Renovering: Hall


Nu har jag kört igång med renoveringen av hallen och trappan ner till källaren. Äntligen... I helgen hjälpte grannen mig med att sätta upp skivor på väggarna (jag tapetserade hos dom undertiden - tjänster och gentjänster), för att dölja träpanelen som jag ville bli kvitt men som inte var helt smidig att ta bort. Det här var en bra lösning på problemet!
Så nu har kvällen ägnats åt grundning av väggar samt målning av tak. Puh! Extra jobbigt när det är i trappan ner till källaren det ska målas. Takhöjden innebär att jag är tvungen att balansera på stegar för att nå, trots förlängningsskaft. Men nu är det klart! Imorgon blir det målning av taklister och dörrfoder. Sen är det dags för tapetsering. Längtar!

Väggarna har jag valt att grundmåla vita dels för att jag ska slippa ett sugande underlag vilket kan orsaka onödiga problem vid tapetsering samt dels för att jag har valt tapeter som har en vit bottenfärg och jag vill inte riskera att underlaget lyser igenom (beroende på tapetens opacitet) när tapeten är på plats. Lika bra att göra ett ordentligt förarbete när jag ändå är igång.

Här nedan ser ni hur det såg ut i hallen innan kvällens målning. Stor skillnad... men ännu större skillnad med de nya tapeterna på plats. *förväntansfull*Foto: Hildur Blad

Kommentarer
Postat av: Vera med flera

Ska bli kul att se resultatet sedan =0)

Kram!

Postat av: Mia

Åh vad fint det blir:) hela våraqt hus grundmålades vitt inne för att det itne skulle lysa igenom tapeten, gör smart tycker jag:)

Kram M

Ps. Kul att du skriver här igen på den här bloggen:)

2008-11-10 @ 23:04:59
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: Lallis

Så kul. Och spännande att se hur det blir:)

Kram Lallis

2008-11-11 @ 09:59:34
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Dinka

Spännande och se slutrelutatet.Redan nu är det stor skillnad.K R A M

2008-11-11 @ 11:17:34
URL: http://dinki.blogg.se/
Postat av: Vicke

Ska bli så spännande att se vad det blir:D

2008-11-11 @ 22:38:15
URL: http://vickes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback