Inspiration från Alcro: PrimörerIdag damp det ner ett nytt inspirationsbrev från
Alcro i mailboxen. Denna gång var temat Primörer. Gult och grönt i alla dess nyanser och enstaka inslag av blått. Helt underbart! Efter en låååång vinter känner jag och många med mig ett uppdämt behov av färg. Läs hela inspirationsbrevet här.
På möbelmässan i februari stortrivdes jag i den färgglada och lekfulla Designbaren, skapad av formgivaren Jonas Wagell. På bilden här ovan ses ett trädgårdsstilleben i kulörerna Marsipan, Tigergroon, Pippi och Solsting med hans korgar samt stolar och bord ur serien Montmartre. Jag tilltalas verkligen av de enkla men lekfulla formerna och de härliga färgklickarna. Lovely!

Foto: Alcro

Kommentarer
Postat av: Carina

Är inte så förtjust i gult... men tack för påminnelsen om att det är dags att fixa till balkongen :) Jag älskar grönt och vitt eller rött och vitt på balkongen.

Postat av: Katrin L

Hej!

Underbar bild! Man blir ju bara såå kär i våren!

Jag har en fråga om den svart/vit randiga tapeten Plain Stripe från Boråstapeter, för visst är det den du har i vardagsrummet? När jag kollade på den i tapetbutiken så såg jag att kanterna på ränderna inte var "knivskarpa" det såg liksom ut som att man maskerat lite dåligt och att färgen kladdat lite när maskeringstejpen tagits bort (hoppas du hänger med på vad jag menar) Är det något som syns jätteväl när tapeten är uppe eller upplevs ränderna som riktigt skarpa i kanterna? Jag funderade på att ha den på ena väggen på kontoret där hemma. Tack på förhand!

Ha en bra dag!

2010-05-05 @ 15:02:34
Postat av: Hildur - fixa&dona

Katrin: Ja visst är den en härlig bild! Det stämmer, det är den randiga tapeten ur Plain Stripes jag har i vardagsrummet. Stämmer som du säger, dock tycker jag inte att man ser dessa ojämna kanter på avstånd. Jag har satt upp denna tapeten både i lilla hallen och på en vägg i vardagsrummet men har aldrig störts över detta trots att det var något som jag också funderade över innan jag beslutade mig för tapeten.

Hoppas du blev lite klokare efter mitt svar! Go for it! ;-)

2010-05-05 @ 23:12:42
URL: http://fixaodona.blogg.se/
Postat av: Katrin L

Tack för svaret! Nu när jag är i startgroparna till tapetsering i huset så kommer dina tips användas!

De gamla tapeterna är uppsatta lite slarvigt i innehörnen i rummen, tapeten är liksom dragen från den ena väggen till den andra och när limmet torkat så har det blivit bubbligt och ojämnt, finns det något man kan göra för att få snygga hörn igen utan att behöva riva bort hela tapeten, resten är jämnt och fint.

Finns det någon vit tapet som är lämplig att ha till Plain Stripe tapeten respektive till Cole&son´s Woods, båda svart/vita?

det blir tusen frågor här, jag vet, men du är ju en riktig mästare också! :)

2010-05-06 @ 09:24:07
Postat av: DAHLARNA

Underbart läckert & somrigt! Blir riktigt GLAD av bilden! Hoppas att du har en mysig helg! KRAM!

2010-05-08 @ 22:00:30
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Hildur - fixa&dona

Katrin L: Roligt att kunna hjälpa till! Det bästa är att skära upp hörnen och ta bort tapeten som sitter löst. Kanske bara nån eller några centimeter ut från hörnet. Sen spackla. Jag har använt den helvita Plain 7380 till både den randiga tapeten och till Woods. Woods har inte exakt samma vita, men det är inget som man stör sig på.

2010-05-08 @ 23:19:41
URL: http://fixaodona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback