Före&efter i en hall


Förra helgen tillbringade jag i Kalmar. Vilket de flesta av er säkert redan läst här på bloggen under den senaste veckan. Idag får ni äntligen ta del av några före&efter-bilder. Den rosa väggen som skymtas på före-bilden här ovan målades också under helgen. Liksom den gula randen som anas. Men det ska jag berätta mer om i ett annat inlägg. Övriga väggar är vitmålade. Idag tycker jag att vi koncentrerar oss på långsidan i hallen vilken tapetserats med en tapet ur kollektionen London från Boråstapeter. Designad av Hanna Werning.
Proppskåpet innanför dörren var tidigare vitt men spraymålades svart innan vi tapetserade väggen.
När man stiger innanför dörren och möts av denna tapet så är det en otrolig skillnad jämfört med den beigefärgade väggen som man möttes av tidigare. Det är svårt att inte känna något! Antingen gillar man tapeten, eller så gör man det inte. En tapet som väcker känslor. Precis i min smak! :-D
Innanför dörren finns en praktisk avtorkningsmatta, likadan som jag har i båda mina hallar.
Nu är det bara detaljerna som saknas innan A känner sig färdig. Men nu finns åtminstone en bra bas att jobba vidare på vid det fortsatta inredandet av hallen.

Imorgon är det jobb i färgaffären som gäller för min del. Och på kvällen är maken inte hemma. Då tänkte jag passa på att tapetsera i köket. Men om jag ska orka med allt jag har tänkt imorgon är det hög tid att uppsöka sängen nu. :-)
Trevlig helg!
Foto: Hildur Blad

Dille på randigt!


Nu är beslutet fattat. Och en beställning gjord. Imorgon anländer tapeten till jobbet. Förhoppningsvis hinner jag tapetsera i helgen. Det blir mönstret Fredrika ur den nya kollektionen Magnus från Sandbergs som ska få "äran" att hamna på några utav köksväggarna hemma hos oss. Nu hoppas jag bara att det blir lika bra som jag tror. Jag har fått dille på randigt!!! Och att mixa mönster i samma färgskala.

På söndag tänkte jag presentera min allra första tävling här på bloggen. Håll utkik!

Foto: Hildur Blad
Pressbild: Sandbergs Tyg & Tapet


DM Accessories


Eftersom jag tillbringar mina arbetsdagar i en färgaffär är det roligt att se vad andra butiker väljer att skylta med och om man kan få några tips och idéer till hur vi kan göra i vår butik. En idé leder till en annan.
I Nordsjö-butiken i Kalmar hade dom skyltat med ett "mönster" ur DM Accessories från
Decor Maison. Jag har bloggat om denna kollektion tidigare. Klicka här för att få veta mer. Bredvid våden med motivet hade de satt upp en svart enfärgad tapet. Tycker idéen med olika typer av dekorationer på en våd kan vara rolig. Men det är i mitt tycke rätt svårplacerat och kräver att rummet är relativt sparsmakat inrett i övrigt. Men på rätt plats kan det verkligen bli pricken över i.

Bilder från helgens målande och tapetserande dyker upp inom de närmsta dagarna. Det är mycket som måste hinnas med på kvällarna den här veckan. Dessutom har jag några nya idéer till lillebrors rum. Känns bra.

Foto: Hildur Blad

Koncentration


Hemma igen. Helgens fixande&donande är avslutat. Och alla är nöjda och glada med slutresultatet. :-) Härligt!
Medan jag tapetserade ägnade sig A åt lite fotograferande... och limning av väggen. ;-) Så idag bjuder jag på en bild på mig, i full koncentration. Jag ogillar verkligen väggar med synliga skarvar. Med vissa tapeter är det enklare än andra att få snygga skarvar. Resultatet blev till sist en vägg utan synliga skarvar. Jag är nöjd!
Tapeten som A valt är designad av Hanna Werning och kommer ur kollektionen London från
Boråstapeter.
Jag har fotat både före- och efterbilder så ni ska inom kort få se en del av vad som skett i helgen. I nuläget ägnade vi oss mest åt tapetsering och målning. Det sista piffandet får A klara av själv. :-D

Foto: A

Mitt favoritverktyg!


Idag har det tapetserats. Jag tycker det är roligt att tapetsera. Och får jag säga det själv har jag blivit riktigt bra. :-) Det stämmer verkligen... övning ger färdighet! Men ännu roligare än själva tapetserandet är att se slutresultatet. Stor skillnad till en relativt liten insats.
När jag tapetserar finns det ett verktyg som jag absolut inte vill vara utan. Och det är sockelkniven. Eller strykjärnet som jag kallar det med tanke på dess form. Sockelkniven är inte nödvändig, de flesta använder sig av en tapetkniv istället. Men jag rekommenderar verkligen ett inköp av "strykjärnet". Med detta verktyg får du raka och fina kanter utan problem. Jag har bloggat om det här verktyget tidigare.
Klicka här om du vill läsa mer om sockelkniven. 

Trevlig vecka till er alla!

Foto: Hildur Blad

Önskemål: mer färg


Igårkväll anlände jag till Kalmar. 30 mil i bil avverkades efter arbetsdagens slut. Och nu är jag som sagt här. Ända tills måndag. Jag besöker makens brors sambo. Makens bror är hemma hos oss. Så nu är alla parter nöjda med helgens aktiviteter och sällskap. ;-) Syftet med mitt besök är att jag skall hjälpa till med målning, tapetsering och "piffande" i lägenheten de nyss flyttat in i. Inte mig emot... älskar att få vara med och fixa och diskutera idéer! Och dessutom har vi galet roligt undertiden. :-D
Redan igårkväll körde jag igång och målade en mörkt rosaröd fondvägg i deras hall. Som idag kompletterats med en gul rand efter ett besök i Nordsjö-butiken här i Kalmar. En lämplig gul kulör behövde inhandlas. Hann även med besök i ytterligare en färgaffär. Gillar att besöka andra butiker och inspireras och få tips&trix till vad vi kan hitta på i "min" färgaffär.
Även IKEA fick sig ett besök. Där inhandlades tyget Saralisa. Ett färgglatt tyg som passar perfekt i färgskalan som börjar skönjas i lägenheten. Nu har vi den röda tråden klara för oss. Och det är såååå roligt! Makens bror ogillar alla vita väggar och hans önskemål innan han lämnade sitt hem för att åka hem till oss var att det skulle bli mer färg. Och vi är på god väg!
Tygtavlan har nu tagit plats i sovrummet. Matchande kuddar ska sys. En matta inhandlas och lite lila färg ska målas upp. Men det blir imorgon.
Nu ska jag måla ytterligare ett lager med den gula färgen. Sen är det avkoppling följt av utgång som står på schemat för kvällen. Imorgon är det tapetsering i hallen som gäller.
Jag lovar att ni ska få se bilder. Det blir riktigt effektfullt. Och annorlunda.

Fortsatt trevlig helg!


Foto: Hildur Blad

Grönt är skönt!


Igår hämtade jag ut kläderna som jag beställde från
me&i för nån vecka sedan. Det rådde ingen tvekan om vad som skulle beställas. Beslutsångest är inget som jag lider av! Lillebror älskar alla sorters motorfordon så tröjan med grävskopor var given. Färgerna tilltalar mig och mönstret tilltalar lillebror. Perfekt! :-) Även ett par matchande frottébyxor i limegrönt inhandlades. Igår öppndes paketet och det var en ivrig 2-åring som omedelbart skulle prova tröjan med "skopor" på. Och när även byxorna tagits på konstaterade sonen glatt: Jag är grön!
Bara att hålla med. :-) Och matchar mattan i vardagsrummet gör han också. *skratt*

Nu ska jag packa resväskan. Och mina verktyg jag behöver för att tapetsera och måla. Och min dator och kameran. Imorgon, efter jobbet ska jag köra till Kalmar (3,5 timmas bilresa) för att besöka makens brors sambo. Målning, tapetsering och massa annat kul står på schemat. Hemfärd på måndag. Kvar här hemma blir maken, barnen och makens bror som kom i eftermiddags. Åh, det kommer bli en underbart avkopplande helg fylld med roliga saker och massa tjejsnack. ;-)

Foto: Hildur Blad

The Indoor Garden - blommor på tapeten


Igår visade jag er ett smakprov ur Garden, den nya tapetkollektionen från Boråstapeter vilken släpps i slutet av februari. Och idag kommer ytterligare smakprov. Även denna gång är det blommor på tapeten. I denna kollektion har några av våra mest älskade blommor avbildats i moderna, fantasifulla och grafiska tolkningar.

