Favorit i repris


Idag kör jag med en
favorit i repris. Extra passande med tanke på ett sms som jag fick idag gällande gårdagens blogginlägg. ;-) "TV kör ju med gamla repriser på sommaren och det är ju populärt med recycling. Tänkte att bloggarna gjorde likadant..." Repris stämde inte på gårdagens inlägg. Men på sätt och vis blir det lite av en repris idag, men med den skillnaden att utseendet är nytt. För några veckor sedan gav mitt gamla vaxduksfodral till Torky-rullen upp. Utslitet efter mer än ett års flitigt användande. Torky-rullen är nästintill nödvändig att ha nära till hands när det är matdags. Barn ni vet... ;-)  Och att bara ställa en Torky-rulle på bordet är inte min melodi. Så, denna gång fick Torky-rullen sig en svart klädsel med vita prickar. *gillar*

Foto: Privat

Problem är till för att lösas...


När vi gjorde om vårt kök för lite mer än två år sedan så inhandlades aluminiumfärgade socklar på IKEA tillsammans med resten av köksinredningen. Vissa av skåpsstommarna behölls och fick sitta kvar på sina platser. Så att de inköpta socklarna inte skulle passa var inget som slog mig. Men när de skulle på plats var de ca 1 centimeter för låga. Hmm... vad göra? Då kom jag på den briljanta idén (tycker jag i alla fall för jag är extremt nöjd med slutresultatet) att åka till byggvaruhandeln och be att få spånskiva tillsågad i de exakta måtten för att passa som socklar. Inga problem! Spånskivesocklarna sattes på plats och passade perfekt. Därefter var det dags för nästa steg. Det var här jag bad min lillebror om hjälp. Han hjälpte mig att skära ut rostfri plåt i samma mått som spånskivesocklarna. Därefter monterades den rostfria plåten med sättlim. Problem är till för att lösas... och ibland blir det till och med bättre än det första alternativet. För att hålla socklarna, vår fläktkåpa samt diskmaskin i rostfritt rena och fina använder jag mig av saBesto Ädelstålvård från Würth. Jättebra!
Trevlig vecka kära vänner!

Foto: Privat

Städningen fortsätter...


Städningen fortsätter här hemma. Maken jobbade fredag kväll och i eftermiddags for han iväg igen för att komma hem söndag eftermiddag. Så när barnen somnat har jag passat på att städa sånt som man inte brukar hinna med under veckostädningen. Vilket medfört att nu är spisen, ugnen, alla plåtar och diskmaskinen ordentligt rengjorda. Dessutom har jag och barnen hjälpts åt att möblera om i deras rum. Storebrors Trofast-förvaring fick flytta in till lillebror och i storebrors rum satte jag upp sparringskenor och tillhörande vita hyllplan. Leksaker som är trasiga har kastats och sådana som inte lekts med på länge har lagts undan. Leksaker som bott i storebrors rum har flyttat in till lillebror. Så nu finns det plats i storebrors rum... till legot som finns kvar sedan maken var liten. Imorgon är det dags att bära upp allt från källaren. Det är en hel del!
I alla fall, när jag ändå höll på och röjde här hemma så tyckte jag det var dags för inköp av några nya blommor. Så idag var jag och storebror iväg till Blomsterlandet. Det blev "gräs" som sonen uttryckte det.

Foto: Privat

Lite roligare på det viset


Ikväll städas det här hemma. Eller ja, det städas i princip alltid mer eller mindre. Men idag städas det ordentligt och en del saker byter plats. När jag var yngre och fortfarande bodde hemma kunde jag inte städa mitt rum utan att möblera om. För möblerade jag inte om så kändes det inte som om jag hade städat ordentligt. Kanske nåt sånt som gnager i bakhuvudet även nu. För på något konstigt vis så känns det som om jag har städat mer ingående när saker byter platser med varandra. Det är väl det att det syns rent visuellt att det har hänt något. För jag får väl medge att vi vanligtvis har det rätt välstädat här hemma. (Även om jag inte alltid håller med vad andra tycker gällande det...) Och då blir ju skillnaden före och efter storstädning inte särskilt märkbar om man inte har flyttat runt på saker. Konstig man är va!? I alla fall, jag tycker faktiskt att det är rätt roligt att städa. Det känns tillfredsställande när det är ordning och reda här hemma och när det doftar gott. Fast vad jag inte gillar med städningen är att man alltid blir avbruten. Jag hinner aldrig klart allt vid ett tillfälle. Och det kan faktiskt vara rätt så frustrerande. Hmm... men för att göra städningen extra rolig så skadar det inte med lite roliga städprylar. Mitt favoritställe för sådana inköp är Rusta. Häromveckan inhandlades den svarta hinken. För att liva upp det hela lite så valde jag en limegrön urvridare. Tänkta att passa ihop med min limegröna microfibertrasa samt microfiber dammvippan. Som dammtrasa har jag mina
hemmafärgade disktrasor. Svarta såklart!
Nu ska jag städa vidare en stund innan det är dags för sängen. Städningen ackompanjeras av semifinalen i fotbolls-EM, Spanien-Ryssland.
Hoppas ni får en underbar fredag!

Foto: Privat

Lillebror och NCS-kulörer


Jag brukar allt som oftast bära med mig min färgkarta där alla
NCS-kulörer (Natural Color System) finns samlade. Man vet aldrig när den kan komma till användning... Vid senaste IKEA-besöket var den nerpackad i väskan. Lillebror och jag höll varandra sällskap i baksätet i bilen och då passade han på att bekanta sig med NCS-kulörerna. Det ska börjas i tid! ;-)

Foto: Privat

Tillfälligt sällskap...


Det är hög nivå på blogginläggen nu. *ironisk* Nåväl. Här är i alla fall kökssvampen som jag plockade fram ur gömmorna under helgens källarrensning. Den fick ta plats på diskbänken så länge. Hålla diskmedelspumpen tillfälligt sällskap tills ytterligare en tvålpump inhandlats. Kanske imorgon? Men vilken kulör? Det är frågan... vit, mörkgrå, svart eller gulgrön? Hmm... Det lutar åt vit eller gulgrön. Den mörkgråa och svarta drog alldeles för mycket åt det gula hållet om jag inte missminner mig helt. Risken är att jag kommer störa mig, är extremt petig när det gäller nyanser. Hmm...  Jag återkommer!

Foto: Privat

Lite ditten och datten


Ajm back! (oh, aj lajk mina svengelska uttryck...). Har hunnit med både besök av släkten, besök av grannar och biobesök under den gångna helgen. SATC, vad annars!? Även en storrensning av källaren påbörjades och är på god väg att kunna bockas av på att-göra listan. Så befriande att få rensa i gömmorna. Så nu är skräpet förflyttat till garaget, ett steg närmre återvinningen. Och en del saker placerade i Blocket-högen, och andra i Tradera-högen. Vem vet... sen kanske jag kan visa er några föga inspirerande före-bilder från källaren. Tänkta att inom överskådlig framtid kunna omvandlas till inspirerande efter-bilder. Den som väntar på något gott... :-)
Häromdagen kom storebror hem med en ros. Den fann sig genast en passande plats. I min nyinköpta svarta mini-Marimekko-skål. Dom är ju bara såå söta minisarna! Kunde inte motstå ett inköp vid förra fredagens besök på Fabriks-butiken. Ibland är det bra att åka iväg och jobba på annan ort... :-D

Foto: Privat

Lampor jag gillar!


Varför har jag valt att visa just dessa bilder? Jo, för att bilderna visar två utav de lampor som jag gillar och som gärna skulle få flytta in i vårt hem. På översta bilden är FL/Y Icon från Kartell och på den nedersta en golvlampa från Bestlite. FL/Y Icon gillar jag mest i den
rosa/lila färgen och Bestlite skulle jag föredra som vägglampa. Fast med tanke på priset på Bestlite-lamporna så kommer det att förbli en önskning. Fast det skadar väl aldrig att drömma lite?!

