Fototapet: DimensionsUtbudet av fototapeter växer ständigt. Motivet på bilden här ovan kommer ur kollektionen
Dimensions från DecorMaison. Fasad? Fönster? Vad ser du? För egen del tänker jag på skyskrapor/höghus. Med en tapet innehållande många kulörer och resten av av rummet tapetserat vitt är det enkelt att byta accentfärg när lusten faller på. Rummet ni ser på bilden är ännu inte färdigtapetserat. Därav bristen på dörrfoder. Och snart ska dörren bli vit igen. Därefter är det dags för en 8-årig pojke att få flytta in i sitt nya rum. Min egen son ska också få omtapetserat. Men det blir nåt helt annat. Något retroinspirerat, grafiskt och i färgskalan limegrön, turkos och vitt.

Foto: Hildur Blad

Blått möter orange = nyttDagens inspirationsbild bjuder på spännande färgkombinationer och härliga retromönster. Blått är en kulör som börjar vara "trendig" igen. Alltfler blåa tapeter dyker upp i de nya tapetkollektionerna vilket är ett tydligt tecken på att en kulör är på ingång - på allvar. Och utbudet av blåa inredningsdetaljer utökas ständigt i butikerna. Att tillsätta orange till de blåa och turkosa tonerna skapar en härlig kontrast. Något för den modiga!

Blått, främst koboltblå har jag nån form av hatkärlek till. När jag flyttade hemifrån -99 var denna variant av blått väldigt populär. Även hemma hos mig. Men efter denna överexponering utrotades kulören ur vårt hem och det är först nu jag överhuvudtaget kan tänka mig att köpa eller måla något blått igen.
Vad har du för relation till blått?

Tyget på bilden heter Ihmemaa Wonderland och kommer från Marimekko, designat av Sanna Annukka. Väggen är målad med ljusblå väggfärg S0530-R80B, och bröstpanelen är målad med kulören Stormnatt från Alcro.

Bild från
Elle Interiör

Härligt grönt mixat med ceriserosaJag ÄLSKAR grönt! I alla dess nyanser. Har det undgått någon?! ;-) Fastnade för ovanstående bild med mosaik i olika gröna toner. Och mixat med ett ceriserosa duschdraperiet lyfter hela rummet ytterligare ett snäpp. Underbar färgkombination! Och lägg märke till de rosa knopparna på skåpen. Härligt lekfullt i all sin enkelhet!

Foto: Frederikke Heiberg/
Bolig Magasinet

Tema: Vardagsrum


Ännu en måndag och dags att presentera ett nytt bidrag i tävlingen
"Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg" som arrangeras av kanal5.se
Denna vecka, sista temat i tävligen är det vardagsrummet som det fokuseras på. Här kan du se mitt och de övriga deltagarnas bidrag.
Jag vill verkligen tacka alla er som röstat på mina bidrag de senaste veckorna!!! Jag är otroligt glad över att mina tolkningar på de olika temana fallit er i smaken. Och ingen skulle bli gladare än jag om du tycker att mitt bidrag denna vecka ska få din röst. :-) Röstar gör du isåfall här. Och som vanligt har de som röstar chansen att vinna ett presentkort från Indiska.

För mig är ett vardagsrum just ett var dags rum. Här tillbringar både familj och gäster största delen av tiden, tätt följt av köket. Eftersom detta rum används flitigt i de flesta hem valde jag att inreda enkelt och funktionellt, men ändå skapa kontraster med hjälp av färger och former.
En svart och vit bas är perfekt om man gillar att arbeta med kontraster vilket jag gör. Med svart och vitt som bas framhävs de färger som du använder som accentfärg som allra bäst.Detta tema lät jag ett tyg från Marimekko sätta an tonen. Tyget spände jag upp med hjälp av knappnålar på två frigolitskivor som jag limmat ihop. Att byta ut tyget är både enkelt och ett billigt sätt att förändra känslan i rummet.
I soffan sätter jag mig gärna en stund för att läsa en bok eller inredningstidningar. Därför är läsbelysning nödvändig och då kommer den stora golvlampan väl till användning. En lampa som dessutom tillför en känsla av lekfullhet.
Kuddarna mjukar upp och en pläd är skön att ha nära till hands när man känner sig trött och lite frusen. Ett njurformat soffbord mjukar upp intrycket. Det blir en behövlig brytning till det kantiga mönstret i tygtavlan, randen på tapeten och soffan med raka linjer. Stora golvkuddar blir extra sittplatser, perfekta till barnen och dessutom en härlig färgklick. Färgen på golvkuddarna och kuddarna i soffan plockar jag upp ur tygtavlan.Genom att placera något grönt på golvet, på bordet, i soffan och på väggen får blicken en linje att följa vilket skapar en känsla av enkelhet och ro för ögat trots kontraster både gällande färger och former.
Använd dig inte av för många kulörer när du inreder ett rum. Låt en till två kulörer dominera och tillsätt en accentfärg. Då blir det effektfullt men ändå lugnt för ögat.

Min inköpslista till veckans tema finner du här.


 
Dessa veckor har varit otroligt roliga! Idéer och tankar virvlar i mitt huvud. Och är det något jag verkligen vill så är det att  bli utsedd till inredningsbloggare på kanal5.se En vecka kvar. Sen vet vi vem det blir! *spännande*


Foto: Hildur Blad

Utsikt från sängen


Veckan är snart slut och därmed chansen att rösta på tema:sovrum i tävlingen på
kanal5.se. Någon gång under måndagen presenteras mitt och de övriga deltagarnas bidrag till tema: vardagsrum. Tänka sig... Måndagar har helt plötsligt blivit en av de mest spännande dagarna i veckan. ;-)
Har du ännu inte röstat på tema:sovrum har du några timmar till på dig att rösta. :-) Isåfall gör du det här

Idag bjuder jag på utsikten från sängen. Linneskåpet jag ärvt av min mamma är numera grönmålat. En härlig färgklick som skapar en kontrast till det grafiskt svart/vita som dominerar i rummet. På skåpet huserar en vattenkanna i form av en snigel. En detalj som förstärker det lekfulla och utomhuskänslan jag försökt skapa i sovrummet. I tavelramen har jag satt ett tapetprov från Mimou som passar in både i temat och färgskalan. Och i taket hänger min kära Norm69, vilken jag vann i en bloggtävling hos Mamamekko i höstas. Aj lajk... mycket!!!

Idag har jag bott i mina målarbyxor. Dagen inleddes med tapetsering hos lillebror. En hel lägenhet som ska tapetseras. Och just nu har jag tagit liten bloggpaus i tapetserandet hos min kära arbetskamrat. Kameran är med... så var säkra på bilder framgent. Det krävs en hel del planerande för att hinna med allt man vill utan att det ska gå ut över familjen. Men jag har en make som stöttar mig till 100% och som varit helt underbar under dessa veckor då tävlingen pågått vilket givetvis tagit en hel del av min tid. Och tack till mina kära barn som är med mig när jag fixar här hemma och med liv och lust hjälper mig så gott dom kan. Tack till er min kära lilla familj!!!

Foto: Hildur Blad

Eco Line - en maskulin kollektionEco Tapeter har i dagarna släppt en ny tapetkollektion - Eco Line. Denna samling tapeter känns maskulin med sina grafiska mönster, linjer och medaljonger. Färgskalan är svart, vitt, brunt, beige och rött. De olika tapeterna passar både som fondvägg och i hela rum. Eco Line innehåller 30 tapetblad och fem i metallic.
Det här är en kollektion som jag tror kommer falla många ungdomar (främst killar) i smaken. Och även föräldrarna med tanke på priset, strax under 300 kr rullen. :-)
Nu ska det bli spännande att se hur vi säljer av denna kollektion i "min" färgaffär.

Pressbild: Eco Tapeter


Utvändiga kulörval


Sommaren och därmed tiden för att måla utomhus närmar sig. Om du planerar att måla om i sommar kan det nu vara lämpligt att börja fundera på kulörvalet. Och därefter val av nyanser.
När det gäller utvändig målning handlar det i första hand om att se till helheten. Inte bara hur ditt hus ser ut. Utan att även ta hänsyn till omgivningen. Både med tanke på husets läge samt eventuella närliggande hus.
Vill du ha tips gällande hur man kan tänka gällande kulörval kan du läsa mer
här. När är huset byggt? Vill du måla med tidstypiska kulörer? Isåfall kan du läsa mer om det här.
En kulör förändras väldigt mycket när den målas upp på en fasad. Både beroende på ljuset och eftersom det vanligtvis är stora ytor som målas. Därför rekommenderar jag dig att köpa en provmålarburk i önskad kulör och måla upp utomhus. Men rent allmänt "ska" du välja en kulör som på färgprovet ser "smutsig" ut. Då brukar det bli bra när den målas upp på fasaden.

Foto: Nordsjö Idé&Design

Fondvägg: staket


Jag hade riktigt  roligt när jag skapade
mitt bidrag till tema:sovrum i tävlingen på kanal5.se. Alltid lika roligt att testa något nytt. Att se om min uppmålade bild sedan motsvarar verkligheten.
På tre väggar tapetserade jag en bredrandig tapet i svart och vitt från Sandbergs, kollektionen Magnus. (Här kan du se en glimt av tapeten.) Jag kan tycka att det känns lite trist med en enfärgad tapet på tre väggar och en mönstrad fondvägg. (Eftersom jag jobbar med färg och tapeter dagligen vill jag ju testa nya saker. Vara en föregångare för att kunna hjälpa mina kunder att våga mera.) Men samtidigt ville jag ha något neutralt, så att det är lätt att göra om utan att behöva tapetsera eller måla om hela rummet. Eftersom jag älskar tapeter är det lämpligt att använda sig av fondväggar. Då är det lätt gjort att tapetsera om (eller måla också för den delen) och dessutom inte alltför kostsamt. Därför tyckte jag att en svart/vit randig tapet är en bra bas, men samtidigt något som sticker ut. Något extra. 
Men så var då frågan vad jag skulle hitta på med väggen vid sängen. Sen slog det mig. Jag kör sommartema på mitt sovrums-bidrag. Och sen föll idé efter idé på plats. Det hela började med att jag hittade den fina balkonglådan på Lagerhaus som jag omedelbart fastnade för men inte hade nånstans att göra av. Sen kom jag att tänka på tvättlinan och klädnyporna som legat undanstoppade sedan i somras. Och fåglarna på liten kvist som jag fått av min kära granne i present. Och den underbara kudden från Indiska blev pricken över i på sängen.
För att få till staketet behövdes det lite mätande och funderande. För det första beslutade jag mig för att göra staketspjälorna lika breda som ränderna på tapeten. Detta för att skapa balans. Sedan gällde det att komma fram till höjden på staketet. Då utgick jag från vilken höjd jag ville ha balkonglådan/sängbordet på. På denna höjd målade jag upp översta regeln. Och därefter måttade jag ut var jag ville måla den nedre regeln, på lagom avstånd från golvet. Sedan gav det sig vilken höjd det skulle bli på staketspjälorna. Jag ville ju att staketet skulle sticka upp bakom sängen, men samtidigt inte bli för högt och dominera. För att få en mjukare känsla valde jag att göra en rundning upptill på spjälorna.
Jag ritade upp en staketspjäla på en tunn masonitskiva som jag sedan sågade ut med sticksåg och använde som mall. Detta för att det skulle gå snabbt att måla upp spjälorna på väggen och för att alla skulle bli likadana.
Det första jag gjorde var att måla de två längsgående reglarna. När dessa torkat måttade jag och ritade konturerna på staketspjälorna med en blyertspenna. Sedan var det dags för maskeringstejpen att komma fram. Och för att få knivskarpa kanter använde jag mig av "skarpa kanter"-tricket. Rundningen målade jag på frihand, utefter blyertskonturerna. Klart! Och jag måste säga att jag är riktigt nöjd. En diskret fondvägg, men något utöver det vanliga. Möjligheterna är många när det gäller att måla en personlig fondvägg. Och inte är det särskilt svårt heller. Det är väl mest att det tar lite tid. Men det tycker jag absolut att det är värt!
Vill du rösta på mitt bidrag (eller någon av de andra deltagarnas) gör du det här.

Trevlig torsdag!


Foto: Hildur Blad

Bokstavskakel


Bokstavskakel är en alfapetinspirerad kakeldekor som passar kakelplattor i storleken 15x15cm. Texten är tryckt på klistervinyl och fäster på alla släta underlag. Den tål fukt och är därför passande i både kök och badrum.
Texten är svart på vit bakgrund.

- Ge kaklet i ditt kök eller badrum mening. Ett stilrent och enkelt sätt att förmedla glädje, kärleksförklaringar eller en vänlig förmaning, berättar Gustav Frykholm som tillsammans med Magnus Björn skapat Bokstavskakel.
Ett set innehåller 44 bokstäver, hela alfabetet samt några extra bokstäver. Det går även att extrabeställa lösa bokstäver. Läs mer här.
En kul idé tycker jag! Stilrent och med glimten i ögat!

Pressbilder Bokstavskakel


Tävla med FÖRR - vinn en Pappelinamatta


Nu har du chansen att vinna en Pappelina-matta från
FÖRR - butiken med färgstark design. Mattan som ligger i potten är Vera Svart i storleken 70x225 cm (värde 1180 kr).
För att delta ska du svara på två frågor samt motivera varför just du ska vinna.
1. FÖRR finns både som webbshop och fysisk butik. Vilket år startade butiken FÖRR?
2. Vilken är din favoritprodukt i FÖRR´s sortiment?
Lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress så vi kan kontakta dig om du vinner. (Mailadressen syns ej för övriga besökare)
Tävlingen pågår till och med 1 maj.

Tävlingen är avslutad:
Vinnare är
Liw som är kontaktad via mail. Grattis!


Tema: sovrum


Innan jag skriver något annat vill jag verkligen tacka alla er som röstade på
mitt bidrag på temat Ordning&Reda. Aldrig vågade jag tro att jag skulle få den stora äran få flest röster ytterligare en gång. Jag är otroligt glad och tacksam och hoppas verkligen att jag har kunnat bjuda er på inspiration. För det är just det som är syftet med mitt deltagande i tävlingen "Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg". Att göra det oväntade. Att inspirera på ett eller annat sätt. Att öppna upp för nya idéer. 

Då var det så dags att presentera mitt bidrag till tema Sovrum
Det ska vara lätt att förändra! Med en neutral bas, i det här fallet tre väggar med en bredrandig tapet i svart och vitt samt ett svart överkast är det lätt att förändra känslan och det dessutom utan att ruinera sig. Med en längtan efter sommaren valde jag att ha denna årstid i tankarna när jag inredde sovrummet. Att inreda utifrån ett tema kan göra det lättare att tänka i nya tankebanor, se nya möjligheter. Jag håller fast vid min inredningsfilosofi. Att inreda med glimten i ögat. Och att använda saker till något annat än de är tänkta för. Att inreda med glimten i ögat och ibland lite barnsligt fungerar som bäst med en neutral bas. Med mycket färg på både väggar och prylar blir det lätt en känsla av lekstuga. Så... satsa på mycket färg eller lekfulla detaljer. I ett sovrum kan det dessutom vara på sin plats att tänka sig för både när det gäller kulörer och mönster. Ett sovrum vill man ofta ska vara rogivande och avkopplande.

På väggen bakom sängen har jag målat ett staket, för att skapa en känsla av utemiljö. Staketspjälorna har samma bredd som ränderna på tapeten. Detta för att skapa ett enhetligt och balanserat intryck. På staketet har jag satt upp en balkonglåda som får agera sängbord. Ovanför sängen har jag spänt upp en svart/vit tvättlina med klädnypor även dessa i svart och vitt. En tvättlina eller vajer är ett ypperligt sätt att exponera t ex foton, vykort, barnens teckningar eller liknande. Eller i det här fallet kläder och en bit av en härligt blommig tapet vilka för tankarna till sommaren.Den underbara flerfärgade kudden från Indiska och de gula och gröna kuddarna får symbolisera en blomsteräng. Ovanför sängen hänger en tavla med det passande trycket "love". Och på väggen sitter svarta fåglar på vita små kvistar.


Lyktor är alltid mysigt! Just dessa kommer från Indiska. Jag valde att låta lyktorna hänga från taket. Detta för att skapa olika nivåer i rummet vilket gör det hela lite mer spännande.

För min del är det viktigt att det är lättstädat. Därför försöker jag inreda sovrummet så sparsmakat som möjligt - men ändå skapa något personligt med hjälp av väl utvalda detaljer. Att skapa ett rum att trivas i, med de "rätta" detaljerna tar tid och kräver en tydlig tanke kring slutresultatet. Men vet du vad du gillar och vad du behöver är det bara att hålla ögonen öppna. Låt rummet växa fram. Själva letandet är i mitt tycke det allra roligaste!

Som sagt... hoppas jag kunnat bidra med inspiration denna vecka. Att en idé leder vidare till en annan. Vill du rösta på mitt bidrag denna vecka (eller för all del någon av de andras) gör du det här. Men alla röster mottages självklart tacksamt! *skratt* Rösta och du har chansen att vinna ett presentkort från Indiska.

Imorgon är det tävlingsdags här på bloggen. Med ett finfint pris i potten från min favorit bland inredningsaffärer. 
Välkommen åter! Och fortsatt trevlig vecka!


Foto: Hildur Blad

Målade ränder hos lillebror


Jag och lillebror har möblerat om i hans rum. Och nu börjar det likna nåt. Har inte varit riktigt nöjd med möbleringen i hans rum men heller inte haft nån bra lösning på problemet. Men nu har jag bytt plats på sängen vilket gjort stor skillnad för upplevelsen av rummet och funktionerna.
Men att flytta på sängen utan att berätta för lillebror gör man inte. Han är en bestämd liten kille som vet hur han vill ha det i sitt rum. Och står sängen helt plötsligt på en annan plats i rummet utan att han varit med på det vet jag hur det slutar. Vår lilla tre-åring är en kille med öga för detaljer. Så fort jag ändrar på något här hemma märker han det genast. Väldigt roligt! :-)

När sängen bytte plats, när den ställdes utmed väggen med målade ränder målade jag dit en extra rand. En bred grön rand vid huvudändan av sängen. Detta för dela av rummet rent visuellt och för att skapa balans. På det här viset ramar de gröna ränderna in sänghörnan och gör det lite mysigare.
Ett annat alternativ vore att måla ränder med en höjd på drygt 180 cm. Då får man även plats med lampa, hyllplan, tavla eller något liknande inom det målade fältet utan att det blir obalans.

Någon gång under morgondagen
presenteras ett nytt tema på kanal5.se. Och då får ni se vad jag pysslat med här hemma de senaste dagarna. Temat veckan som kommer är SOVRUM.

Trevlig vecka till er alla!

Foto: Hildur Blad

Ordning&reda i vår hall


Nu är snart fondväggen i sovrummet färdigmålad. Jag har sågat ut en mall i en tunn träskiva, mätt massor, maskerat ännu mer, använt
"skarpa kanter"-tricket och målat lite till. Nu är det en strykning kvar. Därefter är sovrummet redo för "piffning".

Tills nästa gång bjuder jag på en bild från vår hall. Till höger syns en utav två praktiska förvaringskorgar från Granit. Där hänger även det obligatoriska skohornet. Svart och vitt såklart, för att smälta in. En liten plastväska från Koziol används till förvaring av barnens "småpryttlar" såsom solglasögon, lypsyl och lite annat smått och gott. Innehållet varierar efter årstid. Wave-hängaren från DesignHouseStockholm är ett inköp som jag inte ångrat en sekund. Den är väldigt praktisk till barnens ytterkläder och ryggsäckar. Många krokar på liten yta. Aj lajk!

Än finns chansen att rösta på det bidrag på temat ordning&reda i tävlingen på kanal5.se som faller dig mest i smaken! Rösta gör du
här.

Trevlig helg till er alla!

Foto: Hildur Blad

Ett minne blott...


Nu har jag piggnat till! Underbart! Så nu har jag tapetserat och målat i vårt sovrum. Som det ser ut just nu kommer jag hinna med det jag har tänkt mig. Även om min idé i nuläget är en helt annan än den jag hade tidigare, innan jag blev sjuk och tiden blev knapp. Denna vecka pysslar jag nämligen med tema: sovrum i
tävlingen på Kanal5.se. Resultatet av denna veckas ansträngningar kommer du att kunna ta del av på måndag. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg försöker jag baka in saker som finns på min "att-göra"-lista i de fem olika teman som tävlingen består av. Under tidspress händer mycket! :-) En punkt på listan var att göra om sovrummet och nu har jag snart rott det projektet i land. Bara lite målande och piffande kvar. Sen kan jag bocka av ytterligare en punkt på listan!
Längtar redan tills imorgon, när jag kommer hem från jobbet och kan måla klart det sista i sovrummet! Är otroligt spänd på slutresultatet. Om det blir som jag tänkt mig...

Foto: Hildur Blad

Pip - en härligt annorlunda tapetkollektion


Några utav er har frågat mig var man kan finna de tapeter jag använde mig av i mina bidrag till tema Greenhouse och tema Bjudning i tävlingen på
kanal5.se. Svaret är i tapetkollektionen Pip från Intrade. En helt underbar tapetkollektion, både med avseende på kulörer och mönster. Jag har aldrig tidigare sett något liknande.
Även om dessa tapeter inte skulle passa hemma hos dig är jag övertygad om att de fungerar som lyckopiller för alla som gillar färg! En bläddring i tapetkartan rekommenderas!

Foto: Hildur Blad

Tema: Ordning&reda


Ordning&reda är denna veckas tema i tävlingen på Kanal5.se. Får jag säga det själv så är jag riktigt bra på just ordning och reda. Allt har sin bestämda plats, även om sakerna inte alltid befinner sig just där. ;-) Men när det är dags att plocka iordning efter dagens aktiviteter går det snabbt att återställa ordningen eftersom alla familjemedlemmar är väl medvetna om vart sakerna ska läggas.

Hur skapar man lättast ordning & reda?
Något som jag är väldigt nöjd med i vårt hus är förvaringen i hallen. Vår stora hall befinner sig mitt i huset. Hallen syns från alla rum och därför tycker jag det är extra viktigt med ordning och reda. Därför har jag detta tema fokuserat på hur man kan skapa en väl fungerande hall med avseende på förvaring. I en barnfamilj är det viktigt att anpassa förvaringen efter barnen. Sätt upp krokar i barnens höjd för att de lätt ska kunna hänga upp sina ytterkläder själva. Och praktiska väggkorgar för förvaring av vantar och mössor. Öppen förvaring till det som används ofta. Och sluten förvaring till det som används mer sällan men som ändå behöver förvaras lättåtkomligt.

Ganska snart efter att vi flyttade in i vårt hus för drygt sju år sedan (oj, vad fort tiden går) tänkte jag till lite extra med tanke på förvaringen i hallen. Jag finkammade marknaden efter smarta lösningar men lyckades inte hitta nåt som passade behovet/smaken och plånboken. Så till sist bestämde jag mig för att tillverka något eget. Resultatet blev denna hatthylla och sittbänk tillverkad i MDF. I sittbänken förvaras skor i utdragbara plastbackar. Och på hyllplanen huserar ännu fler par skor. Drygt sju år senare är jag fortfarande lika nöjd!
 

På hatthyllans undersida har jag plats för både galgar och krokar. Dubbelkrokarna (Indiska) gör det möjligt att hänga flera jackor på liten yta. Och ringkroken, även den från Indiska är passande att hänga din scarves eller halsduken på. Med hjälp av s-krokar hängande på ringkroken får man en lämplig plats att hänga upp väskan.Även i hallen inreder jag med glimten i ögat! På väggen där jag tapetserat med trädtapeten Woods har jag satt upp en ljusslinga med fåglar. Och från taket hänger en liten bur som egentligen är en ljuslykta. I en hall är det viktigt med belysningen. Som allmänbelysning använder jag mig av halogenspotlights och mysbelysningen får fågelslingan stå för. Även ett flertal ljuslyktor finns utplacerade, på behörigt avstånd från nyfikna barn. Kulörmässigt tycker jag det passar bra med en svart och vit bas. Med valfri accentkulör, i det här fallet äppelgrönt. Begränsa antalet kulörer och mönster för att få ett lugnt intryck trots mycket förvaring och många detaljer på liten yta. En helfigurspegel är aldrig fel i en hall. Liksom en plats att sitta på.
Avslutningsvis. Tänk nytt! Saker behöver inte alltid användas till det de är tänkta för. (Om jag håller fast vid min idé så kommer ni se ett bevis på detta i nästa veckas tema: sovrum.)

Då är det fritt fram att rösta igen! :-) Denna gång på det bidrag på temat ordning&reda som faller dig mest i smaken. Du har chansen att vinna ett presentkort från Indiska. De olika bidragen kan du se här.

Återigen, ett stort tack till alla er som röstade på mig förra veckan!!! Jag är otroligt glad och tacksam!

Foto: Hildur Blad

Tack och återigen tack!!!


Jag är så glad!!! Jag är så glad!!! Vad kan vara mer uppmuntrande såhär i halsfluss-tider än att läsa att jag vann temat: bjudning i
"Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg". Och det är tack vare er!!!
Och extra roligt i mitt tycke är att vi njöt av denna dukning på riktigt förra helgen. Barnen och grannarnas barn var i extas. Över alla roliga detaljer, över alla härliga färger och att få plocka strössel, maränger, bananer, chokladsås, kex och lite annat smått och gott precis som dom ville. Lyx för glass-sugna barn! Och riktig underhållning för oss föräldrar som satt en bit ifrån och iakttog detta skådespel samtidigt som vi givetvis själva njöt av glass och tillbehör.

Stoooort tack till er alla som röstade på mig!!!

Foto: Hildur Blad

Lisa goes MilanDet damp ner ett mail med en inbjudan till pressvisningen utav utställningen "Young Talents" som Lisa Bengtsson deltar i under designveckan i Milano, 22-27 april. Tänk om man kunde ha varit där!
Lisa ställer ut sina tallrikar "Oss kvinnor emellan". Kollektionen innehåller ett antal tallrikar som var och en är tillägnad kvinnliga familjemedlemmar som alla har en unik historia.
Vill du veta mer om vad Lisa gjort besöker du hennes portfolio
här. Vill du däremot följa henne via bloggen gästspelar hon för tillfället hos Elle Interiör. Hennes blogg kan du läsa här.

Bild från pressinbjudan

Frossa i färg!Denna dag har jag inte gjort mer än nödvändigt. Helt slut. Hade en hel del planer inför nästa veckas tema, sovrum i tävlingen på
kanal5.se. Men som det ser ut just nu är det bara att tänka om. Kommer inte att hinna med allt det som jag planerat, nu när jag blivit sjuk. Men jag ska nog få ihop nåt i slutändan ändå. Imorgon blir jag hemma från jobbet och förhoppningsvis kommer jag kvickna till snart.

Som ni vet gillar jag färg. Vissa kulörer gör mig lycklig! I första hand är det olika nyanser av grönt, men även rosa liknande den på bilden här ovan samt gult gör mig glad. Blått tilltalar mig alltmer. Färgkombinationerna på bilden här ovan gillar jag skarpt.
Något som finns på min "vill gärna ha"-lista är den gula ljusstaken på bilden. Den heter Skugga och är designad av Alexander Lervik för Collection Pascale. Men med ett pris på dryga 1000-lappen är inte chansen särskilt stor att den lär flytta in hos oss. Men önska sig och drömma kan man ju alltid göra! :-)

Nån gång under tisdagen presenteras tema Ordning&Reda i tävlingen "Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg". Ska bli roligt att se vad de andra hittat på!

Trevlig vecka till er alla!

Foto: Magnus Anesund för Elle Interiör

Pippi på fåglar!


Vet inte vad det tagit åt mig. Men jag har fått pippi på fåglar. Häromdagen flyttade ännu en liten fågel in i vårt hus. Denna fågel kommer från Pluto Produkter. Jag gillar!

Jag har fått halsfluss. Mår inget vidare för tillfället. Men det är bara att hoppas på snabbt tillfrisknande. Har inte tid att vara sjuk. Fast har man någonsin tid att vara sjuk!? Nu dags att uppsöka sängen och hoppas på bättre ork imorgon.

Foto: Hildur Blad

Ny färdighet!


Dagarna är verkligen fulltecknade! Idag har jag jobbat, men nu är det ledigt ända till tisdag. Skönt! Och att vädret är helt underbart är verkligen pricken över i. Har kommit igång med fixandet här hemma. Såna saker som jag länge tänkt ta tag i har äntligen påbörjats och är snart färdigställda. Känns riktigt tillfredsställande! Inspirationen flödar!

På väg hem från jobbet i eftermiddag inhandlade jag dragkedjor i olika längder och färger. Igår lärde jag mig nämligen att sy i dragkedjor. Inte en dag för sent! Tack för hjälpen mamma! Två överdrag i 70x70 cm syddes till lillebrors rum. Blev jättefina! (Bild kommer en annan dag.) Och nu har jag "bara" sex kuddöverdrag kvar att sy. :-) I varierande storlekar och färger. Resultatet av min nya färdighet kommer ni att kunna se under följande veckors bidrag till
"Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg" som jag deltar i.
Har du sett dukningen jag gjorde till veckans tema bjudning? Rösta på det bidrag som faller dig i smaken så har du chansen att vinna ett presentkort från Indiska.

Fortsatt trevlig helg! Jag ska pyssla vidare här hemma och njuta av att vara ledig tillsammans med familjen.

Foto: Hildur Blad

Hearts&Heroes


Midbec har nu lanserat en ny kollektion med barntapeter. Vilken har fått namnet Hearts&Heroes och är en uppföljare till den mycket populära tapetkollektionen Keek-a-boo. Jag har tidigare bloggat om Keek-a-boo. Läs mer här. 
Hearts&Heroes innehåller "randiga ränder och rutiga rutor, sköldar, stjärnor och blommor; raka rena mönster för barnrummet."
På översta bilden till höger är det små stjärnor på tapeten. Svårt att urskilja på bilden. På översta bilden till vänster går det däremot något bättre att se stjärnorna.Stjärnor känns alltid rätt! Oavsett ålder. Och personligen tycker jag att det är riktigt roligt att blått börjar komma tillbaka på tapeter. Härligt med någon "ny" färg. 

Foto: Midbec 

På kakfatet - Mandelskorpor med choklad


Under helgens
glasskalas bjöds det på hembakade mandelskorpor med choklad. En riktig favorit! Och precis lagom sött till en latte eller en kopp te.

Fjärilen kommer från Indiska (3-pack 39.50 kr). Perfekt att använda under våren och sommarens dukningar. Den mintgröna plastduken (129 kr) är även den från Indiska. Den kommer definitivt användas flitigt i sommar! Jag älskar denna kulör! Den gör mig glad!
Ikväll har jag skruvat  lite och fixat några smågrejor inför
nästa veckas tema; Ordning&Reda.

Foto: Hildur Blad

Tema: bjudning


Då var det måndag igen och dags att presentera mitt bidrag till 
veckans tema: bjudning. Här ovan ser ni resultatet av mitt funderande, fixande och fotande till tävlingen "Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg" som Kanal5 arrangerar tillsammans med Indiska.
Denna vecka valde jag att duka för glasskalas. Något som verkligen uppskattades av barnen! Men det ska jag berätta mer om senare i veckan. :-)

Min ständigt återkommande tanke när jag inreder är att tillföra glädje på ett eller annat sätt. Antingen med hjälp av färg eller roliga detaljer. Mitt mål med denna veckas tema: bjudning var att skapa en dukning som tilltalar det barnsliga inom oss. Något enkelt, inte helt perfekt, men det allra viktigaste... härligt att titta på.
På ett glasskalas som detta passar det ypperligt med olika nyanser av rosa, mintgrönt och blommigt porslin. En känsla av sommar och glatt humör. Fjärilarna som landat på bordet gör att blicken vandrar upp på kakfaten där några av de olika glasstillbehören finns.
Även detta tema har jag använt mig av en spånskiva som jag tapetserat på. Ett enkelt knep för att sätta tonen för bjudningen. För att rama in platsen där du dukat, för skapa en gräns från övriga rummet går det minst lika bra att spänna upp ett tyg, måla en skiva i en rolig kulör eller köpa ett passande presentpapper och låta hänga utmed väggen. Möjligheterna är många!

