Skapa ditt eget korsstygnsbroderi

102134-84

Gillar du att handarbeta? En del tycker väl fortfarande att det är lite "tant-varning" på handarbete såsom stickning, virkning och brodering. Men jag tycker mig märka att handarbete är på uppsving. Det blir allt populärare att skapa, även när det gäller handarbete. Jag är väl ingen hejare på stickning och virkning, men jag skulle gärna lära mig mer, om bara tiden fanns. Men, ett korsstygnsbroderi skulle jag mycket väl kunna tänka mig att pyssla med. Då är det ju extra roligt att man kan skapa sina egna korsstygns-motiv. Hos
Ditt Mönster kan man skicka in en bild via mail eller foto så gör de om den till ditt unika korsstygnsmönster. Sedan väljer man om man vill köpa bara mönstret eller allt man behöver för att brodera.
Hos microRevolt finns en funktion som de kallar knitPro. Det är en webbapplikation som omvandlar digitala bilder till bla. stickmönster och korsstygnsmönster. Det är bara att skicka in sin bildfil och man får tillbaka ett mönster. Om du däremot vill fixa dina egna mönster finns ett flertal korsstygnsprogram att ladda hem hos Free Downloads Center. Tex. X-Stitch Studio, men även många fler. Bara att surfa runt... du hittar säkert många andra intressanta program, även inom helt andra områden.
Så, gillar du korsstygnsbroderier finns nu tre olika nivåer att välja på.
1. Skicka in en bild - få tillbaka mönster och material.
2. Skicka in en bild - få tillbaka mönster - skaffa material
3. Ladda hem program - gör ett mönster - skaffa material
Vilken typ är du? Jag skulle nog satsa på trean till att börja med. Kul att prova sig fram med olika motiv och se hur det blir. Sen om det kommer ända till att börja brodera, det återstår att se. Men lite kul verkar det allt... :-)

Kommentarer
Postat av: Vildangel

Jag gillar att virka och funderar på att lära mig att sticka - men brodera, det suger jag på. Min syster däremot är en stjärna på det så henne ska jag tipsa om alla sidor du bloggat om. :-)
//V

Postat av: Anonym

Hej!
Det är första gången jag är här och hälsar på dig och jag har jättetrevligt! Vilka härliga inredningsidéer! Du har verkligen fått igång min lust att göra om här hemma hos mig. Jag har gått och irriterat mig på min fula hall jättelänge, men tyckt att den var svår att inreda både praktiskt och snyggt, men nu såg jag ju hur fint du har gjort i din hall ( som påminner om min ) och då vore det väl sjutton om inte jag skulle kunna fixa till min också! Tusen tack för inspirationen! Vi ses snart igen :)

Kram
Jenny

2007-01-24 @ 13:43:09
Postat av: Isabelle

Vildangel: Jag vill verkligen lära mig att virka och sticka, men jag känner att det gäller att prioritera. Man hinner ju inte med allt... men nån gång i framtiden kanske livet lugnar ner sig lite och jag har tid att ta tag i detta.
Jenny: Åh så roligt att du hittat hit och gillar min blogg! Trevligt att du fått lusten att göra om hemma hos dig, och ännu trevligare att jag "hjälpt" dig i rätt riktning. Om du vill ha fler idéer, tips eller bara lite "feedback" till din hall så ställer jag gärna upp! Antingen skickar du ett mail eller så kommenterar du här i bloggen. Fråga gärna... jag tycker bara det är kul att få hjälpa till. :-)

2007-01-24 @ 20:36:19
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Sassamamma

Också ny här, vilka fina och smarta saker du skriver om!

Jag har just broderat lite på en bebisbody, ett pyttelitet broderi med två små ödlor. Ska strax pilla ur stramaljtrådarna, ska bli spännande att se hur det blev.

Hotade min stora dotter på 17 år med att jag skulle skicka ett broderikit med Lasse Berghagen till henne om hon inte var snäll *skratt*. Kunde vara värt 399 kr att få se minen när hon öppnade det paketet ;-).

2007-01-24 @ 20:53:15
URL: http://kladerochprylar.blogspot.com
Postat av: Isabelle

Sassamamma: Välkommen hit och kul att du gillar det jag bloggar om. Försöker inrikta mig på lite "roliga" prylar och svenska, så det ska vara lätt att få tag i om man själv blir inspirerad.
Oh vad spännande med bebisbodyn. Låter fint. Finns det nån bild man får se?
Ha, ha... det hade nog varit en rolig syn att få se henne öppna det paketet. Vilken "besvikelse"!

2007-01-26 @ 22:40:20
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Ewa

Alltså jag har köpt ett sånt här program på svenska på en hantverksmässa. Mina elever på skolan där jag jobbar har gjort fantastiskt fina saker. Det kostade 100 kronor... Å vilken fin blogg, jag återkommer. VÄlkommen till mitt kafferep.

2007-01-27 @ 09:35:48
URL: http://www.kafferep.habibi.se
Postat av: Sassamamma

Bild på bebisbody med ödlor dyker nog upp imorgon i min blogg!

2007-01-28 @ 23:23:16
URL: http://kladerochprylar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback