Inspiration: barnrum - tema djungel

102134-59

Som jag
bloggat om tidigare snurrar mina tankar kring projekt "lillebrors rum". Jag har verkligen fastnat för djungeltemat. I synnerhet sen jag fick upp ögonen för Ingela Peterson Arrhenius underbara djungelillustration. Denna illustration skulle jag vilja utgå ifrån, förstora upp och använda som fondvägg. De olika gröna nyanserna i illustrationen anpassas efter andra gröna detaljer som kommer att finnas i rummet. Hos Tarkett hittade jag en grön plastmatta som skulle vara fin att lägga in. Annars är det väl bara att måla det befintliga trägolvet i en härlig grön kulör. Ev. udda möbler som passar in i rummet formspråksmässigt men ej färgmässigt kan målas i kulören Marsipan från Alcro.
Över sängen skulle jag vilja sätta upp sänghimlen Löva från IKEA. Som stolar skulle Mammut-pallarna från IKEA passa perfekt tillsammans med ett egentillverkat bord med någon organisk form. Här i collaget syns ett bord från Droog Design. Ett bord som är härligt barnsligt och som sätter igång fantasin! 
I myshörnan skulle jag vilja ha en limegrön Fatboy Junior från pid.se. Tumledjuret Gerda Giraff, även det från pid.se skulle också fylla en funktion i sonens rum. Snart är han i klätterperioden och då skulle denna säkerligen vara mycket uppskattad. Den är från början tänkt som en stol, men djuren kan också användas till att gunga, rulla, balansera, rida, kravla, hoppa, stapla…
För att ytterligare förstärka djungelkänslan och som pricken över i skulle jag vilja hänga upp ett elefanthuvud och ett lejonhuvud på väggen. Dessa finns att beställa på russinnet.se. Jättehärliga!
Nå vad tror ni... kan det bli ett härligt barnsligt och lekvänligt rum för en liten kille som snart är i "jag förflyttar mig själv"-stadiet?

Foto: Ovan nämnda företag
Collage: Privat

Kommentarer
Postat av: ROOMIE

Tänk vad underbara saker det finns för barn idag. När jag var liten så fanns det nada...
Schysst axplock!

Postat av: Purple

Vilka fina collage du gör! Kul med barntema.

2007-01-03 @ 09:58:24
URL: http://www.purplearea.blogspot.com
Postat av: Lisa

kommer att bli hur coolt som helst, tänk om man hade det så där när man var liten!!!

2007-01-03 @ 19:55:32
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: anna.a

Låter hur läckert som helst!!

2007-01-03 @ 21:58:17
URL: http://dromhem.blogg.se
Postat av: Isabelle

ROOMIE och Purple: Tack för berömmet! Det är såå kul med collage, men oj vilken tid det tar.
Mmmm... ett djungelrum, det kan nog bli riktigt bra. Men nu får jag lägga det här projektet på is ett tag, nu är det vardagsrummet och arbetsrummet som MÅSTE bli färdiga innan jag får tillåta mig att börja fixa&dona nån annanstans. :-)

2007-01-03 @ 23:47:42
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: cleopethra

Jag säger jaaaa! Underbart med ett djungelrum! Min son har zebrahuvud och lejonhuvud på väggen, jättefint!

2007-01-04 @ 04:35:44
URL: http://cleopethra.blogg.se
Postat av: Isabelle

Cleopethra: Jag har aldrig sett dessa djurhuvuden i verkligheten, men dom verkar så härliga. Och säger du att dom är jättefina så tror jag på dig. :-)

2007-01-04 @ 10:11:28
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Ingela

Jag har besökt dig dagligen nu ett tag, så jag tänkte säga hej :-) Ditt djungelcollage var underbart - vilket härligt rum det skulle bli/kommer att bli!

2007-01-04 @ 21:09:17
Postat av: Isabelle

Ingela: Så trevligt att du hittat hit! Och ännu trevligare att du lämnat en kommentar. :-) Välkommen tillbaka!

2007-01-05 @ 07:14:37
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Moderna

Jättemysigt! Måste tipsa om att vi köpta stora tigerhuvuden (som egentligen är till för att ha över kuddstödet på bilstolar) till barnen för endast 99 kronor st på Micro av alla ställen. Jättefina och passar mycket bra att hänga på väggen också.

2007-01-07 @ 15:01:58
URL: http://denmodernafamiljen.blogspot.com
Postat av: Isabelle

Moderna: Tack för det tipset! Det ska genast kollas upp...

2007-01-07 @ 20:39:26
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Birgitta

Precis det elefanthuvudet och lejonhuvudet har min sexåring fått av tomten. Nu gäller det bara att hänga upp dem på väggen och fota en bild till bloggen..
;-)
/B
http://lyckligagatans.blogg.se

2007-01-08 @ 14:03:05
URL: http://lyckligagatans.blogg.se
Postat av: Malin

Verkligen härlig djungelbild :) Jag hittade en lite softare djungelbild på http://www.photowall.se/ under barn motiv.. inte lika starka färger, men jag gillade den! Bra idé med djungeltema!

2008-01-18 @ 02:51:02
URL: http://retzina.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback