Nordsjö Idé & Design tipsar om trender

102134-384

Nordsjö Idé & Design tipsar om trender i sitt senaste nyhetsbrev. Den största trenden av dom alla är att vara personlig. "Våga lita på din egen smak och, framför allt, våga leva ut den i ditt hem!" Användningen av fondtapeter förändras, grått är flott, struktur är skönt, små rum i rummet och nytt liv för trånga utrymmen. Läs mer här... Vill du få ett alldeles eget nyhetsbrev från Nordsjö Idé & Design så är det bara att klicka här. :-)
Trevlig fredag!

Foto: Nordsjö Idé  &Design

Annorlunda färgkombination - till ett flickrum

102134-383
Jag visade er senast förra veckan ett
smakprov ur tapetkollektionen Nature från Decor Maison. Idag får ni se ytterligare en färgställning på ett mönster som jag visade då, fast den gången i rött och grönt. Vi har in en hel del kunder i butiken som efterfrågar fondtapeter till flickrum, till tjejer i 10-12 års åldern. Personligen tycker jag att det ibland kan vara ganska knepigt att hitta nån tapet som passar både barn och blivande tonåringar och i synnerhet till tjejer. Men jag tycker faktiskt att ovanstående mönster och färger skulle kunna passa perfekt. Tufft, något man kan växa med, samt om man kombinerar tapeten med tre rosa väggar kan man ändå få en "gullig" och lite barnsligare känsla. Sen känns det dessutom relativt ovanligt att kombinera rosa, rött och brunt. Men det är ju faktiskt en helt ok kombination kan man konstatera efter att ha sett ovanstående tapet. Eller!? :-) Fram för mer spännande kulörkombinationer!!!

Foto: Privat

Dagens tapet: Raffles

102134-377
Idag bjuder jag på ytterligare tapettips. Denna gång tänkte jag ni skulle få stifta närmare bekantskap med tapetkollektionen Raffles från
INtrade. Det är verkligen en härlig samling med udda tapeter som sticker ut rejält i tapetutbudet . Dess tapeter kanske inte passar in vart som helst eller passar vem som helst, men dom är underbara att titta och känna på. Ögongodis! Annars kan man väl säga att den är riktigt trendig med sina sammetsmönster och guld- och koppartoner. Jag gillar speciellt att dom tagit fram en tapet med mönstret mitt på våden, som man kan se på nedersta bilden till vänster. På det viset skapas möjligheten att bara tapetsera en våd på en vägg. Less is more!
"Sammet, guld, svart, koppar! En otroligt fin kollektion med tapeter i non-woven i mönster av stora medaljonger, bladslingor, blommor, ränder och enfärgat. Metalliska färger matchat med svart, brunt, rosa, rött, blått, grått med mönstret täckt av sammet. En fantastisk tapet för det "fina" rummet, t ex den i guld med svarta sammetsmedaljonger!" Citerat från INtrade

Foto: INtrade

Lite vardagslyx kan väl aldrig skada!?

102134-376
Idag var jag ledig från jobbet. Passade på att ta med mig barnen till stan för att fylla på deras garderober med lite nya kläder. Hinner ju aldrig med att handla kläder nuförtiden... Eftersom lillebror har skjutit i höjden så det var nödvändigt att komplettera garderoben snarast. Men nu är båda barnen rustade för våren. Sprang även in en snabb sväng på Indiska. Fastnade för deras handblåsta latte-glas. Självklart blev det ett grönt! En kulör som återigen är en favorit för min del. Vår = grönt! Längtar tills våren är här på riktigt... kände faktiskt för att byta till lite mer våriga gardiner idag men det får nog vänta ett tag till. Tills dess njuter jag av vita tulpaner och en latte i mitt nya latte-glas. Lite vardagslyx kan väl aldrig skada!?

Foto: Privat 

Mera av lillebror

102134-375
Efter att ha fixat det mesta i lillebrors rum så vill både han och vi vara därinne desto mer. Tidigare var det BARA storebrors rum som var intressant. Men som sagt, nu tillbringar han mer och mer tid inne i sitt rum. Ofta står eller sitter han vid det gröna bordet på den gröna mattan. Alltihop från IKEA. Bordet, pallen och stolarna ur serien MAMMUT fanns tidigare i storebrors rum men fick efter renoveringen av hans rum flytta in till lillebror. Perfekt när man kan återanvända möblerna på det här viset. Så ni förstår ju varför jag kör med limegrönt tema hos lillebror. Ekonomiskt tänkande alltså... annars kunde jag mycket väl ha tänkt mig nån annan kulör som bas förutom det vita. Nu funderar jag bara på vilken modell och vilken kulör det ska vara på gardinerna. Risken är att det blir övermatchat om jag använder mig av nån av tygerna som finns i vimplarna. Hmmm.... tål att funderas vidare på. Nu fick jag en idé! Oh så bra... återkommer med den tanken när jag tänkt klart.
Annars vill jag bara önska alla mina kära besökare en underbar vecka!!! Ni må tro att jag uppskattar era besök och framförallt kommentarer och mail som jag får. Tyvärr har jag varit lite dålig på att svara på era frågor gällande kulörval och tapetval. Ni får gärna ställa frågan i bloggen bland kommentarerna, men har ni möjlighet så skicka gärna ett mail också. Blir lite enklare för mig att hålla iordning på det viset. :-D
Men som sagt, ha en underbar vecka!

Foto: Privat

På besök hos lillebror

102134-374
Idag bjuder jag på ett besök hos lillebror. Omväxling förnöjer... kan ju inte visa nya tapeter varje dag. :-D För några veckor sedan tapetserade jag tre våder vid lillebrors spjälsäng med samma tapet som jag satte upp på motsatta sidan i rummet i slutet av november. Jag tyckte det kunde vara mysigt att rama in sängen på det här viset. Även mina hemmasydda vimplar har hamnat på sin rätta plats. Mysigt! Det mörkt brunröda parkettgolvet är numera vitmålat med Epolan Akryl V, Nordsjös vattenbaserade golvfärg. Myshörnan är fortfarande kvar att fixa samt gardiner. Men just nu orkar jag inte med nåt sånt... har alldeles för mycket som upptar min hjärna för tillfället. Förhoppningsvis återvänder tiden och lusten att fixa lite snart igen.

Foto: Privat

Kunde inte låta bli... Modern Classics

102134-373
Kunde inte låta bli... måste visa er fler bilder på tapeter ur Modern Classics från Decor Maison. Visst är det snyggt när man blandar gamla mönster i moderna färgställningar med nya möbler!? *gillar* Dessa miljöer visades på pressvisningen av Modern Classics i början av december. Miljöerna är stylade av Lotta Agaton.

Foto: Tapet.se

Nature - från Decor Maison

102134-372
Jag kör vidare med ytterligare tips på tapeter. Det kan väl aldrig skada!? ;-) En kollektion som vi sålt bra av på jobbet är Nature från Decor Maison. Den mellersta bilden är en fototapet, men samma träd finns även i en mindre storlek på en tapet. Alla dessa tre mönster finns i ett flertal färgställningar.
Citerat från Decor Maison:

I kollektionen Nature har naturens vackra och rika formspråk tagits tillvara, och allt från stora

organiska bladformer till bambuns stilrena karaktär har inspirerat. Harmoniska oaser med

dofter av fjärran länder, tropiska klimat och nordiska lövsalar möjliggör skapandet av en

personlig, unik fristad. Ta in naturen, kombinera mönster och skapa spänning med kontraster

- men framförallt, andas ut.

Foto: Tapet.se


Dagens tapet: Modern Classics

102134-371


Idag har jag fått se sex nya tapetkollektioner som kommer ut i butikerna under våren. Med inspiration från asien, flockade mönster och mycket blänk. Spännande! En kollektion som jag väntat på att få se mera av är Modern Classics från
Decor Maison. Har sett en del förhandsglimtar på nätet sedan tidigare. Men idag var det så äntligen dags att få se den live! Modern Classics är en kollektion med gamla mönster som fått nytt liv i nutida färgställningar som passar in i moderna hem. Sååå snyggt! Den här kollektionen är en favorit för min del. Att blanda gamla tapetmönster i moderna färgställningar ihop med en personlig mix av gammalt och nytt är precis i min smak.

Citat från Decor Maisons pressrelease ang. Modern Classics:

"Lämna storstadsstressen för en stund. Låt tanken föra dig bakåt i tiden, till ett rum för längesen. Låt fingertopparna svepa över tapeten och upplev dess struktur med alla sinnen. Medaljonger. Art deco. Prunkande blomsterrabatter...

Efter att ha legat bortglömda i arkiven i många år har de gamla mönstren nu fått nytt liv i nutida färgställningar som passar in i moderna miljöer. I samband med den stora tapetutställningen på Nordiska museet fick Decor

Maison hjälp av Maria Maxén, intendent på Nordiska museet, att identifiera de upp till 120 år gamla mönstren. Idén om en modern kollektion utifrån de gamla mönstren föddes.

- Du känner verkligen hantverket när du drar handen över en limtryckt tapet, mönstret bildar en lätt upphöjning, förklarar Christian Henningsson från Decor Maison. Modern Classics-kollektionen är otroligt välbalanserad och ett bevis på att god design är tidlös. Mönstren inger en känsla av "lugn och ro", kanske skapar de trygghetskänslor för den stressade storstadsmänniskan. Vi tror att Modern Classics attraherar såväl det moderna hemmet som det mer traditionella. Limtryckstekniken, eller relieftryck som den också kallas, är ett hantverk som härstammar från tidigt 1800-tal och bygger på en hantverksmässig tillverkningsmetod med manuella inslag, vilket ställer höga krav på limtryckarna som arbetar på Nässjö Tapetfabrik. Det är en exklusiv teknik som sätter en tydlig prägel på det färdiga resultatet. Modern Classics. Modern Classics ger starka signalerar till vårt historiska svenska arv samtidigt som det är en modern designkollektion. Fyra huvudteman i kollektionen är tapeterna Alfred, Cornelia, Stella och Vilhelm. Samtliga tapeter är tillverkade i klassisk limtrycksteknik med mönster tagna från gamla förlagor anpassade till nutida färgsättningar."

Foto: Tapet.se


Rapport från en mycket givande och rolig helg

102134-370
Fredag till söndag har jag tillbringat i Linköping på mässa och kick-off för Nordsjö Idé & Design. Roligt! Många nya människor att prata med och nya kontakter att knyta. Jag är ju relativt ny inom Nordsjö och har inte hunnit lära känna i närheten lika många människor som inom Alcro där jag jobbade i nästan sex år. Såklart... Alltid lika trevligt att utbyta erfarenheter och höra vad som fungerar bra och hur olika butiker tänker gällande vissa frågor.
På lördagsförmiddagen fick vi lyssna till en 2,5 timmes föreläsning av
Michael Södermalm som arbetar med mental träning. Jätteintressant och väldigt givande! Han var enormt medryckande och dom där timmarna bara svischade förbi. Jag fastnade speciellt för en sak han sade. "En tanke tänkt många gånger tenderar att bli verklighet." Så nu gäller det att fokusera och ha en tydlig målbild. Jag har i alla fall bestämt mig för vad mitt nästa mål i arbetslivet är, så nu gäller det att bevara målbilden och fokuserat arbeta med detta mål i sikte. Nåt annat klokt han sade och jag fastnade för var det här... "Vad som händer i livet är INTE det viktigaste. Utan hur du väljer att reagera på det som händer."  Tänkvärt!
Lördagseftermiddagen var vikt åt en mässa där våra olika leverantörer var med. Nåt kul och annorlunda som jag fastnade för var doftande plädar från Intrade. Luktade faktiskt riktigt gott! Choklad, apelsin, hallon, äpple, citron och jordgubb. Alltid trevligt när fler sinnen kan involveras i ett hem. Dofter tror jag definitivt man kan använda sig mycket mer av. Själv är jag väldigt dålig på det där, men med en svag doft som inte är påträngande tror jag att det skulle bli ett riktigt lyft för ett hem. Kanske nåt att fundera vidare på. Vad tror ni? Skulle ni kunna tänka er att köpa en doftande pläd?
Nepp, nu måste jag nog snart uppsöka sängen. Sömn har inte prioriterats den här helgen om man säger så. Gäsp! Måste ju vara i form imorgon klockan sju när det är dags att vara lite kreativ igen. Ett nytt färgsättningsförslag som ska färdigställas inför kundens besök på onsdag.
Jag avslutar med ytterligare tänkvärda ord: "Verkligheten sätter inga gränser, det är jag som sätter gränser på verkligheten."

Foto: Privat

Avtorkningsmatta - underlättar städningen

102134-369
Ett flertal personer har frågat vart jag har fått tag på avtorkningsmattan som vi har innanför dörren i hallen. Jag förstår inte hur vi skulle klara oss utan denna matta. Här stannar nämligen allt grus och smuts som man får med sig in. Och med tanke på att undersidan på mattan inte släpper igenom fukt behöver man inte heller oroa sig för slaskiga skor. Avtorkningsmattan heter Duo Rib och kommer från
Forbo. Finns i ett flertal färger och i en- eller tvåmeters bredder. Bara att beställa! Väl värd sina pengar!
Nu ska jag packa resväskan...

Foto: Privat

Ett skåp här vore nog på sin plats...

102134-368
Kör en reprisbild idag. En bild som dessutom visar en halvfärdig hallrenovering. När denna bild togs hade jag inte hunnit lägga det svarta Marmoleum Click-golvet. Stor skillnad! Dessutom var fortfarande avtorkningsmattan blå, idag har en ny matta hittat hem, en mörkgrå som passar in desto bättre. I alla fall, jag är mycket nöjd med hallens nya utseende och funktion. Det enda jag saknar är något ställe att göra av nycklarna och en del småsaker som behöver förvaras nära dörren. Tidigare hade vi ett nyckelskåp precis innanför dörren, men det passar inte in längre. Då slog det mig... har ju ett
favoritskåp från IKEA som jag velat köpa några gånger men som jag inte behövt egentligen, så då har det inte blivit något inköp... såklart. Tänk om det passar? Svart och avlångt. Kan nog bli riktigt bra ihop med spegeln, ovanför korgarna. Måtten är 15 cm bred, 15 cm djup och 70 cm högt. Mätte lite nu ikväll och skåpet kommer att passa perfekt där. Och priset 149 kronor är ju överkomligt det med. Så vid nästa IKEA-besök är det bara att hålla tummarna för att skåpet ÄTRAN finns hemma.

Foto: Privat
Bild på skåp: IKEA

Det kom ett paket...

102134-367
Häromdagen fick jag ett paket. Från supersnälla
Fingerspitzengefühl. Nämnde vid ett tidigare tillfälle på bloggen att jag var på jakt efter det svart/vita Molntyget av Gunilla Axén. Men överallt i webbshopparna verkade tyget vara slutsålt. Men så erbjöd sig Fingerspitzengefühl att köpa tyget åt mig i en lokal affär. Vilken snäll människa va?! Tänk vad bra det är med bloggen och alla vänner man hittar därute. Tack så jättemycket! På det vadderade kuvertet hade hon ritat så fint, och inuti var tyget inslaget i ett paket med ett meddelande och grönt fint presentpapper. Vilken överraskning! Tack än en gång! Nu ska jag bara försöka få tid till att sy också. Men det kan nog dra ut lite på tiden, har en hel del inplanerat de kommande dagarna. :-) Roliga saker...

Foto: Privat

Lite tapet till vita Billy gör susen

102134-365
Det blev inte mycket fotograferat hos min lillebror häromdagen. :-( Lilleman ville inte alls vara med på noterna... Men ett foto på den "piffade" Billy-bokhyllan hanns i alla fall med. Lillebror hade inte lust att lägga ut nån hundring extra på en Billy-bokhylla i ek, som ändå skulle stå i en liten nisch och inte synas så mycket. Så för att göra bokhyllan lite personligare så tapetserade jag bakstycket med rester av halltapeten,
samma tapet som jag har i mitt kök fast i brunt. Riktigt fint faktiskt!
Här nedan ser ni tapeten som är tapetserad i sängdelen i det stora rummet i lillebrors etta. Som sängbord har han en gammal pall från vår farfar. Den passar perfekt hemma hos honom. Han har fått en skön blandning av gammalt och nytt till en minimal kostnad. Förhoppningsvis kan jag visa er fler bilder inom kort.

102134-366
Foto: Privat

Kivi - min favorit ljuslykta

102134-364
Kivi-lyktorna från Iittala är mina favoritljuslyktor. Har 14 stycken i varierande kulörer. Brukar köpa nån då och då, beroende på vilken accentfärg jag har just då. *gillar*
Nu ska jag och lilleman åka iväg till min lillebror en sväng. Ska mäta några grejor och försöka fixa iordning det sista i hans lägenhet. Förhoppningsvis ska jag alltid kunna knäppa nån bild idag. Ska göra mitt bästa!

Foto: Privat

Orient - asiatisk minimalism och kolonialstil

102134-363

I början av december kom tapetkollektionen
Orient från Boråstapeter ut på marknaden. Jag använder mig av Boråstapeters egna ord för att beskriva kollektionen;  "Orient är en kollektion som gör det enkelt att skapa en oas för skön samvaro. Här finns starka spår av asiatisk minimalism och kolonialstil."
Det finns hur många tapetkollektioner som helst som ser i princip likadana ut som någon annan, men med små variationer. Men det som är roligt med Orient, den liknar inte nån annan. Den tillför något till tapetutbudet, den fyller upp ett behov som finns men inte kunnat tillgodoses tidigare. Sånt gillar man när man möter kunder med varierande önskemål varenda dag. Nu har jag ju inte koll på precis alla tapeter som finns (om nu nån trodde det *skratt*) men den liknar i alla fall inte något jag tidigare sett. 
Min favorittapet i denna kollektion är en smalrandig tapet som finns i flera färgställningar. Ni som är insatta i tapetutbudet som varit de senaste åren kanske kommer ihåg kollektionen Soft&Shimmer från Boråstapeter. I den kollektionen fanns en randig tapet som påminner mycket om den smalrandiga tapeten i Orient. Dessutom känns kulören "curry" ny i tapetsammanhang, den du ser på översta bilden till vänster. Det var längesedan jag såg den kulören i nån tapetkarta. Och mönster på mönster känns också nytt. Har jag väckt er nyfikenhet? Ta en titt nästa gång ni besöker färgaffären vettja. Då vet ni vad jag pratar om.
Ha en trevlig vecka allihopa!

Foto: Boråstapeter
Collage: Privat

Gammal tapet - 1920-tal

102134-362
I torsdags var jag på ännu ett hembesök. Nu var det ett hus från början av 1900-talet  som byggdes om samt byggdes ut. Nu är mitt uppdrag att hjälpa till att välja tapeter och golv till hela huset. Det är verkligen roligt att få möjlighet att komma till dessa hem och höra hur dom tänkt sig slutresultatet, vad dom har för funderingar och vad dom gjort hittills. Jag lär mig massor varje gång. Om allt möjligt! Och alla dessa möten med jättetrevliga människor som är så tacksamma att få hjälp. Väldigt inspirerande och givande för min del. I flera utav rummen fanns det flera lager tapet som hade börjat rivas ner.  Ägarinnan till huset berättade för mig om de olika tapeterna, när de tapetserats osv. Det var nämligen hennes föräldrahem så hon hade bra koll på vad som gjorts. Jag fastnade särskilt för tapeten på bilden som var från 1920-talet nån gång. På vissa ställen fanns det små partier av guld "målat" på tapeten. Det går att ana svagt på bilden. Jag fick med mig en bit hem, som nu sparas som inspiration till ev. framtida projekt där jag har nytta av denna tapetsnutt.
Och på tal om tapeter, nu ska jag fortsätta tapetseringen i lillebrors rum. Två våder kvar, sen är jag klar med dagens tapetsering. :-)

Foto: Privat

En trappuppgång i ny kostym

102134-360
Fredag igen. Men än är det inte helg för min del, hoppar in och jobbar extra imorgon. Men det var ett lägligt tillfälle att jobba extra eftersom jag fick ett stooort färgsättningsuppdrag i förmiddags. Förslaget ska presenteras på måndag, snabba ryck! Sååå roligt! Återkommer gällande detta. På väg tillbaka från stället som ska färgsättas stannade målaren och jag till vid 
trappuppgången jag färgsatte åt en fastighetsägare i stan strax innan jul. Nu hade han målat klart. Så ni kan ju räkna med att jag var rätt nyfiken på att se slutresultatet. En ljus, varmgrå kulör användes till de stora ytorna. Rundningen vid sopnedkastet fick en mörkare varmgrå kulör, dels för att markera formen och mjuka upp intrycket, men även för att denna kulör inte är så känslig för smuts. Den döljer rätt så bra om det rinner från soppåsen. Hissdörrarna målades i en ännu mörkare, varmgrå kulör. Samma kulör som målades vid trappstegen. På bilden överst till höger ser ni övervåningen. På varje våningsplan kommer man upp till höger i bild. Rakt fram möts man då av en fondvägg, målad i en mild gulgrön kulör. Urfin till ekdörrarna! Det ska vara en överraskning att komma upp på ett nytt våningsplan. Den gröna kulören blev verkligen pricken över i, den lättade upp det stilrena gråa. För egen del är jag väldigt nöjd med slutresultatet, och likaså var fastighetsägaren och hans medarbetare i "toppen". Känns jättebra!
Idag bjuder jag på en riktig bildkavalkad för att vara mig. Håll till godo. Avgör själva vad ni tycker!
Trevlig helg på er allihopa!

102134-359

102134-361

Novilon Fusion - nyhet från Forbo

102134-356

102134-358

Forbo har i dagarna lanserat en ny kollektion med plastmattor, Novilon Fusion. "Novilon Fusion är en ny fräck plastmattkollektion inspirerad av stadens puls och gatuvimlets mångfald. Färgskalan går mellan off white, borstad beige, läder, metall, sten och betong i olika mönster. Du lägger den lätt själv i de flesta utrymmen, perfekt i kök, hall och övriga rum. Prisvärd och praktisk. Enkel att leva med!" Citat från Forbos hemsida
Novilon Fusion finns i 15 nya färger och i 2- eller 4-metersbredder.
Vad tycker då jag om denna kollektion? Jag tror att den är ett superbra komplement till den tidigare plastmattekollektionen, Novilon Scandinavia. Den känns verkligen modern och passar även till den som ofta ratar plastmattor just för att de är så tråkiga. För i Novilon Fusion finns det en hel del snyggt, som passar en modern inredning. Sen att det dessutom är bra kvalitet är ju ytterligare ett plus. Jag har själv en plastmatta ur kollektionen Scandinavia som jag är superdupernöjd med. Så ni kan ju tro att jag har sålt en hel del plastmattor! Egen erfarenhet är det allra bästa försäljningsargumentet. Och jag är övertygad om att mina kunder är minst lika nöjda som jag.

Foto: Forbo

Härligt färgglada Flower Pot

102134-355
Rosa kommer stort som accentkulör i inredningen. Jag
fastnade för denna kulör för ett tag sedan, och har på senaste tiden även sett hur allt fler bloggare har börjat plocka in denna kulör i sitt hem. Cult Design har även de uppmärkssammat att rosa är på framfart som accentkulör. Även om jag gillar "rosa" (den milda, inte så uppseendeväckande varianten) så ligger nog den ceriserosa kulören mig varmast om hjärtat. Lampan Flower Pot är en favorit för min del! Den designades 1968 av Verner Panton, mitt under FlowerPower-rörelsen, vilket lampan också är uppkallad efter. Lampan har varit omtyckt och omtalad i ca 40 år - vilket gör den till en riktig designklassiker. För egen del skulle jag hemskt gärna vilja ha bordslampan, helst i rosa. Skulle inte sitta fel med två sådana, en i varje köksfönster. Men med ett pris på ca 3500 så får jag fortsätta drömma, dessutom skulle jag aldrig kunna köpa en sån dyr sak med nån annan kulör än svart, vit eller rostfritt. För tänk om, eller rättare sagt när jag tröttnar på ceriserosa. Nåja, drömma kan man ju alltid göra!  Taklampan, som finns i två olika storlekar skulle jag inte heller tacka nej till. Svart, vit, rostfritt, blankt/matt, rosa, orange, gul, turkos, röd, lila - Flower Pot kan bli en härlig färgklick i ditt hem! Jag gillar! 

Foto: Danskdesign.nu
 

Vad är det för nåt konstigt i krukan?

102134-354
Nuförtiden är det inte bara mossa som växer i krukan utan något annat också. Vad? Jo, lillebrors hår. :-) Oj, oj vad jag började fundera när jag såg detta. Efter att ha frågat storebror så erkände han att han varit på lillebror med saxen. Vilket jag inte alls hade observerat när jag kom hem från jobbet. Så ni förstår ju hur långhårig han var... ända tills i eftermiddags. För idag prick halv tre satt båda sönerna i varsin frisörstol och återvände till det välvårdade stadiet gällande håret. Lillebror har ju kommit undan med sin långhåriga, blonda kalufs eftersom han fortfarande har "babyhår". Men nu var det dags att klippa frisyr även på honom. Han blev såå fin! Och förresten, storebror hade vett att gå på underhåret på lillebror. Förvisso mitt uppepå huvudet, men det var inget som syntes förrän man började kolla på nära håll. Men då såg man tydliga saxklipp. Det var första gången, tror faktiskt inte det händer igen. *håller tummarna* Nu är båda sönerna stolta innehavare av vax i hår och svart spray på storebror och grön spray på lillebror. Vax kommer väl bara användas vid speciella tillfällen på lillebror, men storebror vill ju vara cool, så där blir det nog flitigare användning av vaxet. Hmm... jag får konkurrens... :-)

Foto: Privat

Nu är Nippon på plats!

102134-353
Sådärja, då är tyget Nippon från
Almedahls äntligen på plats. 12 november bloggade jag om inköpet av detta tyg, så det har legat undanstoppat i gömmorna ett tag. Från början hade jag tänkt mig att ta bort dörrarna, men efter att ha fått upp tyget insåg jag att det var lika bra att behålla dom. Blev snyggast så. Och eftersom inte dessa garderober öppnas alltför ofta så fungerar det bra med ett tyg framför. Eller om vi formulerar det så här, maken öppnar i princip aldrig dessa dörrar. Hade han gjort det oftare så hade jag aldrig kunnat lösa mitt lilla problem med icke tilltalande garderobsdörrar på det här viset. Han skulle blivit tokig! :-D Opraktiskt till tusen, men snyggt skulle han sagt med en suck.*skratt* Tyget är uppsatt med hjälp av KVARTAL gardinskena från IKEA. För att slippa synliga sömmar använde jag mig av snabbfållband. Med hjälp av detta pressade jag ihop sidofållarna och nedre fållen med hjälp av mitt nyinköpta strykjärn. Snabbt gick det och snyggt blev det! Övre fållen sydde jag eftersom den utsätts för mer belastning. Bäst att ta det säkra före det osäkra.
Känner jag för lite mer färg i hallen så är det bara att byta ut tyget. Det ska vara lätt att förändra, då är jag nöjd. Och det är dessutom jättelätt att använda tyget till en väggtavla nån annan stans i huset när jag tröttnat på att ha det för att dölja garderobsdörrarna. Varför kom jag inte på den här idén tidigare?

Foto: Privat och kluddet är gjort med min nya ritplatta. Avancerat va!? *skratt*

Trevlig vecka!

102134-352
Då är snart söndagen och därmed helgen till ända. Därför passar jag nu på att önska er en trevlig vecka. Over and out...

Foto: Privat

Vitt och gult

102134-351

Vitt med gula färgklickar lite här och var. Gillar! Ser fräscht ut och jag kan inte låta bli att bli glad när jag stiger in i ett sånt här rum. Det var faktiskt det enda rum jag riktigt föll för när jag besökte Casa Cor första helgen i september. Dekorationerna på väggen heter FLORA och är designade av Pia Amsell för
ad.08-kollektionen från Alcro. Det är omålade wallstickers som man sedan själv väljer kulören på. De på bilden är målade med kulören Pistill, en klar gul kulör med en stänk av grönt, även den ur ad.08-kollektionen. Riktigt snygg!

Foto: Privat

Skadedjur?

102134-350
Jaha ni... om ni förväntar er ett inspirerande inlägg om inredning så är det nog bäst att sluta läsa här. För så är inte fallet. Känner mig rätt så oinspirerad just nu. Känns som om jag befinner mig i en mellanperiod och inte kan bestämma mig för om det fortfarande är vinter eller om det är dags att satsa på lite vårfeelings här hemma. Hmm... I alla fall, just nu huserar detta skadedjur på skåpet i hallen. Storebror har placerat ut det för att han vill busa med min kära kompis som är hemma från England i några dagar. Hon är numera gift med en engelsman och har bott där i princip hela tiden sedan 2001. Men hon kommer inte till oss förrän på tisdag så krypet lär ligga kvar på bänken några dagar till. Det gäller att förbereda i tid! Storebror är väldigt förtjust i henne och räknar ner dagarna tills det är tisdag.

Foto: Privat

Min nya leksak!

102134-349
Idag fanns mitt efterlängtade paket att hämta ut på ICA. Så ni kan ju gissa vad jag pysslat med ikväll. För nån vecka sedan läste jag hos
Sara (saravillfara) att hon fått en ritplatta i julklapp. Åh så sugen jag blev på ett inköp. Har funderat på en sådan tidigare, men glömt bort. Började genast googla på Bamboo Fun och kunde hålla med om att det verkade vara ett bra köp. Och eftersom jag inte köpt nåt onödigt på senaste tiden tyckte jag att budgeten kunde tillåta ett inköp. Och maken höll med, då är man ju inte sen att klicka på beställaknappen. Så Pixmania fick äran att leverera min ritplatta. Beställningen lades söndag natt och fredag eftermiddag fanns paketet att hämta ut. Snabba ryck! Så nu har jag defintivt nåt att pyssla med i helgen. Förutom att jobba lördag i färgaffären och inhandla en tvättmaskin. Lutar åt en Cylinda FT46 efter tips från er mina kära bloggvänner. Tack så jättemycket!
Nu ska jag fortsätta experimentera med min ritplatta en liten stund innan det är nödvändigt att uppsöka sängen. Ska ju som sagt jobba imorgon också. Hoppas ni får en toppenhelg allihopa!

Foto: Privat

Färg på strykjärnet?

102134-348
Häromdagen införskaffade jag ett nytt strykjärn, som ni kanske läste i ett tidigare inlägg. Några av er gissade på färgen och då är det väl bäst att jag visar upp "skönheten" så att ni slipper fundera mer över det. *skratt* Svart&vitt fick det bli... såklart. Och med en extra stor behållare för vattnet och möjlighet att stryka både vertikalt och horisontellt kändes det som ett bra köp. Men nu är det dags för ytterligare ett inköp till tvättstugan... tyvärr. Ett ack så nödvändigt och betydligt mer kostsamt inköp. Nämligen en ny tvättmaskin. Vår nuvarande har efter många nödutryckningar tvättat sin sista smutstvätt. En ny måste införskaffas snarast eftersom högen med smutsiga kläder växer snabbt med barn i hushållet. Så nu har jag lite lätt ångest över vilken maskin som ska införskaffas. Har kikat runt en del, just nu lutar det åt en Cylinda-maskin. Har en Cylinda i nuläget som vi varit väldigt nöjda med, och vad jag har förstått så är Cylinda ett prisvärt fabrikat. Nån som kan hjälpa mig med tips och råd? Har förstått att det är viktigt att kolla på varvtalen, eftersom det är det som avgör förmågan att centrifugera tvätten. Eller!? Hjälp! Snälla... lider av beslutsångest, vilket inte är alltför vanligt som tur är. Så alla åsikter mottages tacksamt! Trevlig fredag på er förresten!!!

Foto: Privat

Hallen: överblick av ena delen

102134-346

102134-345
Nu så... bilder från hallen. Tack för att ni varit så tålmodiga med mig. Jag vet av egen erfarenhet att det är väldigt roligt och inspirerande att få se på bilder efter renovering. (
Klicka här för att se hur det såg ut tidigare i hallen.) Som ni ser är det svarta Marmoleum Click-golvet på plats. Jag är sååå nöjd med detta golv. Snyggt, skönt att gå på, lättstädat och extremt lätt att lägga. Rekommenderas varmt! Förresten, fick en fråga ang priset på Marmoleum Click. 30x30cm plattorna kostar ca 379:- /m2 och 90x30cm plattorna är något billigare, ca 319:-/m2. Nu har det nog iofs kanske skett en prishöjning på delar av Forbos sortiment vid årsskiftet, men inte med några astronomiska summor. Så dessa prisuppgifter borde nog stämma rätt bra.
Men nu är det golvlister kvar att fixa innan jag är färdig. Sen ska furudörrarna målas vita, men tills dess får de gröna draperierna in till barnens rum hänga kvar. Furu+jag=ingen bra kombination. Sakta men säkert målar jag över allt furu, tidigare var även alla dörrfoder i huset i lackad furu, men numera är de flesta vitmålade. Betydligt bättre! Även garderobsdörrarna ska bytas ut, men först ska jag prova med att ta bort dörrarna och sätta dit ett tyg. Om det blir bra så är det en lösning jag kan tänka mig att leva med. Vi får se hur det blir... Tyg är i alla fall inhandlat.
Nu vidare till vad jag redan HAR gjort. På väggen har jag satt ett BESTÅ-skåp med måtten 120x64 cm från IKEA med högblanka luckor. Samma som vi har i vardagsrummet. Gillar när det känns enhetligt mellan de olika rummen. Under skåpen har jag svarta trälådor som jag skruvat fast hjul på. I dessa förvaras sånt som ska till pappersinsamlingen och mindre papperskartonger. I lådan längst till höger förvaras modemet och basstationen till vår bärbara telefon. En placering som jag mycket nöjd med. Skönt att slippa ha det på golvet eller på skåpet vilket är både fult och jobbigt när det ska dammas. Och att det är hjul på lådorna underlättar vid dammsugning. Märks det att jag försöker göra allt så praktiskt och lättstädat som möjligt!? That´s me i ett nötskal!!!

Foto: Privat

Hallen: skoskåp

102134-347

Här kommer ytterligare en glimt från hallen. :-D Oj vad retsam jag känner mig! *skratt* I alla fall... På väggen mellan vårt sovrum och storebrors sovrum satt tidigare en stor spånskiva målad med
griffeltavelfärg. Nu har den plockats ner till förmån för sex skoskåp. I dessa förvaras glödlampor, batterier, div laddare och barnens mössor/vantar som inte används för tillfället. Lättåtkomligt och överskådligt!

Foto: Privat

Hallen: glimt av sambandscentralen

102134-344
Så var det januari 2008 då. Ska bli roligt att se vad det här året bjuder på. Själv har jag vissa förhoppningar, men vi får väl se vad som händer. Ska ta tag i det så får vi se hur det går. Hoppas går ju i alla fall. Jag vet att ni väntar på bilder från hallen. Jag ska försöka få till några hyfsade foton inom kort. Tills dess får ni hålla till godo med en bild på vår "sambandscentral" i hallen. Det blev en
Stendig Calendar. Och kakburken har blivit svart och hyser numera förvaring av nycklar och lite andra smågrejor som man måste veta vart man har. Och div pennor och lappar att skriva upp viktiga saker på är ju nödvändigt. Dessa inhandlades på Granit.
Nu är det dags att göra havrevåfflor till mig och barnen. Maken är inte hemma så vi får klara oss på egen hand idag. :-( Den vispade grädden i kylen, rester från gårdagens efterrätt måste ju användas. Eller hur!? *skratt*

Uppdaterat! Bara så ni vet... jag gjorde världens godaste våfflor idag. I alla fall enligt äldsta sonen. :-D

Foto: Privat