"En tidlös och lättillgänglig stil, som alltid känns aktuell. Den ljusa, lätt dova färgsättningen är vilsam för ögat. Tillsammans med de harmoniska mönstren får den tapeterna att enkelt smälta in i miljöer med både nyare och äldre inredning. The Indoor Garden är blommor som står sig i tid och rum och därmed ett utmärkt val för alla som längtar efter att tapetsera hela rummet igen."
Citerat ur pressmeddelande från Boråstapeter


Pressbilder: Boråstapeter


Samma mönster men olika trycktekniker


I slutet av februari lanserar
Boråstapeter en ny tapetkollektion vid namn Garden. En kollektion som jag tror kommer uppskattas av många! Tapeten med magnolior som ni kan se på bilden finns med i den nya kollektionen, och dessutom i ytterligare ett antal färgställningar än de två ni ser här ovan. Den som har koll på tapetutbudet kanske känner igen detta mönster sedan tidigare. Det finns nämligen med i kollektionen Linné från Boråstapeter, men då i limtryck, istället för djuptryck som i Garden-kollektionen.
Här följer en kort förklaring gällande begreppen limtryck och djuptryck så att alla vet skillnaden mellan dessa två trycktekniker.
Vid limtryck används en stor mängd färg som bildar en reliefeffekt på tapeten. Vilket känns om du stryker handen lätt över tapeten. Limtrycket ger mönstret mer liv och tapeten får ett speciellt handmålat intryck vilket många tycker ger en större känsla av hantverk jämfört med de mer moderna tillverkningsmetoderna. Nackdelen med limtryck är att den kräver mycket färg och är en långsam tryckmetod. Vilket innebär att det blir mer kostsamt att framställa dessa tapeter. Limtryck är den traditionella metoden att framställa tapeter och har funnits sedan slutet av 1800-talet. I mitten av 1950-talet hade denna tryckteknik sin höjdpunkt.
Djuptrycket utvecklades av en dansk vid namn Hassing redan på 1920-talet. Men det var först på 1960-talet som denna tryckmetod gjorde sitt inträde på allvar. Djuptryck är den mest exakta av alla tryckmetoder. Konturerna och färgövergångarna blir väldigt exakta. Tryckningen går dessutom snabbt. Djuptryck används till tapeter med komplicerade mönster och färgkombinationer.

Härmed avslutas dagens lilla lektion gällande limtryck och djuptryck. :-) Fler smakprov ur Garden-kollektionen kommer så snart den har släppts i butikerna.

Den randiga tapeten i bakgrunden kommer ur kollektionen B-Lounge från Midbec. En tapet som jag har tapetserat hos makens arbetskamrat, men i en annan färgställning. Klicka här för att se hur den ser ut upptapetserad.

Foto: Hildur Blad

Lyckopiller x2


I föregående inlägg nämnde jag att det vankas omtapetsering i vårt sovrum. Och några utav er undrade vad jag hade valt för tapet/tapeter. Men kruxet är att jag inte riktigt bestämt mig ännu. Det är betydligt lättare att hjälpa andra än att välja till sig själv. ;-) I mitt sökande och funderande efter lämpliga tapeter fastnade jag för mönstret
Ashbury från Mimou. Dessa finns bland annat att beställa hos Tapetorama. Detta var inte alls vad jag tänkt mig i tapetväg när jag påbörjade projekt omtapetsering av sovrum. Och kanske stannar det vid just funderande. Men jag ska nog ta och beställa hem ett tapetprov i alla fall. Sen får vi se... Kanske kommer på något annat ställe den skulle passa. Jag blir lycklig när jag ser detta mönster och de helt underbara färgkombinationerna! Och det är ju det som är ett kriterie för att att en tapet ska hamna på en vägg här hemma. Att jag känner något. Att jag känner lycka när jag ser tapeten på plats. Lyckopiller i tapetform!

Bilder: Mimou
Collage: Hildur Blad

Perfekt avslutning på en trevlig helg!


Vilken trevlig helg vi haft! Fredagskvällen tillbringades med världens bästa grannar. (Det har jag aldrig sagt förut va!? ;-) ) Där vankades mat och bad i tunna. Jag och grannen satt där i det varma vattnet (i luften 11 minusgrader) och filosoferade i flera timmar. Det hann nästan bli lördag innan vi slutligen lyckades pallra oss in igen. Så avslappnande!
Och idag har jag gjort något jag aldrig gjort tidigare... Åkt slalom. Lillebror lämnades hos mormor och övriga familjen åkte till backen tillsammans med grannfamiljen. Tur att maken är van vid skidåkning utför. Jag hade ju fullt upp med mig själv. Så det var han som fick ägna sig åt att lära Lowe hur man åker. Och mig också för den delen. ;-) Nu undrar jag bara... varför har jag aldrig provat det här tidigare??? Det var ju jätteroligt!!! Nu vill både jag och Lowe åka mera. Vi får väl se när det blir nästa gång...
Efter dagens skidåkning är jag helt slut i kroppen. Men skönt trött. Imorgon ringer väckarklockan 05.20. Så nu ska jag faktiskt uppsöka sängen. Helgen avslutas med läsning av veckans skörd av inredningstidningar.
(Tapeten i bakgrunden kommer ur kollektionen Hanna från Boråstapeter. Men det är nog sista gången ni ser den här på bloggen. För det vankas omtapetsering i sovrummet. Inom kort. )

I veckan är det mycket som händer. Förhoppningsvis får jag ett besked. Håller tummarna för ett positivt sådant. En färgsättning ska presenteras. Hockeyträningar. Besök. Och jag åker bort i dagarna fyra. Dags att måla och tapetsera på bortaplan. Igen. :-) Men ni får följa med och se vad jag hittar på.

Hoppas ni alla, mina kära bloggläsare får en underbar vecka!!!

Foto: Hildur Blad

Hemma hos: fåglar på tapeten


Idag visar jag er fler bilder från min arbetskamrats hem. Nu vill jag visa er den snygga tapeten hon satt upp på toaletten i deras hus. Med en takhöjd utöver det vanliga och takvinkeln blir det riktigt effektfullt. Tapeten kommer ur kollektionen Tara från Osborne&Little och finns i ett flertal färgställningar.
Jag gillar... fåglar!
Jag har också tapetserat på toaletten. Det var när jag gjorde en mini-renovering tidigare i höstas. Vill du veta hur jag gick tillväga kan du läsa här.

Foto: Hildur Blad

Storebror samlar


Idag har jag trotsat min envisa huvudvärk och tillbringat några timmar i backen tillsammans med barnen. Bäst att passa på med pulkaåkning när det ÄNTLIGEN finns lite snö. Utmattade och glada barn blev resultatet. Hejdå till rastlösa barn! Och hejdå till en rastlös Hildur! :-) Eftermiddagen var tack vare förmiddagens aktivitet väldigt lugn och jag fick tid till att fixa lite här hemma och fundera över kommande projekt. Kom inte fram till något som är värt att nämna i detta inlägg. Men jag lyckades i alla fall ta en bild på sonens Pez-samling som växer sakta men säkert. Han gillar att samla olika figurer på sina tavel-lister. Förutom Pez samlar han på Pokémon, robotar och Super Mario Kart-figurer. (Vilka vid foto-tillfället utsattes för avtorkning. Bort med dammet!)
Tapeten som syns på bilden, en tapet som jag enligt sonen ALDRIG får tapetsera över kommer ur kollektionen Front från
Eco Tapeter.

Nu är det slut på ledigheten för min del. Imorgon är det maken som är hemma med barnen. Jag jobbar både fredag och lördag. Har en hel del som måste hinnas med under dessa dagar. Dessutom har jag ett möte inbokat imorgon. Ett möte som kanske leder till något. Vem vet... *spännande*

Foto: Hildur BladHemma hos: ett hörn i köket


Idag har jag och min arbetskamrat som båda tagit sportlovsledigt för att vara hemma med barnen varit på utflykt tillsammans. Nu har både barn och mammor pysslat och experimenterat för fullt. Även ett besök hemma hos min arbetskamrat hanns med. Tidigare har ni sett bilder från hennes sommarstuga
här och här. Men idag får ni se ett litet smakprov från deras hem. I ena hörnet av köket har hon hängt upp två "stjärnor" i olika storlekar vilka inhandlats på Bolagret. Enkelt men effektfullt! Jag gillar... mycket! I bakgrunden syns en tapet ur kollektionen Nature från Decor Maison

Förresten. Tror jag kör på den randiga tapeten i köket. Och storebrors rum har det inte hänt alltför mycket i. Lite småfixande bara. Och funderande. Men känns inte riktigt bra. Måste fundera lite till. Måste lösa förvaringen på något bättre sätt. Sluten förvaring. Men vad? Måste kolla utbudet.

Foto: Hildur Blad

Dagsljuset får avgöra hur det blir


Ikväll fick jag en idé. Hade några meter av tapeten Fredrika ur den nya kollektionen Magnus från
Sandbergs här hemma. Den plockades genast fram och jag kunde i skenet av Bumlingen konstatera att det kan bli riktigt snyggt att tapetsera de vita väggarna där vi har vårt köksbord med den grå/vit/svart-randiga tapeten. Som ni säkerligen märkt gillar jag att mixa mönstrade tapeter. ;-) Återstår bara att se om det ser lika bra ut i dagsljus. Imorgon vet jag! Eller så har jag helt enkelt tänkt om...

Foto: Hildur Blad

Ledigt i dagarna tre


Nu är det ledighet tillsammans med barnen som gäller i dagarna tre. Förutom ett inplanerat möte på jobbet imorgon eftermiddag då min käre far rycker in som barnvakt.
Jag och storebror smider planer. Behoven förändras ständigt. Vi har enats om en ommöblering i hans rum. Och kanske lite målning och tapetsering. Han har tittat ut tapeter. Jag är väldigt glad över att ha en son som engagerar sig i hur det ska se ut i hans rum. Även om det innebär att jag inte kan göra precis som jag vill. ;-) Det viktigaste är att han trivs och känner att han (inom rimliga gränser) faktiskt har något att säga till om. Vi får se vad som hinns med. Och om vi känner för det. I första hand blir det pysslande vid köksbordet och en och annan utflykt som står på schemat. Mysigt!

Igårkväll gick jag och grannen vår vanliga promenadrunda, vilket jag skrev om i föregående inlägg. Vi mötte tre ambulanser med blåljus som stannade till bara några hundra meter från oss. I vårt lilla samhälle. Fantasin skenar lätt iväg vid ett sånt tillfälle.
Idag fick vi veta vad som hänt. Otäckt! Och betydligt mer verkligt när det kommer så nära. Det är ju sånt där man läser om i tidningen, sånt där som bara händer nån annanstans...


Foto: Hildur Blad

Första sportlovet


Snart är helgen till ända. En kvällspromenad med grannen får avsluta helgen. En trevlig vana! Och ett perfekt tillfälle att summera veckan som varit och prata om veckan som kommer. Just den kommande veckan är det sonens allra första sportlov som står på schemat. Så nu har jag tagit ut några semesterdagar för att vara hemma och mysa med barnen. Och även några aktiviteter finns inplanerade.
Men innan det är dags för ledighet ska måndagen tillbringas i färgaffären. Ytterligare ett färgsättningsuppdrag ska slutföras. 
Nu... dags för promenad!

Trevlig vecka till er alla!

Foto: Hildur Blad 

Våga färg!

Igår skyltade jag om lite i butiken. Under temat "Våga färg". Jag valde att använda ett nyinkommet laminatgolv från Tarkett, vid namn Bourbon Oak ur serien Free 731 som utgångspunkt. En blommig tapet ur kollektionen Giverny* från Nina Cambell tyckte jag passade perfekt både i stil och färg till det "ruffa" golvet. Petrolfärgen (S3040-B30G) som jag målade väggen med framhäver golvet, plockar upp en accentfärg i tapeten och passar ypperligt in under temat "Våga färg" som jag hade att utgå från. En färgstark kulör som faktiskt tål att målas på större ytor utan att för den skull kännas för mörk eller "skrikig". En kulör som gör sig riktigt bra till mörka, rustika möbler och golv. En ny favorit!

* Nina Campbells höstkollektion 2008, Giverny, har insprerats av Claude Monet's berömda trädgård i Giverny, som ligger 8 mil väst  om Paris. Mönsret på tapeten är en komposition av näckrosor som återspeglar Monet's mest berömda målning av sin trädgård.

Foto: Hildur Blad


...


Trött och frusen. Hostig. Tom i huvudet. Tidigt i säng. Imorgon är det fredag. Omskyltning i butiken. Ledig helg. Sovmorgon.

Foto: Hildur Blad

Nytt till samlingen


Igår köpte jag en bricka från
Formverket. Helt i min smak både gällande färgskala och mönster. Det blev dock inte en rund variant, vilket jag bloggade om häromdagen utan en rektangulär. Perfekt storlek och format för att få plats med en temugg och en assiett. Idag har jag ont i halsen, hostig och helt enkelt ur form. Så det blir en lugn kväll med mycket te och uppkrupen i soffan under en varm och go filt.

Lillebror mår däremot bättre. Så skönt! Medicinen gör verkan. Efter att ha varit hemma nio dagar på raken så är det äntligen dags för honom att få gå till sitt älskade dagis igen.


Foto: Hildur Blad

Sommarkänsla!


På lunchen idag blev det lite inredningsshopping. Min absoluta 
favorit bland inredningsbutikerna i stan fick sig ett besök. Det var längesedan (i mitt tycke förstås, men allt är ju relativt ;-) ) jag köpte något till hemmet. Har på senaste tiden ägnat mig åt att rensa alla garderober, skåp och förrådet i källaren. I princip allt som inte används regelbundet är lämnat till återvinningen, slängt, bortskänkt eller sålt. Lite röjande kvar, sen har jag gått igenom hela huset. Känns underbart att ha ordning och reda i gömmorna. Hur galet det än låter tycker jag faktiskt att det är roligt att rensa och strukturera upp allt som används i ett hem. Men med tanke på vad jag ägnat senaste tiden åt så är jag inte särskilt sugen på att köpa ännu fler saker till vårt hem som snart hamnar i ett skåp. Pengar som kan användas till något roligare än dammsamlare! Nej, det som inhandlas ska ha en uttänkt funktion eller vara "pricken över i" någonstans i vårt hus.
I alla fall. Kände sommarkänslor när jag såg det härligt färgglada porslinet från Greengate. Inte alls min stil, men ändå ljuvligt att titta på. Sommarkänsla!  

Foto: Hildur Blad

Ja tack! Till vårt kök


Idag går jag här hemma och fixar lite. Funderar. Och funderar lite till. Efter förmiddagens besök och div. provtagningar på vårdcentralen har vi äntligen fått svar på varför lillebrors feber vägrar ge med sig. Sedan slutet av november har febern kommit och gått. Och ingen har tagit vår oro på allvar. Men nu äntligen!!! En infektion som förhoppningsvis ska försvinna med hjälp av antibiotika. Stackars lillebror! Men snart ska han få gå till sitt älskade dagis igen. En riktig dagis-kille är vad han är!

Ovanstående produkter (
allihopa finns att köpa hos Bagaren&Kocken) skulle få flytta in i vårt kök närsomhelst. I nuläget är det inte aktuellt med inköp av varken det ena eller det andra. Men den dagen vispen, brödrosten eller vattenkokaren ger upp finns det ingen tvekan om vad som ska inhandlas. Besticken har varit en favorit sedan länge. Och brickor kan man väl inte få för många av!? ;-)

Bilder: Bagaren&Kocken
Collage: Hildur Blad

Omväxling förnöjer!


Det här blir förhoppningsvis sista bilden från vårt kök med denna vaxduk. Den har hängt med ett tag... Men nu tycker jag att det är dags att byta. Omväxling förnöjer! Tack vare era
tips i tidigare inlägg har jag kommit fram till att det ska bli en vaxduk från 10-gruppen som ska ta plats på vårt köksbord. Så vid nästa besök i huvudstaden, inom inte alltför lång tid förhoppningsvis, får det bli ett inköp av två meter vaxduk.
Stort tack för hjälpen till alla er som hjälpte mig med tips gällande vaxduk i den svartvita färgskalan!

Trevlig vecka!

Foto: Hildur Blad