Stort tack till alla er som röstade på mitt bidrag förra veckan!!! Och skulle denna veckas bidrag falla dig i smaken så skulle ingen bli gladare än jag om du väljer att rösta på mig. :-) Klicka här om du vill rösta.

Återigen... tack för alla goa kommentarer och mail! Jag blir så otroligt glad och tacksam över alla vänliga ord ni delar med er av.

Foto: Hildur Blad

Ny sajt hos SandbergSandberg har nyligen lanserat sin nya webbsajt. Den känns betydligt mer "up to date" än den tidigare versionen. Nu finns möjligheten att få se de tapeter, bårder och tyger de har i sitt sortiment. Du kan söka på produktnamn, färgskala eller formspråk.
På onsdag får vi besök av vår mycket trevliga säljare från Sandbergs. Alltid lika roligt att få se nyheterna och diskutera tapeter. För egen del blir det tapetsering med tapeter från Sandbergs inom kort. Fyra rullar tapet väntar på att sättas upp i vårt sovrum. Resultatet av detta kommer ni få se när det är dags för tema Sovrum i tävlingen på kanal5.se som jag deltar i. Imorgon, nån gång under dagen är det presentation av temat Bjudning. Och förhoppningsvis faller mitt bidrag åtminstone några av er i smaken. :-)

Hoppas ni alla får en underbar vecka!

Skärmdump www.sandbergab.se

Lycka!


Idag är en sån där dag som allt känns helt perfekt! (Om jag bortser från att min kära dator bråkar med mig mest hela tiden och snarast måste få sig en ominstallation av maken.) Idag känner jag mig glad och väldigt tillfreds med tillvaron...
Solen skiner och det är varmt ute. Tussilagosarna tittar fram i dikeskanterna. Trädgården har fått sig en vårrensning. Min energi har kommit tillbaka och fixarlusten har slagit till på allvar.
På förmiddagen har vi varit och köpt en ny cykel till storebror. Oj vad han har längtat efter denna dag! Och ikväll är det grillpremiär för i år. Tillsammans med grannarna. Och jag har fattat ett beslut. Efter mycket funderande fram och tillbaka. Men det känns bra... oväntat bra! Nu längtar jag... :-)

Trevlig helg till er alla!

Foto: Hildur Blad

Ett bra hjälpmedel vid slipning av möbler och snickerier


Förra veckan slipade och målade jag mina fyndade utemöbler. Jag har i ett tidigare inlägg berättat hur jag gick tillväga vid målningen av bordet. Men när stolarna skulle slipas fick slipmaskinen se sig besegrad av slipverktyget Sandblaster från 3M.
Slipverktyget är ergonomiskt utformat och handtaget mjukt och greppvänligt för maximal komfort. Dessutom är handtaget svängbart för att underlätta vid slipning. Det passar ypperligt vid slipning i vinklar med tanke på den pilformade framdelen. Jag brukar inte gilla att slipa för hand, försöker använda maskin så långt det går. Allt slipdamm på händerna ger mig obehagskänslor och att man i princip alltid skrapar emot med knogarna när man använder den traditionella slipklossen i kork är en nackdel. Men med Sandblaster slipper jag i princip allt slipdamm på händerna samt att fingrarna är oskadda. Defintivt värd att införskaffa om man slipar möbler och snickerier ofta. Att sedan slipdukarna har en sju gånger längre livslängd än 3M:s traditionella slippapper med samma kornstorlek är bara ytterligare ett plus. :-D
Kontentan är alltså: Rekommenderas!
En Sandblaster kostar ca 100 kronor och ett paket med två slippapper kostar även strax under 100 kr. I mitt tycke väl investerade pengar!Översta fotot: Tilly
Nedersta fotot: Hildur Blad

Kycklingar i grönt och svart


Häromveckan inhandlades tre gröna och tre svarta kycklingar från Pluto Produkter. Antagligen flyttar de in till lillebror. I alla fall de gröna. Dock är prioritet ett just nu att göra klart
veckans tema: bjudning i tävlingen på kanal5.se. Men förhoppningsvis finns det lite tid i helgen till att fixa med lite annat här hemma. Har hur mycket idéer som helst för tillfället. Kan det vara det underbara vårvädret som gör sitt?! Ikväll blir det en promenad med grannen. *längtar*

Foto: Hildur Blad