Inspiration: tavelväggTavlor är en av de beståndsdelar som tillför något personligt i ett hem. Att samla tavlor i grupp genom att skapa en tavelvägg gör det möjligt att sätta upp fler tavlor utan att det för den skull behöver ge ett rörigt intryck. Skapa effekter genom hur mycket luft som finns mellan tavlorna. Utgå från en jämn linje, t ex en jämn nederkant för att skapa nån form av omärkbar symmetri. För att "lätta upp" en tavelvägg tycker jag det kan vara riktigt snyggt att bryta av med något helt annat. Varför inte en bokstav, siffra eller ljuslykta. Gillar du att byta ut dina motiv ofta är en en tavellist bra eftersom det går snabbt att ändra om och du slipper fula hål.
Själv har jag ett flertal tavlor som bara väntar på att få komma upp. Tills vidare står de lite "nonchalant" lutade mot väggarna i mitt arbetsrum i källaren. Tanken är att skapa en tavelvägg där jag kan samla alla härligt färgglada tryck, alla med den gemensamma nämnaren svart ram. Ett lyckopiller i färg- och mönsterform som ger energi när inspirationen är som bortblåst!

Foto: 1&3 BoligMagasinet, 2&4 Sköna Hem

Kommentarer
Postat av: Annah

Önskar så att göra en tavelvägg.. måste bara hitta någon lämplig plats först och och och... ;)

Postat av: Designing good life - Sarah

Jag tycker att det är så svårt med tavlor. Sedan vi gjorde om i vardagsrummet så kan jag inte bestämma mig var vi ska hänga tavlorna och konsekvensen av detta är att det inte hänger några tavlor någonstans...

2010-03-29 @ 15:18:00
URL: http://www.designinggoodlife.se
Postat av: Camillasnyahem

Jättefina inspirationsbilder! Jag drömmer verkligen om att ha en liknande vägg någon dag, superfint!

2010-03-30 @ 10:36:16
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Emorroidi

Jag tycker att det är underbart med "för mycket" tavlor. Ska nog fixa en sådan vägg hemma.

2010-05-24 @ 13:49:22
URL: http://www.it.hemapro.com/
Postat av: FEROMONAS

Jag tycker att det är så svårt med tavlor

2011-06-20 @ 20:46:39
URL: http://instintosensual.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback