Rock7 ger nya användningsområdenAtt med hjälp av ett nytt tillbehör ge en möbel fler och dessutom nya användningsområden eller längre livslängd känns både snällt mot miljön och plånboken. Rock7 är ett exempel på en idé som ger nya användningsområden till den klassiska stolen Sjuan av Arne Jacobsen som produceras av Fritz Hansen sedan 1955 och hittills har sålts i 5 miljoner exemplar över hela världen. Med hjälp av medarna i ask, som finns i natur, vitt eller svart, förvandlas snabbt en vanlig Sjuan till en gungstol. Men vad är syftet och fördelarna med detta tillbehör? Designern Hironori Tsukue kommenterar sin idé på detta vis:
"Jag är själv sedan många år ägare av Sjuan stolar, design Arne Jacobsen / Fritz Hansen. Jag använder stolen
varje dag som min arbetsstol, och föredrar denna stol framför high tec kontorsstolar. Jag anser också att
Sjuan passar bättre in i min hemmiljö. Då sitthöjden är lite för låg för att helt och fullt fungera som kontorsstol, presenterar jag här min lösning på detta problem. Min idé är att lägga benen metallrör till den ursprungliga stolen. Bortsett från att få en perfekt höjd, olika sätt att sammanträdet kommer att vara möjligt - att sitta i olika vinklar bidrar till att minska monotont trycket på kroppen. Jag tror att detta nya arbetssätt / gungstol skulle vara ett trevligt alternativ kontorsstol, att använda i kontor och privata bostäder, kaféer, restauranger, bibliotek etc."


Rock7 visades för första gången under hösten 2009, i Tokyo, och gjorde stor succé. Nu finns den att provsitta och titta närmre på under Stockholm Furniture Fair som drar igång nästa vecka.

Foto: Hironori Tsukue

Kommentarer
Postat av: Mattias

säljs redan på designtorget

2010-02-05 @ 19:38:42
Postat av: jenny

cool. Har för mig att jag också sett den på designtorget.

Trevlig helg!!

Postat av: Dinka

Vad häftigt.Har ju en av våra stolar mot en vägg då den inte får plats runt matbordet.Hade vart nåt.Ha en mysig lördag!

2010-02-06 @ 10:07:10
URL: http://www.sannaboke.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback