Färgsättningsförslag med klassiskt på tapeten


Vad jag gillar allra bäst med mitt arbete är när jag får göra hembesök och drygt en vecka senare presenterar ett färgsättningsförslag för kunden jag varit hemma hos. Det är en spännande process och en hel del tänk som krävs för att kunna presentera ett väl genomtänkt förslag och att kunna "sälja in" det till kunden. Jag skulle aldrig föreslå något jag inte är övertygad om kommer bli bra. Det skulle jag inte "våga". Men det gäller att ha förmågan att förklara för kunden och kunna presentera färgsättningsförslaget på ett sätt som gör det lätt att se det framtida resultatet framför sig. Så att det inte bara är jag som är övertygad om att det här kommer att bli toppenbra, utan även kunden. Under vårkanten ska jag, och flera med mig inom Nordsjö Idé&Design-kedjan bli ännu bättre på det här. Dags för vidareutbildning inom hembesök och färgsättningar. Jag längtar!

I torsdags var det dags att presentera ett färgsättningsförslag. Kunden berättade vid hembesöket ungefär vad han tänkt sig. Det var bland annat hans sovrum som skulle färgsättas. Ett sovrum som hade en rutig Hästen-säng och en bokhylla i körsbär att ta hänsyn till. Mitt förslag blev inte i närheten av vad han hade tänkt sig från början. Hur enkelt det än hade varit att "gå vidare" på hans idé så kände jag bara att, nä... det går inte. Jag skulle inte kunna säga från "djupet av mitt hjärta" att det här kommer att bli toppenbra!!! Det slutade med att jag presenterade en kombination av två tapeter i en helt annan stil och färgställning än han hade tänkt sig. Kortsidorna tapetseras med en randig tapet ur tapetkollektionen Stripes&Plaids från Ralph Lauren. Långsidorna i rummet tapetseras med en beige tapet med blått rutmönster ur kollektionen Marie från Sandbergs. Jag föreslog att tapetsera båda kortsidorna med en annan tapet för att lura ögat och skapa känslan av ett mer fyrkantigt rum istället för avlångt som det känns idag.
Det är jättesvårt att förklara såhär på bloggen utan att visa bilder på rummet, vilket jag av naturliga skäl inte kan göra. Men den här mixen av klassiska mönster känns manlig och andas stil och klass. Och dessutom känns det varmt och välkomnande med den den sandfärgade bottenkulören på båda tapeterna. Och med det förslaget satte jag huvudet på spiken. :-) Trots att jag presenterade något helt annat än han tänkt sig fick förslaget omedelbart hans gillande. Det finns inget bättre än nöjda och glada kunder!!! Och kicken jag får av att lyckas åstadkomma just detta är det som gör mitt jobb så otroligt roligt!

Fortsatt trevlig helg till er alla!!!

Foto: Hildur Blad

Färg - ett lyckopiller!


Glada färger är ett riktigt lyckopiller! Jag plockade fram den här brickan ur gömmorna idag. Älskar färgskalan! Rosa, grönt och turkost. Mina favoriter!

Stort tack för era tips gällande en vaxduk i den svartvita färgskalan. Jag ska titta närmare på dessa under helgen.

Foto: Hildur Blad

På jakt efter en ny vaxduk


Dagen blev inte alls som planerat. Så inköp av blommor och nåt färgglatt får vänta till en annan dag. Tänkte däremot jag skulle passa på att be om lite hjälp. Vill nämligen införskaffa en ny vaxduk till köksbordet. En i den svartvita färgskalan och gärna med någon form av retromönster eller grafiskt mönster. Lite i stil med den vi har idag.
Klicka här för att se bild på köket. Men ändå något nytt!
Så... är det någon som har tips på vart jag kan finna nån passande vaxduk så mottages det tacksamt. :-)

Två saker jag behöver just nu


Jag känner att jag behöver två saker just nu. Och det är några nya blommor  och lite mer färg  här hemma. Jag vill ha vår!!! För att skynda på känslan blev det idag ett inköp av årets första tulpaner. Imorgon ska jag nog satsa på att köpa några nya blommor och kanske nåt färgglatt att placera ut här hemma. Stadens affärer ska få sig ett besök. :-)

Tapeten kommer ur kollektionen Gloria från Sandbergs

Foto: Hildur Blad

Dagens tapet: Odeon


Dagens tapet är kollektionen Odeon från
Midbec. Tapeterna har en matt yta med metallic-inslag. Mönstren är retroinspirerade och grafiska med diagonaler, cirklar och "snirklar". Här finner du klassiska kulörer såsom brunt och svart. Men även mer uppseendeväckande kulörer såsom lila, orange och lime.

Nu är jag hemkommen från trevliga dagar i Linköping. Under gårdagens mässa visade ett flertal tapetleverantörer vårens nya tapetkollektioner. Så nu är jag alldeles fullproppad av intryck. Nya mönster, nya kulörer och strukturer. Allteftersom de nya tapetkartorna anländer till jobbet kommer jag att visa er mer.
Jag vill passa på att tacka alla er som jag pratat med under helgen som berömt mig för mitt arbete med bloggen. Det värmer att höra att mina kollegor runt om i Sverige tycker att jag gör något bra. Och under fredagen hade jag äran att presenteras som en utav kedjan, Nordsjö Idé&Designs tre inredningscoacher. Otroligt roligt att mina ansträngningar och mitt brinnande intresse för färg och inredning uppskattas. Men det får jag berätta mer om en annan gång. Summa summarum... Det har varit en mycket trevlig helg som inneburit mycket prat och skratt. Jag är såå glad över att jag fick vara med dessa dagar.
Nu vill jag önska er alla en trevlig vecka!

Foto: Hildur Blad

En helg på bortaplan


Snart är resväskan färdigpackad. Imorgon bitti bär det av till Linköping i dagarna tre. Dags för
Nordsjö Idé&Designbutikerna att träffas och ladda inför det nya året. Hade glädjen att få vara med även 2008 och är enormt glad att jag fick förmånen att åka även i år. Tack för det!
Jag passar på att önska er alla en trevlig helg... Det ska i alla fall jag ha! :-D Så "syns" vi på söndag igen!

Foto: Hildur Blad

Nya Novilon Scandinavia


Forbo har i dagarna lanserat nya Novilon Scandinavia. En plastmattekollektion med 38 olika mattor och mönster. Mattan finns i 2-, 3- och 4 metersbredder och du kan enkelt lägga den med ett minimum av skarvar.
Novilon passar i huset/lägenhetens alla rum. Ett lättskött golv som är försett med ett unikt ytskikt, Diamond SealTM, som skyddar golvet mot fläckar och gör det lätt att hålla rent.

"Här finns golv med naturlig trä- eller stenkänsla, metalliska strukturer men också klassiska rutor och blomstrande alternativ. Alla med den speciella präglingen som är så unik för Novilon - en struktur som inte bara är synlig för ögat, utan också kännbar för både händer och fötter." Citerat Forbo´s hemsida

Själv har jag lagt in en plastmatta ur en tidigare Novilon Scandinavia-kollektion i vårt kök. Efter drygt fem år ser mattan fortfarande lika fin ut, trots dagligt slitage. Detta mönster finns även i den nya kollektionen. Vill du se en glimt av hur golvet i vårt kök ser ut? Klicka här, här och här så får ni dessutom ta del av några tips&trix från vårt kök.

Foto: Forbo

Svart och vitt i vårt kök


Vårt kök går just nu i svart och vitt. Och några gråtoner däremellan. Får se vilken accentfärg som får husera i köket framåt vårkanten. Men nån färgklick vill jag ha. Lila? Gult?
Ett litet Babell-fat i vitt används till sötsakerna. Och ett stort Babell-fat i svart används till frukten. Och brickor kan man väl aldrig få för många av!?
Snart dags för en kvällspromenad med grannen. Men först... dags att läsa kvällssagan tillsammans med äldsta sonen.

Foto: Hildur Blad

Randigt med en rustik touch


Idag har jag tapetserat en fondvägg hos makens arbetskamrat. Tapeten kommer ur kollektionen B-Lounge från 
Midbec. En tapet med textil känsla och en härlig lyster. Den känns exklusiv! Hur var den att tapetsera? Svar: Jättelätt. Varför? Limning på vägg. Lätt att få snygga skarvar. Inte ömtålig vid borttorkning av ev. limrester.
Färgerna på tapeten passade perfekt till tidigare målade väggar. Och tillsammans med det rustika bordet blev det en härlig kombination. Tapeten lyfte hela rummet. Verkligen pricken över i. Innan makens arbetskamrat och sambo är färdiga med sin mini-makeover skall det bland annat inhandlas en ny taklampa.

Hoppas ni alla får en trevlig vecka!

Foto: Hildur Blad

Randigt på tapetenRedan söndag! Om några timmar, ska bara få lite nattsömn först, är det dags för familjen att åka och hälsa på
makens arbetskamrat och dennes familj. För min del är det tapetsering som gäller. Har lovat att hjälpa till med att tapetsera en fondvägg. En randig sådan. Dock ej den ni ser på bilden här ovan. Vilken kommer ur kollektionen Stripes&Plains från Intrade. Men inom kort ska ni få se vilken tapet de valde. I den rosa färgskalan. Ska bli riktigt spännande att tapetsera den här gången. För det är en variant som jag inte tapetserat med tidigare. Så söndag eftermiddag är jag en erfarenhet rikare. Vilket känns riktigt användbart i mitt arbete i färgaffären. Gillar att tala utav egen erfarenhet. Då vet man vart eventuella fallgropar finns och hur man kan göra för att allt ska fungera så smidigt som möjligt.

Trevlig söndag!


Foto: Hildur Blad

Inspiration: utedass


Ute är det vinter, så egentligen är det väl helt fel säsong att visa bilder på ett utedass. ;-) Och för övrigt. Hur ofta visar man egentligen bilder på ett utedass?! Nåväl. Här kommer fler bilder från min arbetskamrats lilla sommarstuga.
Häromdagen fick ni se köket och nu är det alltså dags för utedasset. :-) Väggarna och taket har målats vitt. Det "tråkiga" golvet har täckts med trasmattor. Vilket i mitt tycke skapar en riktig sommarstuge-känsla. Väggen man möts av när man öppnar dörren till utedasset har målats rosa med björkstammar. Enligt min kära arbetskamrat är det några ändringar som skall göras på trädstammarna innan hon är nöjd. Men det ser onekligen ut som en bra början. Den turkosa fågelholken bidrar till en lekfull känsla. Precis i min smak. Gillar inredning som är gjord med glimten i ögat.

Foto: Hildur Blad

Ett minne blott...


De senaste dagarna har jag betat av saker som legat på "att göra"-listan alldeles för lång tid. Och oj så underbart det känns att kunna stryka punkt efter punkt på min lista. En punkt var att sälja min Bugaboo Cameleon som inte använts på ett bra tag och inte heller kommer att behövas i framtiden. Två underbara men ibland ack så tålamodskrävande barn duger gott och väl för mig. ;-) Även en Hokus Pokus barnstol lades ut till försäljning sent igårkväll. Efter tio minuter ringde det. En köpare till min vagn. I förmiddags kom ett par och köpte vagnen. Tre timmars resa enkel väg. Och ikväll kom ett annat par och köpte barnstolen. Betydligt roligare att saker som bara står och "samlar damm" omvandlas till pengar på ett bankkonto.

I övrigt har det varit en riktigt bra dag! Flera härliga kunder som varit jättetacksamma för hjälpen de fått, tre hembesök inbokade bara idag och underbara mail från er, mina kära bloggläsare. Ni gör min dag! Besök av vår säljare från
Sandberg som visade en ny kollektion med randiga tapeter. Och ikväll har jag även hunnit med en timmas promenad i några minusgrader tillsammans med världens bästa granne. Så som sagt, en riktigt bra dag!

På bilden syns hängaren Wave från DesignHouseStockholm. En hängare som är perfekt till barnens ytterkläder. Här kan många plagg samsas på liten yta. Tapeten heter Woods och kommer från Cole&Son. Här finner du en bild från vår hall.
Jag har fått frågor angående avtorkningsmattan vi har innanför dörren i vår hall. Klicka här om du vill veta mer.

Foto: Hildur Blad

Samma material - olika form


För inte alltför länge sedan öppnade det en VILLAGE-butik i närheten av mitt jobb. Så nu brukar jag ta mig en sväng där inne nån gång då och då. Dels för att fördriva lunchen samt för att se om dom har fått in nåt roligt i sitt sortiment. Häromdagen köpte jag mig en liten ljusstake i stengods. Har tidigare sett liknande modell på ljusstake, men inte i detta material. När jag fick se denna variant kom jag att tänka på mina 
Ljuspunkt-ljusstakar. Samma material - olika form. Och ojämnt antal känns bra!

Foto: Hildur Blad

En sommarstuga i vintervila


En sommarstuga i vintervila.
Gårdagens destination för vår söndagsutflykt var min arbetskamrats lilla sommarstuga. Jag gillar verkligen den charmiga mixen av gammalt och nytt. Sedan jag var på besök tidigare i somras hade det hänt en hel del. Fler bilder kommer. Men vi börjar med några bilder från ett kök i vintervila.

Foto: Hildur Blad

Skog, frusen sjö och sommarstuga


Utflyktskorgen är packad. Kamerabatteriet är på laddning. Varma kläder framtagna. Om en liten stund är det utflyktsdax för mig och barnen. Ska möta upp med min arbetskamrat och hennes barn vid
deras lilla sommarstuga. Sen blir det en promenad ner till den frusna sjön för skridskoåkning för de äldsta barnen.
Idag är huvudet tungt. Känns som om jag håller på att bli sjuk. Men förhoppningsvis kan lite frisk luft råda bot på min trötthet. Åh, det här blir en härlig söndag!

Vänstra bilden: Decor Maison, tapetkollektionen Saga
Högra bilden: Alcro, ad.white

En bil till lillebror


Idag blev det ett bil-inköp till lillebror. En bil från Åhléns.
Bloggade om denna för ett tag sedan, men nu var den nedsatt till halva priset. Jag gillar! Och lillebror med, så då blev det ett inköp. Nu har det lekts för fullt här hemma med den nyinköpta bilen. Och självklart blev det den gråa modellen, då passar den ju in i övriga hemmet. ;-) Är man "färg-skadad" så är man...
Fortsatt trevlig helg!

Foto: Hildur Blad

Impala - en tapet som skiljer sig från mängden


Dagens tapet är kollektionen IMPALA från
Decor Maison. Enfärgat, prickigt, blommigt, randigt eller geometriska linjer. Men det som skiljer denna kollektion från mängden är att ytan påminner om konstläder. Både med avseende på hur ytan känns och hur den ser ut. Vissa av tapeterna finns även med en tydligt söm, vilken ser väldigt naturtrogen ut. Man bara MÅSTE känna om det är någon skillnad i strukturen. Men nej, det är bara skuggningarna som är väldigt snyggt gjorda.

TIPS! Denna tapet (i synnerhet den med en söm) passar ypperligt om man vill göra sig en egen sänggavel. Bara att tapetsera en en träskiva (spån eller MDF) och placera vid huvudändan. Därefter har du vad som vid första anblicken ser ut som en sänggavel i konstläder. Och det till ett betydligt lägre pris. Tapeten kostar strax under 500:- rullen.
Och eftersom tapeten dessutom är en vinyltapet är den väldigt tålig och passar ypperligt till detta användningsområde.

Foto: Hildur Blad

Vipp Yellow Cab - med inspiration från New YorkNu släpper Vipp en ny Limited Edition - Vipp Yellow Cab. Med inspiration från New York.
"Vipps nya limited edition utgåva tar sin inspiration direkt från New Yorks pulserande gator. En härlig gul färg som gör det möjligt att ge dig en liten del av The Big Apple i ditt hem." Pressrelease Danskdesign.nu
Kan man bli annat än glad när man ser denna underbara gula kulör? Men det är trots allt den svarta tvålpumpen som fortfarande ligger mig varmast om hjärtat. I det här fallet kör jag hellre på en klassiker. En kulör som jag inte tröttnar på i första taget.

Pressbilder
danskdesign.nu

Lugnt på fixarfronten - men idéer är det gott om


Det har varit lugnt med fixande här hemma den senaste tiden. I alla fall med tanke på tapetsering och målning. Men jag har fullt med idéer redo att förverkligas när jag funderat färdigt. Så snart vardagen är tillbaka ska jag fortsätta mitt fixande & donande.
Bjuder på en bild från mitt näst senaste projekt här hemma. Nämligen tapetseringen av vår lilla hall. (
Det senaste projektet var tapetseringen av en fondvägg i vardagsrummet. För övrigt samma randiga tapet som ni ser på bilden här ovan.) Till höger i bild skymtar köket. Och rakt fram går man ner till källaren. Golvytan är minimal, väggytan desto större. Långsidan med den trädmönstrade tapeten känns lite tom. Och dessutom saknas det "mysbelysning". Men när dessa punkter är fixade så är jag "klar".
Jag är väldigt nöjd med resultatet av min hallrenovering. Mixen av mönstrade tapeter gör mig glad! Och trots den lilla ytan är hallen väldigt praktisk. Var sak har sin bestämda plats. Något som även underlättar för barnen. Berömde grannpojken häromdagen när han hängde upp sin jacka på Wave-hängaren, placerade vantar och mössa i avsedd väggförvaring och ställde skorna fint intill väggen. Helt på eget initiativ, utan att jag har sagt någonting. Och likadant gör äldsta sonen. Dom är såå duktiga! Med en golvyta på max 2 kvm gäller det att det råder ordning och reda. Med ett belamrat golv kommer man varken in, ut eller ner i källaren.

Hoppas ni alla får en trevlig vecka!


Den randiga tapeten kommer från Boråstapeter, kollektionen Plain Stripes. Artikelnummer: 7365
Den trädmönstrade tapeten kommer från Decor Maison, kollektionen Saga. Artikelnummer: 2410


Foto: Hildur Blad

Klipp till en duk i filt


Det blev en sväng till IKEA idag tillsammans med min mor och yngsta sonen. För egen del handlades det mycket sparsamt. Men värmeljus går alltid åt. Några paket till mig och några till min arbetskamrat. Fastnade i alla fall för idéen som ni kan se på bilden. De hade gjort en duk utav lådmattan INREDA (storlek 51x73 cm). Bara att rita upp sitt mönster och klippa ut. Vips så har du din alldeles egna filtduk för endast 49 kronor.

Foto: Hildur Blad

Ingen Vipp den här gången heller


Var tvungen att inhandla en ny diskmedelspump för ett tag sedan. Men inte heller denna gång blev det den
hett efterlängtade tvålpumpen från Vipp. Utan det blev istället en (nästintill klassiker) diskmedelspump från Cult Design.
- Duger det verkligen med den här?
Expediten ställer frågan med ett leende när jag kommer fram till kassan redo att betala. (Måste väl tillägga att vi känner varandra "ytligt". Våra söner spelar hockey tillsammans och går dessutom i samma klass.) Till att börja med blir jag helt ställd. Innan jag inser att hon syftar på mitt blogginlägg gällande min önskan att inhandla en tvålpump från Vipp. Vilken märklig känsla! Att helt apropå få en kommentar till ett blogginlägg från någon man inte ens vet om läser bloggen. Men inte mig emot. Sånt uppskattas!

Trevlig helg till er alla!

Foto: Hildur Blad

Nytt år - ny almanacka


Redan i början av oktober beställde jag en ny almanacka. För tredje året i rad blev det en beställning från 
Personlig almanacka. Detta år satsade jag dock på en mer färgstark variant, jämfört med tidigare års gråa. Vad kan passa bättre än en grön!? ;-) (Ni som följt min blogg ett tag vet att jag gillar att inreda med olika nyanser av grönt. Jag har ju till och med skapat en egen kulör som jag passande nog givit namnet fixa&dona-grön.)
Nu när 2009 gjort sitt intåg är det äntligen dags att ta den nya almanackan i bruk. Ett oplanerat år är redo att fyllas med både det ena och det andra. Jag känner mig förväntansfull...

I bakgrunden ser ni en tapet med ett mönster designat av Josef Frank. Tapeten finns att finna i tapetkollektionen Anno1905 från
Boråstapeter.

Foto: Hildur Blad

Ett nytt år - 2009


Ännu ett år är avslutat. 2009 ligger framför mig. Ett år fyllt av både förväntningar och förhoppningar för min del. Men mitt främsta mål, min ständiga strävan, är att utvecklas. Jag vill lära mig nya saker. Anta nya utmaningar. Skapa nya kontakter. Få nya perspektiv. Nya infallsvinklar.
Jag har under året som gått haft glädjen att knyta nya bekantskaper. Nära vänner som har kommit att betyda mycket för mig. Som ger mig just det jag nämnde tidigare. Nya perspektiv och nya infallsvinklar. Tack för att ni finns!!! Ni har hjälpt mig många gånger under året som gått. Att bringa ordning i mitt inre kaos. Att tillföra glädje. Med er kan jag prata om allt. För finns det något som jag tycker om så är det just det. Att föra ett samtal. Att utbyta tankar. Ett samtal som gör oss båda lite klokare, lite gladare och som efterlämnar något positivt till nästa gång vi hörs.
Jag har verkligen lärt känna mig själv under det senaste året. Och det har jag mina vänner att tacka för. Att vi pratar om allt. Och att vara medveten om både sina styrkor och svagheter anser jag vara en stor fördel. I synnerhet när det gäller yrkeslivet.

Jag planerar att fortsätta mitt bloggande även under 2009. Utan era kommentarer och feedback vore bloggen ingenting. Stort tack till er alla!!! Och jag hoppas innerligt att jag även i fortsättningen kan bidra med något som gör att ni vill följa mig ännu ett år.

Hoppas ni alla får ett underbart 2009!


Foto: Hildur Blad