Foto: Boligmagasinet
http://www.boligmagasinet.dk

Dagens tapet: Atlantis


Dagens tapet denna torsdag är tapetkollektionen
Atlantis från Natasha Marshall. Hennes design är enkel och inspirerad av hennes omgivning. Hon gör eleganta men samtidigt lekfulla mönster. Det gillar jag! Hon bryr sig inte om trender utan arbetar med mönster i dess renaste form för att skapa morgondagens designklassiker. En av hennes designfilosofier är att design skall komplettera en inredning, hellre än dominera den. I Sverige marknadsförs Natasha Marshalls tapetkollektioner av Cadoro.
Om du vill se alla mönster och färgställningar i denna kollektion så ska du klicka HÄR.
Tapeterna i denna kollektion är perfekta för dig som gillar 50-60 tal. För dig som blandar gammalt med nytt. Aj lajk!

Foto: Privat

Kaspar & Saga II


Sandberg Tyg & Tapet lanserade den 15 juni Kaspar & Saga II, uppföljaren till den tidigare mycket omtyckta barnkollektionen Kaspar & Saga.
"Nya äventyr i barnens värld. Här är det nära till sagans värld och det riktigt sprakar av mönsterglädje, färger och fantasi. Allt det och lite till hittar du i Kaspar & Saga II. Med tyger, tapeter och inspiration från 70-talets pedagogiska och nyfikna barnprogram bygger vi världar åt barnen. Så häng med på äventyr i en luftballong, dyk med fiskar och ge dig ut på upptäcktsfärd i fantasins glittrande landskap. Välkommen in i Sandbergs magiska värld."
Citerat från Sandbergs webbsida
Personligen gillar jag denna typen av barntapeter skarpt. Mönster och färger som andas retro. Och som känns svenska i sin design. För tyvärr, tycker i alla fall jag, så är många av barntapeterna alldeles för grilliga i färgerna och med alldeles för många Disney-inspirerade mönster. Men tänk vilken tur att vi alla har olika smak! Trist annars...

Pressbilder Sandberg Tyg & Tapet

Tisdagstema: Ögon


Denna veckas tisdagstema är ögon. Dagen till ära får storebror vara med på bild. För just nu är det extra fokus på honom här hemma. Idag var nämligen sista dagen på dagis. Imorgon börjar en ny period i hans liv.  Nu är det inskolning på fritids som står på schemat för maken och sonen i dagarna två. Eller ja, inte för maken alltså, men han får äran att följa med storebror dit. :-) För egen del blir det till att jobba.
Det var en förväntansfull storebror som gick till sängs ikväll!

Foto: Privat

Resultatet av gårdagens loppisbesök


Igår var jag och yngste sonen iväg på loppis. Ett inköp blev det, och det är ovanstående vägglampa. Aj lajk!!! Ingen tvekan om att den skulle bli min. Härligt lekfull, precis som jag vill ha det. Med ett pris på 20 kronor så var det inte mycket att fundera över. Nu är dock inte lampan brun längre. Sprayning pågår! Inte i nån alltför spännande kulör dock, men det ska nog bli bra ändå. Bilder kommer!
Och som ni ser så gillar jag fåglar. I bakgrunden ser ni min
fondtapet i vardagsrummet. Helt omedvetet så har dom sakta men säkert intagit vårt hem. Jag har fått pippi på fåglar! *fniss*

Foto: Privat

Fåglar i trädenSådärja,  nu har jag gått runt problemet med bildpubliceringen. Fick testa en annan variant att publicera bilder än jag brukar. Nåväl, huvudsaken att det fungerar nu.
Ja just det, skulle ju visa gårdagens inköp på IKEA. Nämligen en ljusslinga med fåglar. :-) Såg den på IKEA i Kalmar för några veckor sedan, tyckte den var lite rolig men såg inte nåt ändamål med den. Men så... en dag kom jag på det. Dom passar ju perfekt i träden i hallen. Fåglar på grenarna. Gilllar mysbelysningen som nu blev precis vid ingången. Har inte haft nån lampa där tidigare och det har känts lite mörkt. I alla fall, jag gillar att inreda lite med glimten i ögat. Lite barnsligt sådär... och jag kan bara säga att i synnerhet yngsta sonen reagerade med förtjusning när han såg fåglarna på plats. Ska nog flytta på nån av dom dock, tycker det ser lite väl uppradat och organiserat ut. Men det går ju fort att ändra till det bättre.

 Klicka på bilden så kan du se fåglarna lite tydligare.

Just det, på bilden kan ni även se min Keep Calm-affisch. Jag har sett den på ett flertal bloggar och kände att jag ville göra ett inköp. För jag fastnade första gången jag såg den! Så förra veckan, sent en kväll, gjorde jag mina första inköp på Etsy.com. Köpte en planch i storleken 25x33 cm ungefär. Hade helt enkelt inte plats för en större. Och självklart blev det en svart/vit för då passar den överallt i huset. Tills vidare får den dock stå på tavelhyllan i hallen. Tycker den passar rätt bra där. :-)

Nu ska jag bara fixa till mig lite, sen blir det loppis med yngsta sonen. Får se om jag hittar nåt kul.
Trevlig dag!

Tillägg: Belysningen heter SKINA och tillhör IKEAS sommarkollektion.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60127020


Foto: Privat

Jag ger upp!

Jag hade lovat en vän att jag skulle visa henne vad jag köpte på dagens besök på IKEA. Och hur min nyanlända affisch ser ut. Men det går ju inte ladda upp några bilder! Så både du M och övriga får vänta på bilderna. :-(
Förresten, fy vad trist att Sverige släppte in ett mål på tilläggstid. Typiskt!!!
Vi hörs snart igen! Trevlig söndag!


ad.junior från AlcroHjärta, Blick, Blupp-blupp, Fisk, Grekland, Groon, Hårdrock, Is, Racing, Solis, Strutt, Tallbarr, Tigergrön, Tystnad och Uranus. Det här är namnen på kulörerna i
Alcros nya ad-kollektion (ad står för Alcro Designers) vid namn ad.junior. Under de senaste åren har Alcro tagit fram sju ad-kollektioner. Till denna åttonde ad-kollektion har de bjudit in barnen till några av de designers som deltagit vid framtagandet av de tidigare kollektionerna. Barnen fick sedan komma med förslag till kulörer som de själva ville se hemma, inte bara i sitt eget rum.

"- Kollektionen är färgstark, varierad och originell, vad kan man mer begära? Det får bli vi vuxna som får stå för det mer återhållsamma, säger arkitekten Peter Hallén, som ledde arbetet där tio barn i åldrarna sex till nio år valde ut 15 kulörer som de tycker passar allra bäst till rum för olika aktiviteter.
De valde gröna jordnära färger i rum för avkoppling och vila, mörka färger i sovrum, blått där de äter och gult där de leker. Någon rosa kulör kom inte ens med i det första urvalet och den enda vita färg som var med fick utan uppmärksamhet ligga kvar på golvet i finalen. Barnen fick även namnge kulörerna."
Citerat från Alcros pressmeddelande

ad.junior finns i butikerna från och med 1 september 2008.


Eftersom grönt ligger mig varmt om hjärtat, vilket ni säkert inte lyckats undgå, så fastnade jag genast för ovanstående bild. Och tillsammans med svart blir det riktigt effektfullt. Aj lajk!

Pressbilder Alcro

Inte en Vipp - men duger ändå


Det blev ingen Vipp. Och det var inte maken som sade nej, även om han tittade mycket skeptiskt på mig när jag berättade om "dröm-tvålpumpen". :-) Har några andra grejor till hemmet som jag hellre vill lägga pengarna på. Jag lovar att visa er. Och det är inte en fråga om OM, utan NÄR. Maken är väl införstådd även om han inte riiiktigt förstår hur man kan fastna för en pryl på det där viset. Nu ska jag inte hålla på och retas med er... jag återkommer. :-)
I alla fall... I jakten på den perfekta tvålpumpen letade jag igenom de flesta butikerna i stan tror jag bestämt. Det är vad jag gjort på lunchrasten senaste veckan. :-D Gjorde bla. ett besök på Zone där de hade ett stort antal tvålpumpar att välja bland. I varierande storlekar, färger och former. Till sist blev det en grå tvålpump, Confetti fyrkant. Med både djup och bredd 7 cm. Perfekt storlek för att passa mellan kaklet och diskhon. Den är tillverkad i keramik, liksom många av tvålpumparna var. Därför tycker jag det passade med denna låga och stadiga pump. Inte alltför stor risk att den trillar ner i diskhon och går i bitar. Men den ser allt lite ensam ut... tror det blir ytterligare ett inköp inom kort. En till diskmedel, en till tvål. Kanske en limegrön... eller en vit, eller en svart. Den som lever får se!

