L-1 och LENS - en klassiker, en nyhetJag har snöat in på ämnet belysning. Ska jag nån gång i framtiden utbilda mig till något så är det till ljusdesigner. Tidigare har jag enbart varit intresserad av den estetiska aspekten, men ju mer jag lär mig kring ämnet desto intressantare och roligare blir det. Om jag enbart ska fokusera på utseendet har jag två absoluta favoriter när det gäller skrivbordslampor/bordslampor. Den ena är klassikern
L-1 från Luxo som utvecklades redan 1937 och som har sålts i över 25 miljoner exemplar världen över. Om jag tänker på en skrivbordslampa så är det just en sån här modell som jag ser framför mig. L-1 i svart utförande skulle hemskt gärna få flytta in hos oss!
En annan bordslampa som tilltalar mig är en nyhet för i år, LENS från Zero designad av Jens Fager. Och visst går det att se varifrån han hämtat sin inspiration. Från klassiska armaturformer! Där har vi förklaringen till varför den tilltalar mig. En uppdaterad modell av den klassiska skrivbordslampan helt enkelt!

Foto: Luxo och Zero

Kommentarer
Postat av: patrik

Hej,Jag hittade inga kontaktuppgifter till dig så jag testar här.Jag har en sida där jag tänkte lära bloggare hur man snabbt och lätt kan börja tjäna pengar på sin blogg utan att ha flera tusen besökare.

Jag har ett litet förslag till dig som skulle kunna gynna dig och din blogg.Skicka ett mail till mig så berättar jag mer.kontakt@bloggpeng.se

www.bloggpeng.se

2010-03-04 @ 00:15:00
URL: http://www.bloggpeng.se/
Postat av: Therése | Stylish-B.se

En sådan från 1937 (fast nyare) hade jag i rött när jag var liten.

2010-03-04 @ 08:07:48
URL: http://stylish-b.se
Postat av: Sara/Little Miss Fix It

Duktiga Jens är från mina gamla hoods remember? Iiihh, snart ses vi, jag längtar! Kör försiktigt i morgon! Kram kram

2010-03-04 @ 22:06:33
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Vad spännande det lät med ljusdesigner.

Trevlig helg!

2010-03-05 @ 00:57:06
URL: http://www.inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback