Ranka finns i flera olika storlekar hos Horredsmattan. Sist men inte minst glasskålen Pastillo från Orrefors. Underbar!

Collage: Bilder från ovan nämnda företag

Vilken trevlig överraskning!

102134-75
I en liten paus mellan de olika morgonbestyren satte jag mig för att kika in hos några av mina favoritbloggar. Så... när jag tittade in hos
Veramedflera fick jag mig en glad överraskning. Hon hade utnämnt mig till veckans favoritblogg. Jag känner mig hedrad och jättetacksam. Så roligt att någon uppskattar det man gör! Tack än en gång, det värmer!

Skärmdump från veramedflera

Bygg en kombinerad säng/koja/mysplats

102134-74
Som jag nämnde i ett
tidigare blogginlägg inredde jag ett barnrum på en lokal inredningsmässa förra hösten. Eftersom det fanns vissa begränsningar med vilka möbler som fick väljas ut så var jag tvungen att fundera ut en egen lösning för sängen. Här dög det inte att bara ställa in en madrass på ben, det är ju inte särskilt inspirerande. Så... geniknölarna gnuggades. Till sist beslutade jag mig för att ovanstående säng/koja/mysplats skulle byggas. Även denna idé går att anpassa och variera efter egna önskemål. Det som är extra bra med denna idé är taket ovanpå sängen. Det gör att man får ca 40 cm tomt utrymme (om det är 2,4 m i takhöjd) mellan säng och innertak. Vilket är lika med extra förvaringsutrymme. Alltid användbart, särskilt om man bor trångt. Sängen kan sedan målas i önskad kulör. Jag valde kulören Pippi från Alcro till utsidan och kulören Mentol, även den från Alcro till insidan. Härligt barnsliga kulörer! Här dög det inte att köra nån mesvariant eftersom syftet var att inspirera. Vitt, ljust beige eller nån annan dämpad kulör vågar ju de flesta måla utan att ha sett det i verkligheten först.

Foto: Privat

Ett lock - dagens målningstips

102134-73
Nu är soffbordet snart färdigmålat. Bara en strykning kvar, förhoppningsvis. Tänkte bara jag skulle komma med ett litet tips som underlättar när man målar stolsben eller bordsben. Ofta lägger man ju någon form av papper under möbeln för att skydda golvet, tex tidningspapper. Men det medför problem eftersom det målade stols- eller bordsbenet fastnar i pappret. För att avhjälpa detta problem brukar jag ställa benet på någon form av lock. I mitt fall är det lock till barnmatsburkar som finns nära till hands att använda. Men vilket metall lock eller plastlock som helst fungerar finfint. Prova själv nästa gång... eller hur brukar Du göra?

Foto: Privat

Gör din egen anslagstavla

102134-72
Förra hösten var jag en av inredarna på en lokal inredningsmässa. Närmare 5000 personer besökte mässan under två dagar. Jag inredde två vardagsrum, två små hallar och ett barnrum. I barnrummet gjorde jag ovanstående anslagstavla. Jag hade en stor, tom vägg som jag inte visste vad jag skulle hitta på med. Resurserna var begränsade, så konstverk var inget alternativ.  Efter lite funderande ploppade denna idé upp. En idé som blev mycket uppskattad och fick många positiva kommentarer av mässans besökare. Som jag sagt tidigare, oftast är det enklaste det som blir bäst. För att passa in i färgskalan köpte jag ett turkost garn. Sen var det bara att sätta upp spikar i önskat mönster och trä garnet däremellan. För att slippa mäta alltför mycket gjorde jag ett "spindelnät". Men givetvis går det att göra i princip vilken form som helst. Detta "nät" går att använda som anslagstavla eller minigalleri. Fantasin sätter begränsningarna. Fort gick det, billigt blev det och mycket användbart.

Foto: Privat

Nu är Top Hat på plats

102134-71
Sådärja, nu är den efterlängtade lampan, Top Hat, på plats. Jag
bloggade om den i slutet av december och vid den tidpunkten fick jag beskedet att det skulle dröja sex veckor innan den fanns i lager i "min" Mio-butik. Så ni kan ju gissa hur glad och överraskad jag blev i torsdags när jag fick ett SMS från Mio som meddelade att min lampa nu fanns att hämta. I fredags åkte jag, barnen och min lillebror de 4 milen för att hämta min efterlängtade lampa. Jag bjuder på ett litet smakprov från vårt vardagsrum som just nu är under uppfräschning. Framför våran braiga Klippan-soffa med tvättbar klädsel (nödvändigt att ha, tvättbar klädsel alltså... :-)) skall sedan det på Blocket inköpta soffbordet stå. Än så länge är det slipat och grundat. Två gånger kvar att måla med lackfärg, sen kan det äntligen bäras upp från källaren. Spännande! Åter till uppfräschningen av vardagsrummet... tre väggar har målats vita den nuvarande fondväggen fick vara kvar. Ommöblering har skett och vissa möbler har åkt ut. Den befintliga tv-bänken finns fortfarande kvar men passar inte alls in för tillfället. Men jag vill hellre ha ett sideboard så det inköpet får vi vänta med tills vi sparat ihop lite pengar till en "platt-tv". Den nuvarande klunsen får ju liksom inte plats på nån annan möbel än en gammal hederlig tv-bänk. Nåja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... sägs det. :-)

Foto: Privat

Tidskriftssamlarna blev som nya

102134-70
För några veckor sedan inhandlades detta djurmönstrade presentpapper på Åhléns till en billig penning. Tanken var att piffa upp de vita trista tidskriftssamlarna från IKEA som står i bokhyllan inne i lillebrors rum. Ikväll kände jag mig pysselsugen... och det här blev resultatet. Bredden på presentpappret räckte ganska precis till sex tidskriftssamlare. Höjd 31 cm, bredd 9 cm. Skär ut och klistra fast. Superenkelt men verkligen en stor förändring. Tema
djungelrum är härmed officiellt påbörjat.

Foto:Privat

Tvätta och stryka

102134-69
De senaste dagarna har till stor del ägnats åt tvättning och strykning. Så fort det har blivit en ledig stund över har jag ställt mig vid strykbrädan för att försöka beta av berget av ren tvätt som skapats de senaste dagarna. Till och med täcken och kuddar har fått sig en omgång. Och eftersom torktumlaren är lite opålitlig just nu så blev det till att torka halvtorra täcken över stolar i vardagsrummet. Vilket var väldigt uppskattat av lillebror som kravlade sig in under bordet för att efter en liten stund komma på att man kan leka tittut med mig och storebror. Söting! Han tyckte det var såå roligt och låg där under bordet en bra stund och bara mös.
När jag surfade runt på expressen.se hittade jag en artikel om hur man
slipper stinkande kläder. Inget jag har drabbats av, men skulle det nån gång förekomma så vet jag i alla fall vad det beror på. Där fanns även en bildspecial med tips på hur man tvättar rätt. Alltid kan man lära sig nåt!

Foto: Privat

Njurformat soffbord fyndat på Blocket

102134-67
Vårt hus har allteftersom åren gått sakta men säkert fyllts med IKEA-möbler och en massa andra IKEA-pryttlar. Självklart till stor del beroende på storleken på plånboken. Inget illa ment om IKEA, de har ju såå mycket roliga saker och till vettiga priser. Varför köpa på nåt annan ställe, i princip samma sak, men som kostar mycket mer? Men hur kul är det när hela hemmet ser ut som en IKEA-katalog? 
Så nu måste jag lugna ner mig med mitt IKEA-shoppande innan det har gått för långt. Det är dags att kämpa för att försöka föra in lite mer "egna" och personliga prylar i hemmet. Idag har jag tagit ytterligare ett steg i rätt riktning. Jag har köpt något på
Blocket för första gången. Ikväll var jag och sonen och hämtade detta njurformade soffbord från 40, 50-tal nån gång. Bordsskivan är något repig och kräver en slipning, men det gör inget eftersom jag ändå tänkte måla det vitt. Jag föll genast för formen på bordet och kände att det här bordet VILL JAG HA!
 
Foto: Privat

Designa din egen tapet

102134-66
Trenden att skapa något eget och personligt håller i sig. De flesta inredningstidningar har på senaste tiden rapporterat om hur man kan göra sina egna tapeter, egna kakelplattor osv. Hos
Måleributiken i Alvik kan du designa dina egna tapeter. Gör en tapet av ett fotografi, en skiss, barnens teckningar eller av ett gammalt tapetmönster. Det är du som bestämmer.

Foto: Måleributiken (teckning av Maja 3,5 år)

Utmaning: Min favorit inredningspryl

102134-65
Det florerar ett flertal utmaningar i bloggvärlden just nu. En av alla dessa har jag tagit mig an.
Cleopethra gav mig utmaningen att nämna en favorit inredningspryl jag har här hemma. Det var inte det lättaste vill jag lova. Jag har ett flertal inredningsprylar som jag gillar skarpt, men egentligen är det nog inget som jag skulle sakna alltför mycket om huset brann ner. Det skulle väl vara alla foton isf. Men om jag ska välja nån pryl som betyder mer än nån annan så är det nog denna tavla vi fått av svärmor och hennes sambo. Skaparen av detta konstverk är svärmors sambo. Jag tycker den här tavlan med måtten 70x100 är såå häftig. Stilren, härliga färger och ett uppseendeväckande motiv. Den lämnar ingen oberörd. Vi har flera tavlor av honom här hemma, med helt andra motiv, men denna är min favorit.

Foto: Privat

Inspiration: barnrum - tema stilrent

102134-64
Får jag lov att bjuda på ytterligare ett inspirationscollage. Även denna gång gäller det barnrummet, men nu är temat stilrent.
Vad sägs om tre vita väggar och en tapetserad fondvägg med vit botten och oranga konturer av djur från Sandbergs Tapeter. Tyvärr hittade jag inte någon bild på denna tapet på nätet, men den svarta har jag bloggat om
tidigare. I ett barnrum är det uppskattat med en mätsticka. Denna kommer från Vynil och finns att köpa hos inreda. Även förvaringsboxen på hjul finns att köpa hos inreda. Den finns i ett flertal färger. Papphuset som är redo att dekoreras kan du köpa på russinnet. Alltså... glöm alla gamla sönderskurna flyttkartonger och köp ett färdigt designat kartonghus. De vita MDF-hyllorna med rundade former finns att beställa hos Ellos. Brio har som jag tidigare nämnt förnyat sitt sortiment, där kan du finna detta härligt oranga lok. En sparbössa brukar också vara uppskattat av barnen. Design Online säljer en timglasformad sparbössa designad av Karim Rashid. Hunden "Puppy" formgiven av Eero Aarnio kan du köpa hos pid.se. Man kan se på Puppy som en skulptur, en leksak, en stol, en möbel det är bara fantasin som sätter gränser. Sist men inte minst behöver barnen något att sitta vid. Stolen och bordet finns att köpa på Mio.

Foto: Ovan nämnda företag
Collage: Privat

Ta in våren...

102134-62
Här kommer ett litet pysseltips. Detta pyssel passar bra nu när våren börjar närma sig. Gör dina egna blommor och skapa din egen blomsteräng. Denna blomma har jag tillverkat av ett "nät-aktigt" tyg (välsorterade tygaffärer brukar oftast ha det i flera fäger). Tyget viks 2-dubbelt eller 4-dubbelt, beroende på hur "puffig" blomma man vill ha. Sedan använder man en passande knapp för att dölja stygnen som man gjort för att fästa ihop tyget med. På samma ställe sys sidenbandet fast. Puffa till blomman. Färdigt!!! Superenkelt och det blir en rätt rolig effekt när man gör några stycken blommor i olika storlekar och färger och skapar sin egen blomsteräng.

Foto: Privat

Kvällens matsedel

102134-61
Vid nio-tiden bär det av till IKEA, vilket kommer ta hela dagen i anspråk. Och ikväll ska vi få besök av några goda vänner. Vad ska jag bjuda på? Glad amatör som jag är gällande matlagning insåg jag snabbt att jag måste göra något enkelt, med lite annorlunda smaker men som ändå går snabbt att laga. Då hittade jag denna lilla meny hos
arla. Både kycklingspetten och potatisen går att förbereda innan gästerna kommer. Perfekt!!! Sen blir det självklart nån efterrätt, men den har jag inte bestämt ännu... tidsoptimist som jag är. Jag har i alla fall garderat mig och köpt hem ingredienser som passar ett flertal desserter, så vi får se vad jag känner för framåt kvällen. Men jag är lite sugen på denna...
Nu är det dags att slita sig från datorn om allt ska hinnas med innan avfärd. :-)

Foto: Arla
Collage: Privat

BRIOs huvudkontor - något utöver det vanliga

I helgens utgåva av Expressens bilaga Leva&Bo kunde man läsa om BRIOs nya huvudkontor i Malmö hamn som fått priset Guldstolen 2006 för Bästa Interiör. Kontoret har inretts av arkitektfirman Urban Design. Utformningen är uppbyggt kring BRIOs berömda färgschema och förnyade varumärkesstil. Möblerna är en mix av framåtblickande modernt och retroklassiska designinslag.
Åh för att jobba på ett sånt här ställe. Jag vill också!!! Jag skulle njuta av att gå till jobbet och inspirationen skulle verkligen få sig en kick i rätt riktning! Se bilden på trapphuset...  så läckert!!! I huset finns ett flertal våningsplan och varje våning har sin egen färg. Grön, röd, gul, blå, orange... Kika in hos Urban Design för att få se fler inspirerande bilder.

102134-60

Foto: Ole Jais (BRIO) och Claes Hall, Leo Gullbring, Cecilia Wellander, Per Boijfelt för Urban Design
Collage: Privat


Inspiration: barnrum - tema djungel

102134-59

Som jag
bloggat om tidigare snurrar mina tankar kring projekt "lillebrors rum". Jag har verkligen fastnat för djungeltemat. I synnerhet sen jag fick upp ögonen för Ingela Peterson Arrhenius underbara djungelillustration. Denna illustration skulle jag vilja utgå ifrån, förstora upp och använda som fondvägg. De olika gröna nyanserna i illustrationen anpassas efter andra gröna detaljer som kommer att finnas i rummet. Hos Tarkett hittade jag en grön plastmatta som skulle vara fin att lägga in. Annars är det väl bara att måla det befintliga trägolvet i en härlig grön kulör. Ev. udda möbler som passar in i rummet formspråksmässigt men ej färgmässigt kan målas i kulören Marsipan från Alcro.
Över sängen skulle jag vilja sätta upp sänghimlen Löva från IKEA. Som stolar skulle Mammut-pallarna från IKEA passa perfekt tillsammans med ett egentillverkat bord med någon organisk form. Här i collaget syns ett bord från Droog Design. Ett bord som är härligt barnsligt och som sätter igång fantasin! 
I myshörnan skulle jag vilja ha en limegrön Fatboy Junior från pid.se. Tumledjuret Gerda Giraff, även det från pid.se skulle också fylla en funktion i sonens rum. Snart är han i klätterperioden och då skulle denna säkerligen vara mycket uppskattad. Den är från början tänkt som en stol, men djuren kan också användas till att gunga, rulla, balansera, rida, kravla, hoppa, stapla…
För att ytterligare förstärka djungelkänslan och som pricken över i skulle jag vilja hänga upp ett elefanthuvud och ett lejonhuvud på väggen. Dessa finns att beställa på russinnet.se. Jättehärliga!
Nå vad tror ni... kan det bli ett härligt barnsligt och lekvänligt rum för en liten kille som snart är i "jag förflyttar mig själv"-stadiet?

Foto: Ovan nämnda företag
Collage: Privat

Bredbandet har lagt av...

Sorry för att det varit lite dåligt med blogginlägg på senaste tiden. Här har vi precis bytt bredbandsabonnemang vilket medfört en del strul. Nu fungerar bredbandet, men inte på min dator... suck. Och då blir det dåligt med bilder eftersom jag har alla program på min dator. Men snart är jag tillbaka på allar hoppas jag, förhoppningsvis redan imorgon.
Så länge kan jag fresta med lite förhandsinfo om vad som har hänt här hemma i mellandagarna. Arbetshörnan i källaren börjar ta form, nästan alla möbler är på plats men piffet är kvar. Bilder kommer så fort det mesta är klart. Idag har vardagsrummet målats, tre beiga väggar har nu blivit tre vita väggar. Ser betydligt trevligare ut till vår grå/svarta fondvägg. Dessutom har jag gjort lite små reafynd som ska ta sin plats i vardagsrummet när det blir färdigt. På fredag styrs färden mot IKEA och då blir det till att komplettera med en del grejor som behövs i arbetsrummet och i vardagsrummet. Bilder på vardagsrummet kommer förhoppningsvis snart. Så... kom snart tillbaka mina kära bloggvänner!