Foto: Privat

Tapetserat med Oriental Moon


Jag
bloggade för ett tag sedan om tapetkollektionen Oriental Moon från Intrade. För några veckor sedan tapetserade jag några tapeter ur denna kollektion i en utav våra miljöer på jobbet. Dom var lätta att tapetsera med, men jag rekommenderar dig att grunda väggarna med svart färg innan du tapetserar den svarta tapeten. I alla fall på de ställen som skarvarna hamnar. För även om man är noggrann så är det lite knixigt att få skarvarna perfekta. Lätt att det blir en glipa eller litet överlapp på nåt ställe. I mitt tycke är det bättre med en liiiten glipa och svart under (då syns inte glipan) än en delvis överlappande skarv vilken har tendens att synas mer än den tidigare nämnda varianten. Det är i alla fall min åsikt.
Nu ska jag fortsätta se på fotbollen, Holland - Italien.

Foto: Privat

Palette II - ny tapetkollektion från DecorMaisonDecorMaison lanserar nu Palette II, en enfärgad tapetkollektion med 31 speciellt utvalda nyanser. Och det som är extra bra med denna kollektion är att den går utmärkt att kombinera tillsammans med DecorMaisons övriga sortiment av mönstrade tapeter. Palette är av WallSmart-kvalitet (limmet på väggen), vilket gör den enkel att tapetsera med. Dessutom är den följsam att jobba med och extra smidig vid tapetsering av hörn. Kollektionen är tillverkad i Nässjö Tapetfabrik, Sveriges nyaste tapetfabrik.
För egen del fastnade jag genast för bilderna när jag bläddrade i tapetkartan för drygt  två veckor sedan. Gillar verkligen att få se något nytt. Och betydligt mer inspirerande att få se enfärgade tapeter som kläder istället för platt på väggen. Och att tapeten är följsam förstår man ju verkligen när man får se dessa inspirationsbilder.

Foto: DecorMaison


Trevliga grannar!


Igårkväll, torsdag kväll, när jag kom hem från jobbet var det tomt i huset. Inte en kotte hemma. Så bara att knalla bort till grannarna, två hus bort. Och jajamänsan, där var dom... maken och båda barnen. Och där blev vi kvar allihop. Både mat och trevligt sällskap bjöds vi på. Tackar!!! Passade på att fota lite också. Jag har väl sagt tidigare att jag ALLTID har kameran med mig. :-) Titta vilka fina pioner (tror jag att det är...) dom har i sin trädgård. Ljuvlig färg! Såna skulle jag mycket väl kunna tänka mig i vår trädgård också. 
Även denna varma dag har vi till största delen tillbringat tillsammans med grannarna och deras två barn. Vid stranden! Första besöket för i år på stranden för vår familj. Deras äldsta son är vår äldsta sons allra bästa kompis. Dom klarar sig knappt utan varandra. Och vår två-åring leker jättebra med deras 3,5-åriga dotter. Tänk vilken tur vi haft, att vi fått så trevliga grannar! :-D
Lördag är det jobb för min del. Och om det finns tid till det ska jag fortsätta med ett stort färgsättningsuppdrag som skall vara ivägskickat veckan som kommer. Ett riktigt roligt uppdrag, om dom nu godkänner mitt förslag förstås. Det är många viljor som skall enas i detta fallet. Spännande!

Foto: Privat

Lilla Åland av Carl Malmsten


Inte för att jag är nån expert på att känna igen designmöbler. Men om jag inte tar helt fel så är dessa stolar Lilla Åland, designade av Carl Malmsten. Min arbetskamrat gjorde värsta fyndet häromdagen. Fyra stycken Lilla Åland i toppenfint skick, som ni kan se på bilden, till ett pris av 295 kronor styck. Wow säger jag bara.
En Lilla Åland till nypris kostar en sisådär 2300 kronor. Så man kan ju lugnt konstatera att hon gjort ett superfynd! Blir allt liiite avundsjuk... dom är ju sååå fina. Kommer att passa toppen i hennes nyinköpta sommarstuga.

