Sammanfattning utav de senaste fem veckorna

Nu är tävlingen "Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg" i princip avslutad. Idag presenterades den sista temavinnaren. Nu är det bara att invänta besked gällande vem av oss deltagare som får den stora äran att bli inredningsbloggare på kanal5.se. Och jag kan inte förneka - jag vill väldigt!!! gärna vinna. Inte för vinnandets skull utan för att jag ser det som en rolig utmaning och för att det förhoppningsvis kan leda vidare till andra utmaningar i framtiden.

Nu när jag inte längre kan påverka utgången på denna tävling tycker jag det känns passande att göra en sammanfattning utav dessa väldigt roliga, utmanande och givande veckor. Jag har verkligen lärt mig mycket. Blivit en bättre fotograf. Lärt mig ett nytt sätt att tänka. Blivit mer produktiv och än mer kreativ. Och lusten att blogga har otroligt nog ökat. Det är så roligt det här! Om jag drömmer om min framtid skulle jag vilja jobba mer med själva inredningsbiten. Inte bara med färg... Vi får väl se vad framtiden för med sig. Det händer trots allt en hel del. :-) Nu måste jag bara försöka strukturera upp allt.

Veckan innan tävlingen körde igång hade jag fullt upp med att planera de kommande fem veckorna. Att bestämma mig för vilken linje jag skulle följa. Om jag skulle visa en ny sida av mig själv eller om jag skulle inreda i sann fixa&dona-anda. Men jag beslutade mig för att köra min "vanliga" stil men ändå försöka tillföra något nytt.Vecka 1 var temat GreenHouse. Jag körde igång hårt med slipning och målning av mina väldigt nedgångna utemöbler. Därmed ett projekt på att-göra-listan avklarat. :-) Tapetkollektionen Pip från Intrade anlände till jobbet denna första temavecka. Jag kände omedelbart att dessa tapeter "måste" jag ha med!!! Väldigt långt ifrån min egen stil men ändå inte. Härligt lekfullt!
Därmed var tonen satt för de två första veckornas bidrag.Vecka 2 var temat Bjudning. Jag utgick från den härliga tapeten och beslutade mig för att duka upp till glasskalas. Ett glasskalas som sedan grannfamiljen inbjöds till. Behöver jag säga att barnen var överförtjusta!?
Att duka fint är egentligen inte alls min grej. Brukar ha fullt sjå med att hinna städa och laga maten när vi ska ha gäster. ;-) Så det här var en riktig utmaning! Och att sen få till dukningen på bild var en än större utmaning.
Men all tid och ansträngningar jag lade ner på detta tema lönade sig. Jag vann tema bjudning! Tack för era röster!Vecka 3 var temat ordning&reda och jag använde mig av min egen hall. Så som den redan såg ut, men tillförde några användbara detaljer från Indiska. Vilka gjort vår hall än mer praktisk. Detta tema fick jag återigen flest antal röster. Aldrig kunde jag tro att jag skulle vinna ytterligare ett tema. Stort tack!!!Vecka 4 var temat Sovrum. Jag drabbades av halsfluss och var sängliggande fram till onsdagen. Jag som hade stora planer... Men det var bara att tänka om. Så snart krafterna återvänt tapetserade jag tre väggar i vårt sovrum och körde igång med målningen utav fondväggen. Detta tema var en höjdpunkt. Ett bidrag med glimten i ögat - härligt lekfullt. Detta var det roligaste temat i mitt tycke och som jag är mest nöjd med. Ett sovrum som skiljer sig från mängden. Nu ska jag bara skicka iväg bilder på barnen för framkallning. Min tanke är att mixa svartvita foton med barnens teckningar på tvättlinan.
Mitt syfte med detta bidrag var inte att "alla" skulle vilja ha ett  likadant sovrum utan att inspirera till att tänka nytt, att våga prova något annorlunda. Att låta den ena tanken leda vidare till den andra!Vecka 5 var temat Vardagsrum. Denna vecka inredde jag ett tillfälligt vardagsrum. Maken och hjälpsamma grannen hjälpte mig att bära upp (och ner) bäddsoffan från källaren. Saker flyttades fram och tillbaka. Funderade. Ändrade lite och till sist kände jag mig nöjd.Och visst är det praktiskt när man kan bestämma själv vad som ska synas på bild. ;-) Så här såg det ut när jag höll på och fotograferade och samtidigt var hemma med en sjuk lillebror. Han ville sitta i soffan och titta. Och vips sov han - i schäslongsdelen av bäddsoffan. Som inte alls kunde sitta ihop med resten av soffan eftersom bordet då inte passade i storlek och såg bedrövligt ut på bild. Men som sagt. Då är det bra att kunna beskära bilder som man vill. :-)

Jag vill avsluta med att återigen tacka alla er som röstat på mig under dessa veckor! Jag mycket glad och tacksam!!! Och jag vill avslutningsvis även tacka kanal5.se som utsedde mig till en utav de fem deltagarna i "Jakten på Sveriges härligaste inredningsblogg". Det har varit enormt roliga och givande veckor. Nu är det bara att vänta och se... *håller tummarna*

Foto: Hildur Blad

Kommentarer
Postat av: Marina

Lycka till nu! Jag hoppas faktiskt att du vinner för du är så otroligt inspirerande och så gillar du färg och mönster. Dom andra bloggarna är också jätte bra men lite längre ifrån min egen stil så därför håller jag tummarna lite extra för dig...=)Ha det gott!

//Marina

Postat av: Anonym

Såklart du vinner!! Hoppas jag i alla fall!!

2009-05-04 @ 13:41:34
Postat av: Mia

Hoppas hoppas du vinner, håller tummarna hårt för din skull! Du har gjort ett superbra jobb, som verkligen inspirerat oss till tusen! Gillar din blandning av stil, och det känns verkligen att du fått "bloggandan" tillbaka, så roligt=) Som sagt håller hårt nu! Kram M

2009-05-04 @ 13:43:53
URL: http://mittvitahus.blogspot.com
Postat av: Linruz

Åhh håller tummarna så hårt som jag bara kan. Hoppas verkligen det blir du.

kram kram

2009-05-04 @ 14:11:16
URL: http://www.linruz.wordpress.com
Postat av: Linda

Jag tycker du är den absolut mest värdiga vinnaren! Håller en extra tumme =)

/Linda

2009-05-04 @ 14:50:03
Postat av: Februari

Hoppas verkligen du vinner hela! Förstår inte hur du inte kunde vinna vardagsrum-delen.

2009-05-04 @ 15:17:08
Postat av: Annika

Jag älskade dina bidrag, (ok inte vardagsrummet så mkt, men de andra =)

så fina ideer och härliga färgkombinationer!

lycka till!

2009-05-04 @ 15:30:45
URL: http://avantgirl.blogg.se/
Postat av: Axelina

Jag tycker att du har jättefina bidrag. Är helt käääär i Intrades tapet. Lycka till med tävlingen:)

2009-05-04 @ 18:56:39
URL: http://axelinas.blogg.se/
Postat av: InneoUte-Malin

Du har verkligen genomfört tävlingen - med den äran. Tycker att du gjorde rätt i att hålla din egen stil - det var ju därför du valdes ut.

2009-05-04 @ 22:13:02
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Purple Area

Wow, vad du legat i, alltihop är ursnyggt. Lycka till!

2009-05-04 @ 23:11:13
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: Blogg by Maliin Stoor

Vilket hästjobb du gjort!

Imponerad och samtidigt självklart! Dina ideér och ditt geomförande är helt rätt!! Super bra jobbat! Du hade en röd tråd genom hela tävlingen och jag hoppas du vinner!!

Lycka till!!

Hoppas på fler tävlingar då man själv förhoppningsvis fick vara med =)Må gott!!Maliin

2009-05-05 @ 06:16:08
URL: http://www.qreate.se
Postat av: Fia

ja du har verkligen fått i gång mig en massa. Haft planer ett år att våran hall ska bli om gjord & att jag vill ha natur tema där. Köpte saker efter hand & när jag såg din hall, vet jag nu att jag är inne på rätt spår du gav mig mer idéer... tackTuvärr kommer det dröja innan hallen blir av men det sker när det sker....

2009-05-05 @ 07:59:28
Postat av: Hallakulle bygger bo

Jag håller tummarna!

Enligt mig är du den bästa inredningsbloggaren! Du följer alltid din egen inre lust och har extrem känsla för färgsättning, vilket jag själv tycker är jättesvårt.

2009-05-05 @ 10:03:34
URL: http://hallakulle.wordpress.com
Postat av: Cornelia

Jag håller alla tummar o tår för för att du ska vinna! Jag älskar din färgglada stil den inspirerar mig att våga använda färg!

Jag tyckte att det va tråkigt att det 3st som körde på den lantliga, shabbychick stilen, kunde varit mer blandning o variation på deltagarna.Hoppas du får nya spännande uppdrag iom det här!Lycka till med allt!

2009-05-05 @ 10:47:26
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: malin

Jag sökte på inköpslistan men hittade inte vad det var för grån matta du hade i Green House, kan berätta för mej?

2009-05-05 @ 15:24:11
Postat av: Anonym

Jag sökte på inköpslistan men hittade inte vad det var för grån matta du hade i Green House, kan berätta för mej?

2009-05-05 @ 15:24:58
Postat av: Anonym

Hej! Jag har en frågestund i min blogg om mitt modellande, kika gärna in och ställ en fråga som rör ämnet!:)www.abckarin.blogg.se

2009-05-05 @ 15:29:34
Postat av: Hildur

Hej allihopa! Tack för era peppande, berömmande och otroligt snälla kommentarer. Som sagt, det är bara att hålla tummarna. :-)

Malin: Den gröna mattan kommer från IKEA och finns även i svart, rött och vitt.

2009-05-05 @ 17:32:02
URL: http://fixaodona.blogg.se/
Postat av: Dannie

hallå! Great work!Jag blev helt kär i de rektangulära korgarna på väggen. Letade efter en inköpslista men hittade ingen? Vart köpte du dem??

2009-05-07 @ 20:59:56
Postat av: Hanna

Åhhh vad snyggt, tänk om det ändå såg ut så hos mig :)

2009-05-07 @ 21:16:19
URL: http://h88.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback