Out-line... mitt senaste fynd!


Jag gillar mitt senaste fynd... lampan Out-line.
Läs mer på min blogg hos Family Living.

Foto: Hildur Blad

Lekfullt till lillebror


Nu sitter jag i Eskilstuna och bloggar. Det är bra med bärbar dator och mobilt bredband. ;-) Får se hur lång tid dagens jobb pågår, kanske hinner jag in på IKEA i Örebro på väg hem. Tänkte se om
stolsdynan Bertil finns i lager nu.
Vid förra besöket på IKEA köpte jag en spegel till lillebror. En spegel som jag alldeles nyss insåg att jag helt glömt av att jag köpt. Kanske dags att försöka få den på plats!? Grön såklart, och med härligt barnsliga former. Gillar!
För övrigt är 2,5-årige lillebror en fena på att känna igen olika färger. Övning ger färdighet! ;-) Har man en mamma som jobbar i färgaffär så gäller det att visa vem man brås på. *skratt*
Nu måste jag rusa... Ha en underbar dag!

Foto: IKEA

Provtapetsera hos eco.seNu har Eco tapeter lanserat en ny version av Provtapetseraren på sin webbsida, http://www.eco.se/. Gillar du att prova olika tapetkombinationer, få en föraning om hur tapeten kan se ut på en större yta rekommenderar jag dig ett besök på Eco´s webbsida. Nu finns nya rum och dessutom möjlighet att ändra på golv och övrig inredning. Riktigt roligt!

Imorgon bär det av till Eskilstuna för min del, å jobbets vägnar. Ca tre timmars bilresa norrut. Ska bla. behandla ämnet tapeter, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Men det har ni väl märkt vid det här laget... ;-)


Skärmdump från Eco tapeters webb

En förhandskik och framtida renoveringsplaner


Nu är Norm69 på plats i sovrummet. Måste säga att jag blev positivt överraskad över vilket mjukt ljus den åstadkom. Aj lajk! Tyvärr var det mörkt ute, så ni får vänta på en översiktsbild. Jag har dessutom bestämt mig för att tapetsera om fondväggen i sovrummet. Bort med
Hanna-tapeten och in med något helt annat, något mer grafiskt och i färgskalan svart och vitt. Vad annars!? ;-)
Börjar faktiskt få lite tapetserings-abstinens. Har ju tapeter väntande här hemma som ska upp i lilla hallen/trappan ner till källaren men varken tiden eller lusten har funnits till att köra igång med uppsättning av renoveringsgips, bredspackling på vissa delar och klättrande på stegar. Det ska vara roligt att fixa hemma. Annars kan det kvitta... Men snart så... :-) Alla smådetaljer är inhandlade och jag längtar bara efter att få dom på plats.

Foto: Hildur Blad

Norm69 - snart på plats


Jag vann en
Norm69 för ett tag sedan. För nån vecka sedan låg den i postlådan. Och i fredags kväll infann sig tiden och inte minst lusten att börja montera ihop den.
Vart ska den hänga? Om du inte har lust att vänta tills jag visar en bild med lampan på plats så är det bara att klicka sig vidare till min Family Living-blogg så får du svaret där.

Trevlig vecka!

Foto: Hildur Blad
 

Färg gör skillnad!Se på bilderna! Tänk vilken skillnad färg gör för en gammal möbel. Och jag blir såå glad när jag ser såna här färgklickar! Mera sånt... Och när man enbart ska måla en stol eller någon annan detalj i hemmet tycker jag absolut att man kan ta ut svängarna, välja starkare kulörer. Våga mera!

Men vad handlar bilderna om egentligen? Om du blev nyfiken kan du läsa om det på
min blogg hos Family Living.

Pressbilder: Alcro

Skönt djup med Inova Xtramatt


Ljuset har stor inverkan för upplevelsen av ett rum. Ljusets mängd och riktningen är avgörande för hur en väggkulör uppfattas. Väljer du att måla med Inova Xtramatt från Nordsjö (glans 4) kan du vara mer exakt när du väljer kulör, eftersom den inte har någon underglans. Dvs. ytan blir lika matt oavsett från vilken vinkel du tittar. Detta är något som märks extra tydligt om du väljer att måla med en mörk kulör. Och ljusets inverkan för upplevelsen av väggfärgen är definitivt något att ha i tankarna när det gäller många av de hus som byggs idag, med stora fönsterpartier.
Nackdelen med matta färger är vanligtvis att ytan är svår att torka av utan att det blir blanka partier. Men med Inova Xtramatt får du en yta som tål repor och är lätt att torka av.
Det var dagens tips från fixa&dona-Hildur som tillbringar sina dagar i färgaffären. ;-)

Trevlig fredag!

Foto: Hildur Blad

 

Måttband modell större


Måttbandet modell större har jag sett figurera i ett flertal inredningstidningar och böcker. Det föll mig i smaken redan första gången jag såg det. Härligt lekfullt, precis som jag vill ha det. Äntligen är måttbandet mitt! Och nu hänger det på väggen i köket. Och mycket fascinerande för sönerna och deras små vänner som är på besök. Aj lajk!
Läs mer om jakten på måttbandet i min blogg hos Family Living.

Foto: Hildur Blad

Tapeter på torkI entrén till färgaffären där jag jobbar har vi nyligen skyltat om. Vi kände för att hitta på något oväntat, något som får våra kunder att stanna till i entrén innan dom kommer in i butiken. Och jag måste säga att vi har lyckats. I princip varje kund har stannat till i entrén sedan vi färdigställde vår skyltning i torsdags. Riktigt roligt att se att "planen" fungerar, att dom börjar bläddra bland det stora antalet tapetprover som vi placerat i entrén. På bilden kan du se hur vi med klädnypor hängt upp tapetprover i A4-format ur kollektionen Gloria från
Sandbergs. Härs och tvärs leder tvättlinan...

Foto: Hildur Blad

Söndag kväll...


En dagsfärsk bild från vår hall. En vägg som är tapetserad med den nästintill klassiska tapeten Woods från Cole&Son. Även de obligatoriska Kivi-lyktorna finns där, likaså ett B, helt enligt rådande bokstavstrend. Och icke att förglömma... en Keep Calm-affisch. ;-)
Om du vill så finns det ytterligare lite till att läsa på min Family Living-blogg.

Trevlig vecka!

Foto: Hildur Blad

Randigt på tapeten


Kika in på min blogg hos Family Living
om du vill veta vart du hittar denna randiga tapet.

Veckans InredningsbloggEn kommentar från
Johanna gjorde mig uppmärksam på att min blogg blivit utsett till Veckans Inredningsblogg av redaktören Karin Olofsson på blogg.se.
Oväntat men oj så roligt!!! Tack för det!

Skärmdump och montage från blogg.se av Hildur

En glimt från mitt senaste projekt


Det var rätt länge sedan jag berättade om min påbörjade minirenovering av toaletten i källaren. Tänkte det var dags att visa ett litet smakprov. Bakom toaletten har jag satt upp en spånskiva som jag tapetserat. Ett lätt sätt att förändra känslan när man öppnar dörren och kikar in! Och när tapeten börjat se bättre dagar är det bara att tapetsera om. Ett enkelt och relativt billigt sätt att göra toaletten lite roligare! Och betydligt personligare...
Klicka dig vidare till min Family Living-blogg om du vill läsa mer om minirenoveringen.

Klicka här så får du se hur väggarna på toaletten såg ut tidigare. Stor skillnad va!? ;-)

Foto: Hildur Blad

Nu vet jag i alla fall vad jag ska göra ikväll


Ikväll blir det till att plocka fram tålamodet och sätta ihop de 69 delarna. Men det är det värt med tanke på slutresultatet.
Läs mer på min Family Living-blogg.

Foto: Hildur Blad

Nytt i bokhyllan


Inspirerande inredningsböcker kan jag inte få nog av.
Läs mer om ovanstående böcker på min blogg hos Family Living.

Vad har Du för favorit/er i kategorin inredningsböcker? Du får hemskt gärna dela med dig av tips!
Mina absoluta favoriter ska jag visa er... men det blir en annan dag!

Foto: Hildur Blad

Snittblommor - vardagslyx


Det är inte ofta det händer, förutom under tulpansäsong förstås, som jag köper hem snittblommor. Hade glömt hur trevligt det är med färska blommor på köksbordet.
Läs mer på min Family Living-blogg.

Foto: Hildur Blad

Randigt i den svartvita färgskalan


Randiga tapeter har jag bloggat om ett flertal gånger. Men randigt är klassiskt och dessutom enkelt att kombinera med andra mönster vilket gör att det är en tacksam variant av mönstrad tapet.
Läs mer om randiga tapeter på min blogg hos Family Living.

Trevlig vecka!

Foto: Hildur Blad

Jag i tryckt form


I senaste numret av Family Living fanns jag och yngsta sonen med på ett hörn.
Syftet var att presentera mig som ny bloggare hos Family Living. Det kändes smått overkligt att se sig själv i sin favorittidning. Och att gå från att vara anonyma fixa&dona till en mer offentlig Hildur. Efter att tidningen kom ut i butikerna jag faktiskt haft ett flertal kunder i färgaffären som känt igen mig från tidningen. Känns lite märkligt men ändå smickrande... såklart! :-)
Kika in på min blogg hos Family Living vettja!
Trevlig helg!

Foto: Hildur Blad

Gör din egen "tapet-figur"


Idag tipsar jag om "tapet-figurer" på min blogg hos Family Living. Verkar det intressant?
Klicka här!

Foto: Hildur Blad

Ordning på mitt 2009


För att lättare kunna hålla i ordning på allt som sker i mitt liv så är en almanacka ett måste. Och jag är riktigt kräsen! Tidigare har det varit almanackorna från Ordning&Reda som varit mina favoriter. Men för tredje året i rad beställde jag min almanacka från
Personlig Almanacka. För första gången vågade jag mig dessutom på en mer färgstark variant.Grön såklart... ;-)
Läs mer på min blogg hos Family Living.

Pressbilder: Personlig Almanacka

Plain StripesVisste du att ränder är ett av de första mönstren som kunnat tryckas på tapet? Nu har
Boråstapeter kommit ut med en ny tapetkollektion, PLAIN STRIPES. Klicka här för att läsa mer om denna kollektion.
Själv har jag fastnat för en svart/vit randig tapet (vad annars...) i denna kollektion. Funderar på om jag ska kombinera denna randiga tapet tillsammans med min träd och fågeltapet som ska på plats i vår lilla hall nån gång inom kort. Jo, så får det bli! Härligt galet, men ändå med en tanke bakom. Klicka här om du vill läsa mer om mina tapetfunderingar.

Foto: Pressbilder Boråstapeter

Nya muggar!


När jag var på pressvisningen för tapetkollektionen LONDON i början av september fick jag ett 2-pack muggar med mig hem. Tack så mycket! Är du nyfiken och vill veta mer om dessa muggar så är det bara att
klicka sig vidare till min blogg hos Family Living. Trevlig vecka!

Foto: Hildur Blad

Sjukstuga


Det är sjukstuga här hemma och har så varit i över två veckor. Medicinlådan som inhandlades på MIO tidigare i våras har verkligen kommit väl till användning. Nu har jag dessutom nästan tappat rösten helt och hållet. Bådar inte gott inför veckan som kommer. Att knappt ha nån röst och jobba i en färgaffär är ingen bra kombination.
Läs mer på min Family Living-blogg.

En luddig favorit!


Den här dynan gillar jag! En luddig favorit helt enkelt!
Läs mer på min Family Living-blogg.

Foto: Hildur Blad