Foto: Privat

Svartvita tapeter med naturmotiv


Jag fick en fråga häromdagen av  Pernilla. Hon undrade om jag kunde tipsa om några tapeter med typ kvistar eller några andra grafiska naturmotiv i den svart/vita färgskalan som skulle passa till att tapetsera bakstycket i en bokhylla med.
Så här kommer några tips! Kanske kommer det fler... vem vet! :-) Tapet 1, 2 och 3 är ur kollektionen
Nordic Leaves från Fiona. Klicka på länken så finns alla mönster i denna kollektionen samlade på ett och samma ställe. Tapet nummer fyra är ur kollektionen Wall Fashion (Collection 2) från Ferm Living. Även i denna kollektion finns det flera fina tapetmönster som skulle kunna fungera. Kika in på hemsidan så hittar du dom allihop.
Nån mer som är på jakt efter en speciell tapet eller särskild stil på tapet? Hojta till så försöker jag hitta den, eller i alla fall tipsa om nån liknande tapet. Eller så letar jag reda på tapeter som passar in på önskat tema/stil. Förhoppningsvis kan man alltid inspirera någon. :-)

Foto: Privat


"Najs" till "my kitchen"


Vi har haft två tvålpumpar i svart och rostfritt stående vid diskhon sedan vi renoverade köket för två år sedan. En med diskmedel och en med tvål. Både praktiskt och snyggt. Och betydligt roligare än plastflaskan med diskmedel som står där just nu. Båda pumparna har läckt på senaste tiden, så efter att till och med maken klagat så förpassades dom idag till soporna. Han lär nog ångra att han sade nåt om tvålpumparna när jag berättar vad jag kan tänka mig att köpa som ersättare. Jag har en absolut favorit... 
tvålpumpen från Vipp. Hur ska jag kunna förklara eller motivera för maken att det är absolut nödvändigt att inhandla en tvålpump som kostar 795 kronor. Helt sjukt egentligen, en "simpel" tvålpump som kostar så mycket. Men snygg är den! Aj lajk! Och om jag ändå är igång och drömmer om inköp till köket så passar jag på att önska mig diskborsten från Menu. Den är också riktigt snygg. Men jag funderar över hur praktisk den är egentligen? Nån som har en sådan och som kan lämna ett utlåtande?

Produktbilder: Danskdesign.nu
Collage och köksbild: Privat

Tisdagstema: Upp


Innan kvällsmaten och innan läggdags tog barnen sig ett dopp i poolen som nu fyllts upp. Lillebror älskar när han blir "upphissad" i luften och sen ner i vattnet igen. Ni ser väl hur glad han ser ut? Bilden jag tog ikväll passade ju perfekt på denna veckas
tisdagstema: upp. Så lika bra jag publicerar mitt bidrag. :-)

Foto: Privat

Några bilder från uteplatsen

102134-507

Oj vilket väder vi haft de senaste dagarna! Underbart! Och vilken tur för mig att det var min lediga helg. ;-)
Jag och lillebror har ätit frukost utomhus båda dagarna. Maken och storebror har av olika orsaker inte haft möjlighet att äta frukost tillsammans med oss. :-( Men oj så mysigt vi hade det jag och lillebror. Riktig sommarkänsla! I morse var det första han sade till mig: Äta ute! Två-årige lillebror vet precis vad han vill! Men i det här fallet, inte mig emot. Så nu passar det väl ypperligt att visa er hur
uteplatsen vid entrén ser ut för tillfället. Det mesta är saker som jag plockat fram ur gömmorna. Nyinköpen består av den svart/vita plastmattan med turkosa och gröna inslag från Indiska samt korgen av återanvända gummidäck från Jysk. Perfekt till förvaring av filtar. Och inom kort även av kuddar. Måste bara hitta nåt passande tyg först. Nu höll jag på att glömma, jag har även inhandlat den svarta bambu-rullgardinen. Ville delvis skydda från solen, samt skapa en rumskänsla. Rullgardinen får med beröm godkänt på båda punkter. Det blev enorm skillnad att sitta där när den kom på plats. Mysigt!!!
Nu mina kära vänner, nu är det dags för sängen. Imorgon börjar tre nya personer på jobbet. Så nu blir det till att hjälpas åt med att lära tre "gröngölingar" hur det fungerar i en färgaffär. :-)

Foto: Privat